TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, October 23, 2012

MAJLIS KONVO TADIKA AMZAR.....


Salam Semua......


Hadiri majlis mini konvokesyen murid 6 tahun tadika kemas tempat amzar belajar pada 21/10/2012 jam 8 pagi. Majlis diadakan di Dewan Komuniti Taman Keperasi Polis Fasa 2 bersama 4 buah tadika kemas dibawah Parlimen Batu.

Maklumlah majlis buat hari ahad dikesempatan ini ramai ibubapa yang hadir bersama keluarga dan anak-anak memang riuh rendah majlis tu. Hanya saya dan aiman yang hadir, hubby ada hal pergi pahang, anak-anak yang lain tak ikut saya tinggal dengan adik-adik.....





(first time saya masuk dewan ni selalu pandang dari luar saja...banyak majlis kawen dibuat kat sini....)



( senyum jangan tak senyum amzar....)



(setiap tadika perlu buat 1 persembahan...boria dari tadika amzar )
(ini tengah tunggu giliran......)



(boria dari tadika kemas taman batu muda, siap ada tongkat kecil lagi.......) 



(ready untuk ambil sijil dan cenderahati.........)



(sempat snap gambar sebelum salam, time salam terlepas ambil sebab kamera buat hal pula....)



(bergambar dgn rakan-rakan, lepas tu bekas scroll pulang balik (kosong saja sijil pun tak ada akan diberi kemudian...)



Persembahan dari murid-murid tadika mencuit hati kami semua yang hadir. Time anak masing-masing buat persembahan atau ambil sijil semua ibubapa meluru ke depan untuk ambil gambar terlindunglah tetamu kehormat hari tu memang tak boleh cakap apa termasuklah saya he..he..

Bila amzar selesai buat persembahan dan ambil sijil, ingatkan nak balik tapi saya diberitahu oleh aiman cikgu suruh saya tunggu.......

aaaaaaa kenapa pula yup nanti saya beritahu tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu..........


34 comments:

SYANI said...

Cepatnya konvo. Adib punya konvo 2 minggu lagi..

anie said...

hah nape suh tunggu tue..suspen je kan...

biasa la kak...kalau anak2 buat persembahan mak2 n pak2..kalau boleh xnak lepas one shot pic pun....buat kenangan kan...

AnneRaini said...

wah suspen ni...amzar jadi best student ke????

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer dia :)

mummy_ayu said...

seronoknya diaorang...bukan main lagi berboria..emm..kenapa kena tunggu??

Qhaifa Nur said...

- ( SYANI )

ada yang cakap cepatnya konvo...
lagi cepat lagi senang, tak bertembung dgn plan sendiri....

- ( anie )

nak citer panjang lebar pulak, tu yg next n3...

betul, semua utk kenangan juga.....

Qhaifa Nur said...

- ( AnneRaini )

mmg suspen....
biasa2 saja...

- ( Mrs. Eady )

mmg seronok, hr2 pektis nyanyi boria..

Qhaifa Nur said...

- ( mummy_ayu )

mmg berbakat anak2 kita ni...
pandai rupanya....
sabarlah dulu hik..hik..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

encem la amzar nih....cepat ek tadika dia wat konvo... tadika ilham lg 2 minggu tak sabar nak tunggu konsertnya..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Happy dia..comel jer tgk diorg berboria..^^

Qhaifa Nur said...

- ( Belinda Adzmi Ibu IIhamny )

encem yup...bole juga he..he..
tak sabar nak tgk citer kat tadika ilham pula.....

Qhaifa Nur said...

- ( LiLy @ MamaQiStInA )

betul tu, semua anak2 berboria sungguh comel bertopi...

eB said...

hensemnyer dier berjubah... musti smngt nk msk u nanti... cahyiok2... :)

ieja amieja said...

akk tgh tunggu surat jg dr sekolah.bila agaknya dorangnya konvo(arina)ngan anugerah cemerlang..takut tembung ngan tarikh konvo adk akk

Kesuma Angsana said...

amboi hansemnyer !

BERT said...

kiyutnya amzar.. !! huhu :))

Tihara said...

as salam,

tahniah amzar..meriahnya konvo meke :)

Qhaifa Nur said...

- ( eB )

skrg pun bersemangat dah eB...

- ( ieja amieja )

nasib baik amzar dah sudah...
lega juga semua dah selesai....

Qhaifa Nur said...

- ( Kesuma Angsana )

segak lagi KA he..he..

- ( BERT )

mmg kiyut he..he...
dah kiyut comel hik..hik..

Qhaifa Nur said...

- ( Tihara )

salam....
tq...meriah juga....

Kakzakie said...

Biasa meamng macam tu Nur, scroll acah je nanti naik sekolah baru cikgu bagi yg betul.

Segak Amzar pakai macam tu - encemlah:)

Tentang Kita said...

masa tadika thn 1989 tak merasa ada konvokesyen camnie..siap ada jubah lg...jeles taw

Qhaifa Nur said...

- ( Kakzakie )

betul Kakzakie tadi call amzar kat umah tnya ada tak cikgu beri apa2...
dapat sijil mama.....

- ( Tentang Kita )

skrg macam ambil sijil kat U pulak...
siap berjubah dan bertopi....

intanfirdaus247 said...

Tahniah Amzar ..semoga terus berjaya....from auntie intan ..

CintaZulaikha said...

tgk, tadika pon ada konvo le ni, hahaha. comey jek anak akak :)

tak sabor nak tgu ikha masuk tadika jugak.

Qhaifa Nur said...

- ( intanfirdaus247 )

tq auntie intan.....

- ( CintaZulaikha )

skrg tak mcm dulu...
makin maju ke depan...buat pun kat dewan yang besar....

time ikha nnti byk yg berubah kot..

NM02 said...

insyaAllah, nnt konvo kat U plak ye

syariza09 said...

masa ni la mak2 nk mengganas, tp x per ganas pon sbb amik gamba ank. Tetamu VIP pon x leh kata apa2.

naper cikgu suruh tgg tu...kita tgg next n3

aimaniman said...

seronoknya tengok anak2 sekarang, tadika pun dah ada konvo, siap jubah dan ada skrol lagi.. kita merasa sumer tu bila abis ijazah jer.. anak2 nanti time dapat ijazah x der le jakun semacam kann sebab dah biasa...

qemaishak said...

wah hensem amzar ..moga jadi anak yang bijak:)

ummiarissa said...

tahniah dah berkonvo...hmmm kena tunggu episod seterusnya ni...kenapa cikgu suh aiman tunggu...he he he

shameel Iskandar said...

sabar menunggu utk tahu episod seterusnya.. seronok tgk anak2 tadika ni konvo.

munna said...

seronok tgk budak2 buat persembahan ... pasti ada yg mencuit hati

Ema Blog said...

tak sabar nak tunggu turn si kakak nanti