TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, October 15, 2012

SEBAB JALAN JEM........


Salam Semua......


Hari isnin yang sejuk sebab pagi tadi hujan so mood pun slow sikit.....

Sabtu lepas kira-kira jam 5.30 ptg hantar adik perempuan dan anak-anak ke MACA Jalan Duta sebab opis adik ada family day hanya afnan dan aeish tak ikut

Lepas hantar mereka saya dan hubby jalan-jalan pusing KL konon. Last-last kami tersangkut  kat Jalan Raja Laut jem teruk petang tuh, rupanya banyak jalan tutup sebab ada larian NIKE, memang kami tak tahu kalau tidak tak masuk situ.

Malas nak tempuh jem hubby parking kat sebelah LRT Bandaraya so jenjalan kami masuk Sogo dan singgah pasar malam Jalan TAR cuci mata dalam hujan yang gerimis. Cian afnan dan aeish dahlah tempat tu penuh dengan orang ramai hari tu. 

Dalam masa tu kami tunggu call dari adik perempuan saya katanya majlis di MACA akan habis jam 9 malam  bole ambil mereka sekali, last-last acara akan disambung keesokkan harinya so anak-anak tidur kat hostel MACA. 

Dalam pada tu sempatlah saya, hubby afnan dan aeish lepak-lepak kat Jalan TAR sebelum balik



(sedapnya afnan minum air mata kucing.....)


(aeish tengah tunggu papa buka skewer kambing, sambil tu minum air nenas.....)



(kat depan kedai zaira tempat lepak kami anak beranak he..he..he..)

27 comments:

mamyharraz said...

hari yg sama sy sangkut jem kt belakang sogo sebabkan larian ni lah..

Kakzakie said...

Merangkak sikit kakak membaca sebab agak gelap pulak rasanya bila tulisan hitam background kelabu Nur. Tak apa kakak dapat habiskan juga.

Dapat lepak dgn anak-anak mesti mereka seronok Nur.

wahida said...

bagus jugak jem ye kak...dpt jenjalan kat jalan TAR tu...hehe...

Aishah Jahirah said...

xlarat la kalau sangkut jem kat KL terutama kalau ada jalan tutup...

AnneRaini said...

tak suka jem...sbb tu sy jarang turun kl. hari2 dah lalu jem gi keje, kalao sabtu pun jem, memang jem otak sy..hehehe

♥ ROS ♥ said...

Haishh ckup fobia dgn jem nih... Tmpat lepak dpan zaira langsir..mama trut shopping ker?? Hahahah

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuhhh paling xsuka kalo traffic jam... sakit sakit....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedapnye tgk afnan menum air mata kucing..^^

Qhaifa Nur said...

- mamyharraz

kalau tau mmg x masuk KL hari tuh..tension sekejap

- Kakzakie

sori Kakzakie...sekarang Nur dah tukar balik...tq sudi singgah

mmg seronok lepak dgn anak2 Kakzakie...3 hero dah x ada tuh yg bawa diri hik..hik..

eB said...

asyikkkkkkkkkk... len jenjalan :)

Qhaifa Nur said...

- wahida

sbb tuh juga sampai sogo dan pasar malam...dpt juga sambar sehelai baju he..he.......

- Aishah Jahirah

mmg tension...hubby menggomel saya diam saja he...he..sapa suruh masuk

Qhaifa Nur said...

- AnneRaini

yg tak best jem ni..mata mesti nak tgk meter minyak he..he..
membazir betul ha..ha..
sbb tu suka hujung minggu pergi taman dari masuk KL ni...

- ROS

depan zara ada bangku kayu, lepak kat sini sambil makan tgk kereta bas lalulalang.....

Qhaifa Nur said...

- C.M.A @ CikMoonAdnan

semua jadi sakit Moon.....
mulut lagi sakit tak berhenti membebel hik..hik..

- LiLy @ MamaQiStInA

ptg tuh mmg penat afnan berjalan...sekejap air dah habis...

Qhaifa Nur said...

- eB

satu kebetulan eB :)
nak sejukkan hati he..he..

QueeN TerataI said...

jem.. inilah salah satu sbb mlsnya nk ke KL tue... mmg stress la jdnyer.. sekali sekala boleh la menuju ke KL nie.. tukar angin...

ct rahani said...

seb baik ader tempat nk lepak kan kak.. klu x haru jugak nk redah jammed.. hehe..

Kesuma Angsana said...

best juga sesekali lepak cam ni kan ! hehe

Tihara said...

sonok lepak kalau ada makanan :)

Qhaifa Nur said...

- QueeN Teratal

hujung minggu mmg x masuk KL..takut jagi beginilah...ni pun dah terjebak redah ajalah....

- ct rahani

Jln TAR mmg tempat lepak he..he..
semua buat selamba...

Qhaifa Nur said...

- Kesuma Angsana

waktu malam cantik..bercahaya

- Tihara

lagi best ada makanan...kalau x asyik pandang sana sini.....

Kathy Tuah said...

alolo..comeynya aeish! lama dah x jalan2 kat KL time malam..

Ema Blog said...

KL tak lari dari jem...hehehe

dwaty said...

dah lama tak pusing2 kl waktu malam...

aanie said...

dah lama x g jalan tar...huhuhu...dulu tiap2 minggu pegi....suka sgt jenjalan kat situ....

azieazah said...

Dah berapa tahun dah Kak Azie tak pegi Jalan TAR...!

liemaopurut a.k.a ana said...

sama la nur,

brcinta nak bangun pagi....memaksa diri g opis hahaha.

bestnya...lama x lepak jalan tar. suka jgak pegi pasar malam stu.macam2 adaaaaa

munna said...

lama dah tak pergi pasar malam kat jln tar tu.... nanti klu nak turun kl hari sabtulah.... boleh terjah sana