TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, October 18, 2012

SATAY KLASIK.......


Salam Semua.......

Satay Klasik Station ni terletak di Kepong, senang cakap dekat dengan FRIM Kepong. Kami datang sini pun lepas maghrib. Rupanya JJCM pernah singgah cini. 




Sataynya lembut perapan rempah ratus memang terasa bila kita makan. Bila hubby cakap sedap maknanya esok-esok bole datang lagi, cuma kuahnya cair hari itu.

Bila adik bayar taukeh satay tu cakap ' sori hari ini kuah mereka cair ' ingatkan memang hari-hari kuahnya cair, kiranya hari tu terlebih air he..he..

Punyalah sedap sampai 2 kali kami order........





(sebelum satay sampai, sempat lagi bergambar.........)



(selain satay ada mee jawa dan laksa....)



(first order satay sampai.....)



(baki order datang kemudian..........)



(tak cukup, order kali ke 2 pula........)

31 comments:

» NAJA « said...

akak satay dia secucuk RM1 kan..
pricey tapi sedap kan

JaSSNaNi said...

assalamualaikum...
wow!!!! betul2 sedap tu.. sampai order 2 kali.. tak cukup.. tak per kan.. order banyak.. makan banyak.. jangan membazir sudah.. kan kan..

Fai CeritaCinta said...

nampak sgt sedap.. semalam nk pi mkn satay tapi hubby penat. mlm ni nak ajak hubby mkn satay la. hihi (>___<)

mamasuri said...

eh dekat ni ngan rumah sy..rumah sy kat sri damansara jer ...leh ajak hubby g try situ..selalu2 sy makan satay sri subang kt pasar basah sg.buloh jer..

Qhaifa Nur said...

- NAJA

tak silap akak 0.80 sen secucuk....
satay sangat lembut dan sedap.....

- JaSSNaNi

salam...
sbb sedap order sampai 2 X...
jenuh nak habiskan he..he..

Qhaifa Nur said...

- Fai CeritaCinta

malam ni nak makan satay...harus cuba ni...

- mamasuri

dekat juga, nanti bole cuba..
parking pun senang....

amirah said...

pernah baca juga pasal satay ni...yum yum

AnneRaini said...

sedapnye....sy pulak yg meleleh air liur...adui..

mamyharraz said...

ohh dekat frim ya..ok nnt boleh try sbb dekat dgn rmh ;)

» NAJA « said...

akak rumah saya dekat juga nak pegi situ..kalau dari entrance FRIM tu masuk ke kampung kepong tu ke camne ye?

Nieyl said...

alamak...terliur laaa....skrg nie pantang nampak makanan yg sedap2...teringin aje...adeh!

Cho Zila said...

jauh gak tu.. tapi kalau sedap berbaloi pergi...
pernah gak terbaca kisah satayni... JJCM pun dah pergi yerk.. direkemen orangler tu...

Qhaifa Nur said...

- amirah

mmg sedap bole datang lagi...serius cakap.....

- AnneRaini

kalau hari tuh kuahnya pekat lagi bertambah sedap kot.....

Qhaifa Nur said...

- mamyharraz

sapa tahu FRIM, Kepong senang nak cari....

- NAJA

akak dr arah tmn metropolitan..FRIM belah kiri..satayklasik belah kanan..ada perasan kg kepong rasanya, dlm tuh je...

Qhaifa Nur said...

- Nieyl

skrg byk menu yg best2..semua nak cuba...

- Cho Zila

bila JJCM dah singgah sini mmg femeslah...

lieyalatif said...

alamak akak punye promote mmg buat lieya teliur la kak...sampai repeat order tu sah2 sedap betul tu...

payah nak cari sate yg sedsap kak...bile dah dpt tu mmg sah2 lee kite akan repeat ke sane lagi kan....

Kakzakie said...

Kalau order sampai 2 kali sahlah memang sedap kalau tak mana mungkin JJCM boleh sampai situ Nur..

Jna marcello said...

wahh mcm best ni~ kne try ;)) tq for the info n sharing ;D

wahida said...

perghhhhh...sedap tu...saya tak boleh tgk sate...tergugat iman...

Qhaifa Nur said...

- lieyalatif

mmg nak datang lagi lieya, mmg lembut dagingnya....

- Kakzakie

gara-gara JJCM juga kami datang sini Kakzakie.....tak cukup rupanya siap tambah order lagi....

Qhaifa Nur said...

- Jna marcello

sedap juga....
nak promote juga sedap tau hik..hik..

- wahida

tergugat iman yup wahida...apalagi cuba ok he..he..

JunAina said...

Sama ke dengan stay station yg kat pandan tu?

Kalau ye kat situ satenya sedap...

ieja amieja said...

klu dah order 2 kali tuh mmg sedap ler gamaknya..ble dtg lg len kali ye tak??

Qhaifa Nur said...

- JunAina

soklan ni susah sikit nak jawab...sbb x pernah pergi sana tapi kan klau lebelnya sama, samalah tu....

- ieja amieja

betul, betul...
padahal dah order 60 cucuk tambah lagi 40 cucuk...

Kesuma Angsana said...

cam best je ye kat sini

Qhaifa Nur said...

- Kesuma Angsana

sedap juga KA.....

ummiarissa said...

sodapnyaaaa...teringin lak nak makan satay...tengok orang makan satay...he he he

Pokok Manggis Depan Rumah said...

nyam-nyam.. mesti sedap ni kan satay dia.. sampai oder 2kali tu..

munna said...

kalau sedap ... byr mahal pun takpe kan kak....

norhidana said...

banyak dh kn kak cawangan satay station nih... dulu rasanyer mule2 yg kt kg pandan ke apa tuh... yelah, dulu sate dia 1cck 70sen kot, tp dr thn ke thn dh naik, awal thn aritu 90sen lg... ni dh naik lg ke heheh... tp mmg puas hati sbb sate dia bsr2 gabak

Dkna Abza said...

dah ramai orang jual satay kan..rasanya satay nie macam lebih sedap dari satay samui..