TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, November 21, 2012

KEHABISAN RUANG FOTO......


Salam semua........


Tengah syok menaip n3, masa nak masukkan gambar tiba-tiba keluar pulak ayat yang buat saya kaget sekejap....... 
Macamana ni.....apa nak buat??????????
Saya perlukan bantuan dari rakan-rakan .........
Apa yang perlu saya buat...............
Adakah saya boleh berblog tapi tanpa gambar...........




***********************************************************
Op! Anda kehabisan ruang. Anda sedang menggunakan 100% kuota 1 GB anda untuk foto. Tingkatkan storan
Foto disimpan dalam akaun Album Web Picasa anda dan disertakan dalam kuota percuma 1 GB untuk foto anda. Storan tambahan yang anda beli dikongsi antara beberapa produk Google dan adalah tmabahan kepada kuota percuma anda.......

**************************************************************

29 comments:

Tina Othman said...

alamak tak tau lah

Dkna Abza said...

looorrr...dkna tak pernah tau boleh jadi macam nie..

Lynn Hamzah said...

salam perkenalan...
x pernah kena plak macam tu...
dah follow blog nie...
nanti follow blog lynn plak yer...

BERT said...

sypun tk prnh alami camni.. size gbr besar kot.. sy klu upload gbr mst resize dlu

ummiarissa said...

hmm...tak tahulah..tak pernah kena juga macam ni...nanti kita tunggu pendapat pembaca lain ye..

JaSSNaNi said...

1st time dengar ni.. boleh jadi camtu ke? hmmmm.

Kesuma Angsana said...

pernah dgr jugak ni, cuba try google !

AnneRaini said...

daftar email baru as new author. susah nak terangkan tp boleh search sbb ramai dah kena mcm ni.

Qhaifa Nur said...

- (Tina Othman)

ada2 aja masalahnya...tension pulak he..he..

- (Dkna Abza)

pening juga ni.....

Qhaifa Nur said...

- (Lynn Hamzah)

tq, sudi singgah sini....
aaaa..dh follow tau..

- (BERT)

gmbr besar...ada kemungkinan juga

Qhaifa Nur said...

- (ummiarissa)

tq...moga ada yg boleh membantu.....

- (JaSSNaNi)

dah kena..tak mustahil boleh terjadi..

Qhaifa Nur said...

- (Kesuma Angsana)

tq...kerna ada buah fikiran...dah la buta IT he..he..

- (AnneRaini)

mmg pernah baca ada blog yg kena...tak sangka boleh singgah sini pula...tq Anne....

qemaishak said...

pernah baca mslh gini jadi kat blogger tapi lupa baca kat mana, cuba google ada penyelesaiannya.

aanie said...

rasanya kena tambah author....cer try google..sb ramai yg buat tutorial psl ni...

sblm ni akak upload gmbr saiz besar ke? sy mmg selalu kecikkan saiz gmbr dulu...dlm 60-80kb je....

Kasih Salina said...

salam..saya tak pernah plak jumpa masalah camni..maybe ada masalah kot time tu..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam kenal,

Akak pun kena gitu hari ini juga.. bila nak upload gambar tak boleh..
bersama-samalah kita cari penyelesaiannya :P

Akak follow ye..

Nazayiena said...

x pernah plk terjadi camni,cuba search google.

Tihara said...

as salam

saya penah kena dulu..saya pun delete gambo yg tak berapa penting..baru naik balik kuota..sbb tu blog saya jarang ada gamba dah cuma baru2 ni duk gila uplod gambar bunga..hehe..

azieazah said...

Saya baru 2,3 hari lepas dapat selesaikan. Saya belajar tutorial dari sini:


http://qaseyhoney.blogspot.com/2012/09/tutorial-bila-picasa-album-penuh.html

Semoga dapat membantu. Sila pelan-pelan baca dan gigih serta sabar. InsyaAllah pasti dapat!

Kabutar Diesel said...

Alamak saya pun kena ni..macam mana nak buat ni adehhhh siap google suh beli untuk tambah kuota gambar ...adehhh dah la tak pandai IT ni

N i e Z a said...

uiks..ade erk cmni..saya x penah kena lg..

Kabutar Diesel said...

Thanks..atas tunjuk ajar hehehe yesss dah boleh uplod gambar dah :) hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ermmm xpenah plak kena camnie.. cer akak check kat picasa album.. kot2 gambar lama bleh delete

mamyharraz said...

sy baru kena last week.kalau nak ada kt entry sy cara2 picasa album penuh.

eima said...

pi kat setting create author baru

aanie said...

akak, dah setel belum?

Qhaifa Nur said...

- (aanie)

belum setel lagi...tgh mengkaji mcmana nk buat ha..ha..

LYAfrina said...

salam kak.. kat blog lya ade tutorial ni.. cuba tgk entri lya arini, psl iucd tu..kas last entri lya ada letak link tuto + gambar.., cuma akak kna godek sket.. sbb tuto tu lya buat msa dashbord lama.. ni dashbord baru..kduduakn dia maybe lari sket

LYAfrina said...

kak.. spatutnya trus dpt email tu bila login....dia smpai kt email y baru di create tu... buka email baru..