TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, October 17, 2012

SERONOK DI MACA....


Salam Semua....

Hari ni nak citer keseronokkan aiman, azeem dan amzar semasa ikut adik saya ke family day MACA (Akademi Pencegahan Rasuah Malaysia, Jalan Duta  pada 13-14hb Okt 2012)......

Bila ada acara sebegini anak-anak akan jadi peneman adik saya (mak lang) tak kiralah apa jua aktiviti, sebab itulah anak-anak seronok nak ikut mak lang

Selama 2 hari di MACA pelbagai aktiviti telah dijalankan, jom layan gambar.........



Sabtu 13/10/12




(sebelum acara dimulakan penerangan apa aktiviti yg akan dijalankan.......)

(tengah menyanyi mama, best kata amzar......)

(main sorok kertas.......)

(acara paling disukai tiup belon.....)

(dengan penuh gigih anak-anak tiup belon......)

(walaupun belon aiman paling besar tak meletup-letup, last-last dapat no. 2.....)



Ahad 14/10/12



(pagi-pagi bersenam dulu..........)

(seronoknya dapat main paintball.........)



(ambil hadiah, yang kelakar bila dipanggil nama asyik Qhaifa yang keluar mana tak semua nama anak bermula dgn Qhaifa he..he....)



(hadiah masing-masing., kasihan amzar pulang dgn tangan kosong........)

(bila sampai dirumah apalagi sesi buka hadiah, tak sabar-sabar betul........)
(baru perasan tang mata afnan, dasyat betul afnan bole julingkan matanya.....)


(hadiah aiman bakul baju dan lampu tidur........)

(hadiah azeem  lampu tinggi betul.......)



(yang ini hadiah cabutan bertuah adik saya...........)



p/s - dgrnya thn depan family day MACA buat luar KL, boleh ke anak-anak ikut lagi.......

18 comments:

anie said...

wow bestnye dapat banyak tul hadiah..dari ikea gitu......
kebanyakkan hadiah..mama utk mama diorg ni...hehehee

ct rahani said...

cantik lampu tinggi yg azeem dpt tuh kak.. byk games patut la anak2 suka kan.. :)

Nens Collection said...

meriahnyer hadiah2 die..kalo xsume nyer tipuware jek..hehe

Kesuma Angsana said...

wah bagus ye ada aktiviti mcm ni!

AnneRaini said...

sy pernah plan nak beli lampu tinggi tu tp bile pergi ikea tak jumpa..hehe ke sy yg tak pandai cari..hihihi

lieyalatif said...

wah bestnye kak...adiah semua lumayan tu....semua lampu2 ikea tu....heheeheh...bertuah laa anak2 akak....harus kalo ade lagi kene gi lagi tu kak...

Kakzakie said...

Hadiahnya banyak yg buat mama yg gembira. Seisi keluarga boleh guna sama.

Qhaifa Nur said...

- anie

selalu pergi umah orang asyik pandang lampu yg tinggi tuh, skrg ada depan mata, suka sangat..mmg cantik

- ct rahani

setuju, lampu tinggi tuh mmg cantik...
budak2 masuk game dapat pula hadiah lagi suka.....

Qhaifa Nur said...

- Nens Collection

nasib baik bukan tupperware...

- Kesuma Angsana

betul KA, baru meriah....

Qhaifa Nur said...

- AnneRaini

mungkin tak perasan masa pergi IKEA kot..tak pa nanti cari lagi...

- lieyalatif

yup lieya semua by IKEA...
bayangkan kalau semua anak dapat hadiah, penuh 1 rumah ni lieya hik..hik..

Qhaifa Nur said...

- Kakzakie

gembira Kakzakie anak pulang bawa hadiah....
yg paling seronok anak dapat sesuaikan diri dimana mereka pergi...

QueeN TerataI said...

wah mmg syok habis la... kakak punbest la juga dpt lampu tinggi tue... :)

Qhaifa Nur said...

- QueeN Teratal

suka tau dapat lampu tinggi tuh....

eB said...

jelesnyer. hadiah best2 tau... i lioke :)

Fieza79 said...

untung ni semua bwk balik hadiah srg satu..hadiah best2 lak tuu...

Acik Erna said...

assalam Qhaifa Nur..seronok anak2 kalau dapt ikut bila ada pertandingan..menag pulak tu..dapat hadiah..lagi la anak2 suka

azieazah said...

Aktiviti luar yang sangat best! Bukan saja dapat ilmu, tapi juga dapat hadiah! Wahhh gumbira!

munna said...

seronoknya...lagi2 bila dpt banyak hadiah mcm tu