TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, November 30, 2012

CREPE DURIAN SAYA PULA........


Salam Semua....

Kejapnya hari jumaat, rasanya esok opis cuti boleh jenguk aiman dan azeem kat umah MIL di Puchong. Rasanya dah banyak kali mereka call tak datang sini ke...rindulah dengan adik-adik

Bukan mama/papa tak nak datang sana, tujuaan hantar umah MIL pun sebab beri motivasi kat mereka jangan asyik nak main saja...kan sekarang dah tahu hari-hari mesti hafal sifir kena selalu ulangkaji matapelajaran, esok mama/papa ok......

Baru hari boleh cerita pasal crepe durian saya, buat crepe durian ni ahad lepas dan kebetulan mak beli 2 beg plastik durian dalam hati memang tak sabar-sabar nak try buat sendiri crepe durian yang tengah femes sekarang ni.

Resepi ambil dari blog Kak Izah KLIK SINI cuma bahagian isi dalam buat sendiri letak whipping cream dan isi durian saja......tq Kak Izah






Dapatlah dalam 12 ketul crepe durian hari tu. Simpan dalam freezer dulu dah sejuk baru dibenarkan makan he..he..kalau aiman dan azeem tahu ni mesti mereka marah tak simpan untuk mereka. Nanti mama buat lagi ok Afnan minta buatkan kaler hijau pula......





T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H sudi singgah sini...........


38 comments:

BERT said...

musim durian crepe.. sy tak penah try lg huhu

N i e Z a said...

sedap nyer...

mamyharraz said...

buat sendiri lg puas makan kan :)

Rai Ourkizuna said...

saya pun tak try lagi kak.. tapi kalau nak makan pun saya rasa saya buat sendiri je.. nak beli mahal mahal camtu makan tak puas.. hehehe..

jenis makan bukan main rasa rasa kitorang ni.. mentekedarah.. haha..

AnneRaini said...

nak try jugak tp lom berkesempatan.heh

SYANI said...

Buat sendiri baru puas hati makan kan kak..

QueeN TerataI said...

wah.. sedapnyer... QUeen suka durian crepe ni.. ;)

munna said...

cantik kulit crepe akak .... munna yg pertama banyak yg terlebih masak ...

syariza09 said...

sronoknya tgk ramai blogger yg dh try buat, nk buat juga, durian lom beli2 lagi

Nur Abu Bakar said...

Aduhhh...sedapnya!

Kakzakie said...

Sana-sini buat crepe durian, beli crepe duraian - Nur tahu kakak tak rasa lagi tau.

::NureeN:: said...

dok plan nk wat tp ntah bila x tau hehehe

qemaishak said...

plan gak nak buat tapi kena cari mixer dulu la hihi

Qhaifa Nur said...

- (BERT)

femes betul crepe durian ni...sana sini dok citer...yg pasti mmg sedapp

- (NieZa)

memang sedap...lagi sejuk lagi sedap

Qhaifa Nur said...

- (mamyharraz)

betul..buat sendiri puas hati...
ni tak puas makan pulak mmg nak buat lagi, stok durian masih ada simpan dlm freezer tuh...

- (Rai Ourkizuna)

klau nak beli mmg mahal..tak silap 4 ketul tu 10 hinggit.....

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

dah buat rupanya senang...bagi akaklah..cubalah nanti...

- (SYANI)

setuju sangat, boleh letak isi durian ikut suka...mcmana nih dah teringat crepe durian skrg he..he..

Qhaifa Nur said...

- (QueeN Teratal)

mula2 tgk kat blog rasa teruja sangat..tak sangka dah buat rupanya....

- (munna)

mula2 angkat dr kuali nmpk keras..lps sejuk lembut pulak...dh siap lipat teruja nak makan munna....

Qhaifa Nur said...

- (syariza09)

mmg ramai dok tyang crepe durian masing2 skrg nih..jelesnya

- (Nur Abu Bakar)

sukar dibayangkan....

Qhaifa Nur said...

- (Kakzakie)

betul Kakzakie...tgh hangat citer crepe skrg..mmg sedap tau Kakzakie mesti cuba tau..

- (NureeN)

mesti cuba tau...

Qhaifa Nur said...

-(qemaishak)

kena cepat beli mixer tuh...klau lenguh nak kacau...

Mummy Akmar said...

Bestnya makan durian crepe..

Zaliedana said...

Assalam kak..demam durian crepe skng nih,sana sini duk tayang..mmg sdp kan..sy pon dah byk kli juga wat ,pastu rmai gak yg order,alhamdulillah rezeki dri dc nih..

Ya ALya said...

Ya kurang suka crepe ni...suka mkn doyan betul....tp ank ya mmg suka sgt mkn.....pas ni boleh buat mcm2 warna kak....

Acik Erna said...

assalam Qhaifa nur..acik teringin jugak nak cuba buat..sebab belum pernah makan ni..tapi tak tau whipping creme yang macam mana yang boleh diguna

Cho Zila said...

wow ni baru best buat sendiri... baguih puas makankan..

Qhaifa Nur said...

-(Mummy Akmar)

ada yg suka dan tidak tapi Nur suka he..he..

- (Zaliedana)

kerna crepe durian ni rezeki para blogger meningkat...alhamdulillah

Qhaifa Nur said...

- (Ya ALya)

mesti whipping cream kan...kan..
klau x letak kurang sedap pula Ya...
dah anak2 suka mamanya kena buat juga nih...

- (Acik Erna)

wsalam Acik...
lupa pulak nama penuhnya tapi Nur guna kotak warna putih..mahal juga tuh...

Qhaifa Nur said...

- (Cho Zila)

sebenarnya bagi Nur taklah susah sangat...klau nak pelbagaikan pun boleh kita buat...siap warna warni lagi...mcm tgk kat blog Kak Yati (Sinar Kebahagian) ada kaler hijau..merah lagi tuh..geram pulak he..he..

baby lydia said...

crepe durian pemes skg ni kan kak.bile lh dpt mkn nih..:(

eima said...

cer hulur jiran sebelah tu leh jugak ai merasa ...hehehe

intanfirdaus247 said...

wah kak nur..rajinnya...hehehe..intan x pernah makan lagi walaupun org duk bercerita perihal duyan crepe nih

Jue a.k.a Ibu 2F said...

aduh sedapnya..tak tertahan klu beli selalu mesti pokai..baik buat sendiri...

Tihara said...

as salam

kemas je akak buat crepe..saya tak penah rasa lagi durian crepe ni:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak sedap tu...skrg memang musin durian crepe ni..^^

LuN@_aiDi said...

dah lama teringin..p mana nk carik kat cni:( (nanges kejap)
boleh guna frozen durian tak?
nk cube buat ler, tp kat cni ader durian frozen jer.huhuhu

Ema Blog said...

rajinnya akak buat.... musim durian..semua pakat buat durian crepe..heheehe

Kasih Salina said...

sedapnya..rajin dia buat sendiri..

Anamarza Sue said...

Jeles ngan org yg dah try buat durian crepe sendiri ni.. ihihi sy tak kesampaian lg, seelalu beli durian habis tak sempat nak buat crepe