TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, September 18, 2012

KEK RAYA 2012...


Salam semua...


Alhamdulillah, syawal pun sudah berlalu, berbagai memori terpahat didalamnya. Semoga syawal ini syawal yang terindah buat kita semua. 

Hari ini rasa malas nak celoteh panjang-panjang saja nak tayang kek raya 2012 saya, sekarang ni setiap kali raya mesti kena buat mana tak nanti adik-adik hubby tanya "mana kak long kek raya?????"


1) Cheese Oreo Cake



(yang ni saja sempat diambil nasib baik cepat tangkap hik..hik..)


2) Kek Butter (Mentega)



(resepi turun temurun ibu hubby......)




(ada juga kek raya yang dibeli........)

30 comments:

Kesuma Angsana said...

best2 kek ini

Acik Erna said...

Assalam Qhaifa..kek butter tu yang menarik minat acik tu..cantik je warna dia

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

oreo cheese cake!!!! suka sgt

AnneRaini said...

sy tak pernah mkn oreo cheese cake tu..haha jakunkan sy..

sue zainun said...

saya juga peminat kek..pantang nampak kek..haaa nih dah teringin dah nie..hehee

Kakzakie said...

Kena pada budak-budak kalau kek mana boleh tunggu lama kalau nak snap gambar Nur... sekejap tinggal pinggan ajelah.

lia said...

Kek oreo cheeae tu nmpk mabeles...

norhidana said...

kak, cuba bg resepi bt kek cheese oreo tuh? tingin gk nk bt sndiri....

lieyalatif said...

kak!! pandainye akak buat kek....dah mcm secret recepi dah hah....respek lieya....lieya ni kalo teriengin nakmkn terus gi SR jek kak ...mentang2 SR dekat umah ajek ekekeekek....yg pasti mmg terliur tgk hasil tangan akak...patut laa ade peminat tersendiri hah....

Wani said...

salam kak ..bestnya tengok kek2 tu semua ..hilang la diet hihi

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

kek plan saat akhir....

Acik Erna -

Wsalam Acik....
jangan tak tahu kek butter Nur guna 3 buttercup, harumnya bila tengah membakar tak tahu nak cakap....

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

cheese oreo cake, tak sempat nak simpan lama kejap licin....

AnneRaini -

sedap juga Anne....

Qhaifa Nur said...

sue zainun -

suka kek juga, dulu malas nak buat sekarang rajin sikit kot hik..hik..

Kakzakie -

betul Kakzakie...yang sedap cepat je habis......

Qhaifa Nur said...

lia -

tq lia....betul cakap lia meveles ha..ha..

lieyalatif -

tak pandai sangat lieya...kalau beri makan pada orang luar entah sedap tau tidak.......ini semua penangan SR juga lieya...

Qhaifa Nur said...

norhidana -

akak mmg nak buat lagi, nanti akak beri resepi ok.......

Wani -

salam....
kek biasa2 saja, bukan macam wani teror masak kasi puji lebih.....

Nens Collection said...

sukernyer orea cheese, xde resepi ke..kiki

Qhaifa Nur said...

Nens Collection -

insya allah resepi menyusul kemudian...

Tihara said...

dapnye cheese oreo..terus kempunan nih :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bagusnya pandai buat kek.. ila satu bijik pun tak reti

azieazah said...

Kalu kat kampung dulu, kami panggil ini Kek Kepala Hidang! Sebab diletak di meja, tapi semua orang takut nak potong. hehehehe

munna said...

tahun ni munna tak buat pun kek raya... beli pun takde.... buat biskut je

Ann Ishak said...

kalau cheese kek ni bukan budak2 aje yang teruja kak, tapi mak budak pun terkeliur sama...sedapnya kek yg akak buat ni

dwaty said...

sedapnya cheese oreo cake.... saya pantang tengok kek... nak jer...

BERT said...

rjinnye buat cake!nmpk sdp plk tu hehe

BERT said...

rjinnye buat cake!nmpk sdp plk tu hehe

eima said...

seb baik adek bradek hubby aku tanya kek ke aku ...klu aku bg kek bantat je la...aku tak reti wat kek ...lalalal

Zana Adieyza said...

terliurrrrrr... semua nampak sedappppppppppp....

JunAina said...

Cheese cake tu cedapnya...akak antara yang menggilai cheese...hehehee...

MamaEma said...

nyum..nyumm...nyummm...

fieda said...

saya terliur tgk kek butter..