TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, October 9, 2012

AKTIVITI SABTU HARI TU.......


Salam Semua.......

Sabtu baru ni, ofis buka so kena kerja la. Balik kerja hubby singgah pasaraya SEGI dapatlah sambar serba sedikit barang dapur. Hari tu beli sotong dan ayam. 

Tiba-tiba hubby ajak jom kita pergi ulu yam boleh makan lunch kat sana (konon-konon  padahal dah jam 2 ptg), tanya anak-anak nak pergi sesaja

Selalu kalau datang ulu yam kami mesti BBQ tapi kali ini tidak bawa bekal nasi dan lauk pauk saja. Janji keluar jam 3 ptg, dalam pada tu sempat lagi saya masak air bali, hubby pula goreng ayam.......

Jom layan gambar kami ..............






(jumpa pulak peralatan ni kat rumah apalagi main pasirlah....)



(mesti bawa khemah....)





(jangan tak tahu ikan keli pun ada....)



(air bali...........)



(antara menu lunch hari itu........)







(sini port kami anak beranak tak da tempat lain, best tau.......)
(hubby kata sinilah jakuzi kami he..he..)



(aeish minum air bali bukan sekali tambah tapi berkali-kali........)



(waf-pang ini last saya beri anak-anak makan, lepas main air...licin langsung he..he..)





(aiman si nelayan mama...minat tangkap ikan, hari tu nasib x menyebelahi aiman sekor ikan pun x dapat...)
( kami semua dah siap nak balik aiman dok asyik tangkap ikan lagi...........)

27 comments:

Nieyl said...

wah~best nyer la....dah lame x mandi sungai nie..huhu~

AnneRaini said...

tak ramai org ke kat sana?tak pernah pegi ulu yam lagi.

Ema Blog said...

anank-anak pantang diajak bab mandi air terjun kan

Yana Kama said...

Meriahnya kak makanan..slalu kalo g berkelah mesti tapau nasi greng, yg simple2 je..nampak sangat M nye kan hehe

Aishah Jahirah said...

dah ala2 camping siap ada khemah lagi tu...bestnya.

Nens Collection said...

bestnyer siap bwk kemah..best kalo leh tido..best2!

suh aiman bwk pancing kak..br syokk

Kakzakie said...

Nampak air dia sejuk Nur. Seronok nampak anak-anak mandi-manda. Nur mandi sama tak?

eima said...

sejuk makan bertambah2 ...lama tak pi air terjun

wahida said...

bestnya kak...lama tak gi sungai2 ni...lagi best sbb plan tetiba mcm ni kan...

sedap pulak tu tgk ayam goreng tu...lepas anak2 main air, sure lapar, sure habis semua menu2 tu...

Anamarza Sue said...

Bestnya, kitaorang tak merasa la nak berkhemah camni, hubby kurang berkenan

maya amir said...

ikan keli berlada tu yang terbaik...:))

Qhaifa Nur said...

Nieyl -

kami anak beranak suka dtg ulu yam...selalu juga...

AnneRaini -

kebetulan hari tu macam x ramai orang...selesa nak mandi...

Qhaifa Nur said...

Ema Blog -

samalah dgn anak akak bab mandi no. 1...sekarang mama yg lebih he..he..

Yana Kama -

selalu dtg sini akak mesti masak, jarang beli...
kalau bole mcm2 nak dibawa mana tak lepas mandi sure lapor......

dwaty said...

nak mandi sungai juga.....

dah lama tak gi air terjun...
bbq sekali...

Qhaifa Nur said...

Aishah Jahirah -

khemah memsti ada...senang nak salin baju...kalau tidak berkemban he..he..

Nens Collection -

ingat lagi ada sekali tuh hujan lebat, basa mmg basah tapi dpt berlindung kira ok....

lagi satu senang nak isi beg...

katanya nmpk ikan besar tapi bila tangkap lepas pula...beli pancing oh tidakkkk. he..he..

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

kali Nur excited mandi pergi sampai air deras tuh...seronok sangat...cuma gmbr je x ada....

air mmg sangat sejuk Kakzakie....

eima -

mmg betul semua licin...

Qhaifa Nur said...

wahida -

saja isi masa lapang wahida kebetulan hubby cuti...

Anamarza Sue -

mmg tak merasa pergi kalau gitu jika hubby kurang minat...ala pujuk lagi he..he..

Qhaifa Nur said...

maya amir -

setuju....

dwaty -

orang lain mungkin boring pergi byk kali tapi kami anak beranak tidakkk..pasti dtg lagi......

Kesuma Angsana said...

seronoknyer

BERT said...

sonoknye berkelah.. lame sungguh tak pegi jeram2 camni huhu

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

mmg seronok KA...........

BERT -

aktiviti hujung minggu juga ni BERT..
ajaklah cik abg jenjalan sini.....

aanie said...

sempat lg berkelah...dekat ke dgn umah akak? sy x penah lg smpi sana...

Qhaifa Nur said...

aanie -

dekat juga..
rajin dgn tidak je nak dtg cini...

::NureeN:: said...

sronoknya.. dh lama x mandi manda gini, slalu g pantai @ pool ja

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...syok mandi sungai..sedap2 menu tu..^^

Tihara said...

luch dia nampak sedap..mmg berselera la makan tepi sungai camni :)

syariza09 said...

sempat juga masak keli berlada yer...sy dh lama x mandi air terjun