TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, October 10, 2012

MENU HARI CUTI........



Salam Semua ...........

Lama sungguh tak letak gambar menu masak-masak ni dan kebetulan ada pergi SEGI baru ni beli pula sotong dan kangkung apalagi hubby pun masak menu feveret dia........... 




(sotong masak kunyit......)



(kangkung belacan........)



(telur kukus.......)


Jam 2 petang pula anak-anak dapat undangan besday parti jiran belakang rumah saya, memandangkan ini besday anak jiran (besday girl Balqis Umairah 1 tahun) tengoklah apa yang anak-anak dapat.......







45 comments:

Ijah EmoTemo said...

wah!! sedapnya sotong masak kunyit tu ;)

Nieyl said...

wah...nampak sedap2 makanan kat atas tu...hehhee~

AnneRaini said...

dapat topeng angry bird ke?bestnye..sukalah budak2 ye.

Tentang Kita said...

tak pernah lagi masak telur kukus mcm tu...leh cuba nie...

amirah said...

camne nak wat telur kukus camtu kak?

wow..menariknya ada angry birds

BERT said...

pestme tgk telur kukus.. syur tu mmg nmpk sdp!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sedapnye sotong tu..1st time lily tgk telur kukus..macam menarik jer tu...

norhidana said...

sedap tgk sotong kunyit tuh, kalu kt umah dana mmg tak dpt lah nk msk sutung skor2 gitu... jwb nyer cpt beno abis hehehe...

JunAina said...

First time akak tengok telur kukus...

Nens Collection said...

alahai comelnyer..segerombolan angry berd ngn princess!..hehe

sotong ngn kangkung tu sedapp!

Kakzakie said...

Bapak kakak suka kangkung Nur (nampak ni ingat dia sedih...)

Idea baiklah budak lelaki dapat topeng yg perempuan dapat crown:)

Anamarza Sue said...

Seronok la budak-budak dapat topeng ya

:: Mrs.Eady :: said...

glup!

Qhaifa Nur said...

- Ijah EmoTemo

yes...sotong mmg sedap he..he..

Nieyl -

tq...
menu biasa-biasa saja....

Qhaifa Nur said...

- AnneRaini

seronok betul anak2 dpt topeng tuh..

- Tentang Kita

sedap juga terlu kukus ni...

Qhaifa Nur said...

- amirah

jika telur 5 biji, campur 5 sudu besar air juga dan blender...

masuk dlm bekas bubuhlah daun sup, ikan bilis dll ikut suka kita...

lepas tu kukus, jangan lama....

sedap tau, cubalah.....

- BERT

sedap lagi kukus dari goreng...kolesterol kurang...

Qhaifa Nur said...

- LiLy @ MumMyQiStInA

cubalah ada gitau kat amirah tadi.....

- norhidana

akak suka beli sotong yg besar2 dana baru puas nak makan....
kalau goreng sotong ni lagi cepat habis....

Qhaifa Nur said...

- JunAina

first time buat jadi macam kelopak bunga he...
ini dah campur mayonis lain pula jadinya...sedap juga

- Nens Collection

mmg comel sangat Nens....
tengok aeish pakai crown lagi comel.

mamasuri said...

sedapnyer sotongkunyit tu...dah ler sakit tgh sakit tonsil ni..mmg telan air liur jer ni..huhuhu

Qhaifa Nur said...

- Kakzakie

mmg sedih sebelum ni bapak ada depan mata sekarang dah jauh...sabar Kakzakie.....

bagus idea macam tuh Kakzakie....

- Anamarza Sue

mmg seronok Sue........

Qhaifa Nur said...

- Mrs. Eady

glup juga....

- mamasuri

ada baca kat blog norhidana, cian dia sunyi...moga cepat sembuh....

aanie said...

telur kukus? camne rasanya tu?

dpt topeng angry bird...hehe..best gak tu....

Kasih Salina said...

telur kukus 1st time dengar..mesti sedap tu..

wahida said...

ya Allah kak, sedapnya sotong kunyit tu kak...

saya sgt tertarik dgn telur kukus tu..nnt nak buat la...

eB said...

resepi telur kukus pls :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

telan liur nengok pic sotong masak kunyit....

lieyalatif said...

sedap2 lauk akak....lapo tgk...tapi tang telo kukus tu pes time tgk kak.....kirenye ala2 telo dadar tapi dikukuskan yeak.....nampak menarik tuh!

Qhaifa Nur said...

- aanie

ni yg susah nak gi tau rasanya...
tapi sedap juga he..he..

- Kasih Salina

pernah n3 psl telur kukus ni...
tapi masa tu cantik mcm bunga he..he..

Ema Blog said...

telur kukus tu dah macam kek jer..

Qhaifa Nur said...

- wahida

bukan wahida sorang terliur akak tgk lagi terliur he..he..

cuba ok sedap....

eB -

akak beri resepi pada kawan kita amirah, cuba tgk...
bagus utk eB juga nih...

Qhaifa Nur said...

- C.M.A @ CikMoonAdnan

orang panggil lauk koboi aja....

- lieyalatif -

lebih kurang gitu lieya...
yang telur kukus kita blender dia..
bezanya dikukus tapi rasa lain sangat ...akak suka kukus dr goreng....
ni pun akak try bubuh cuka, kalau tdk kembang bak bunga hik..hik..

Qhaifa Nur said...

- Ema Blog

sekali pandang betul juga Ema....

ct rahani said...

telur kukus tuh nampak menarik la kak.. nak try buat la.. share la resepi kak..

Kesuma Angsana said...

rajin nyer semua menu2 best!

qemaishak said...

sedapnya...macamane masak telur kukus tu ye, nampak menarik:)

Huda said...

wah kak, hubby yang masak sotong tu ke? bagusnyaaa hubby akak, terus rasa berselera pulak..:) menarik gak dapat topeng tu kan..

azieazah said...

Sotong kunyit tu kalu mix dengan karot dan brokoli, mesti lawa, kan? Nak cuba!

Cho Zila said...

sedap.. sedap .. selera bertambahni..
rajin benoler mengukus telurtu... akak gorengjer... ha.. ha..
budak2 memang gemo kalau dapat benda gitu..

maya amir said...

sotong tu besar..puas makan:)

Zana Adieyza said...

telur kukus? zana x pernah masak pun.. cer bgtau macam mana akk masak telur kukus tu.. hehehe

ct rahani said...

ok kak dh baca dh resepinya.. x pasan lak semalam.. tq kak..

munna said...

sedap nampaknya sotong masak kunyit tu

Bitt (doubeIS) said...

wahhh banyaknya agry bird :)

Nuwairani Ismail said...

merihbetol birthday party tu...siap dapat topeng lgi.heheh

Ya ALya said...

First time tgk telur kukus....sedap ke...