TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, September 20, 2012

I-CITY AKHIRNYA MASUK JUGA.....


Salam Semua

Semangat nak ke I-City memang berkobar-kobar. Bandar dalam cahaya seperti dikata dan kebetulan masa pergi open house raya kat Seksyen 7 terus singgah sini. Saya pula berat hati nak masuk sini mana tak pakai baju kurung jalan tempat gini memang tak selesa dahlah badan melengas-lengas sebab seharian berjalan. Dah hubby nak masuk 

Ramainya orang masa tu memang kagum sekejap dapat lihat pelbagai lampu-lampu bercahaya, nak tangkap gambar kena ikut turn pulak sebab semua yang datang mesti nak berposing.

Bila dengar mak sakit kaki sebab banyak berjalan hati dah tak sedap, tempat duduk yang disediakan kurang, anak merengek nak main permainan last-last hubby belikan tiket Spacewalk dapatlah saya dan hubby naik untuk temankan Aiman dan Azeem yang lain tunggu bawah sebab ketinggian tak mencukupi mula-mula takut juga sebab tempatnya tinggi siap marah kat Aiman jangan pusing-pusing sterengnya takut jatuh, kelakar betul........ 






















(cian mak kita sakit kaki......tu yg cepat nak keluar dari sini)






(takut juga naik ni tapi best dapat lihat lampu dari atas, harga tiket mahal juga.......)



(3 budak kena tinggal tapi suka dapat beli ni.....)




p/s - tanya hubby seronok ke datang I-City, katanya cukup sekali saja......aduh tak ada harapan nak datang sini lagi he..he..he..
jangan lupa kalau datang sini kena bawa duit lebih........

33 comments:

Nens Collection said...

comelnyer anak2 pakai petak2..sonok tgk boboi sume tu.sonok la main ye ade geng..hehe

sy pon skali je dtg kak..awal2 icity bukak la..skang padan icity di kuantan jak..byk dh deorg psg lampu2 icity tepi2 jalan..hehe

wahida said...

saya jugak yg tak sampai2 lagi...huhu...hubby tu kalau ajak gi Shah Alam mmg bercinta...adoi la hai...

amirah said...

sukala tengok gmbr family akak ni. meriah...i city pergi last year tp waktu siang, takde maknanya nk dpt tgk lampu2 gini. cantik kan kalo gi malam2

JaSSNaNi said...

hmmm.. kalau tengok kilauan lampu kat sana.. mmg best.. teruja sangat.. lawa2 belaka... anak2 pulak seronok.. sbb i-city skrg dah ada mcm2.. masa baru2 dulu just gi tengok lampu je... skrg dah boleh main2.. ada kuda la.. ade buaian la.. mcm2 lagi.. :)

Kesuma Angsana said...

sempat gak beraya di ICT yek

lieyalatif said...

takpe kak kalo en laki tak mo ulang datang lagi, at least akak dah pergi heeheheh....lieya pun penah gi sekali jek...sampai skrang takde rase nak gi lagi kak heheeheh

tapi sure semua family akak enjoy kan tgk kecantikan lampu yg warna warni tuh....

BERT said...

mmg syok jenjalan kat i-city ni.. saya pon dah lame tak pegi dah huhu

Rai Ourkizuna said...

icity ni cantik kalau pegi waktu malam kan..kalau siang macam tandus je.. hehehe..

Kakzakie said...

Anak-anak mana ada rasa penat Nur bila dah happy, nenek mereka tu yg letih kesian...

Sue-Rya Qistina said...

mmg best dpt g icity ni. dekat je ngan uma saya. tapi, harga mainan dan parking semua makin lama makin naik plak. tu yg semua rasa dtg sekali dh cukup. huhuhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

seronoknyerrr..

saya gak xpenah g lagi..teringin gak.. tapi...masalah kitrg sekeluarga...agak susah nak kuar sampai lewat mlm... huhu

:: Mrs.Eady :: said...

cantk kan kat sana :) suka pegi sana..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

cantik2 kalau tengok lampu waktu malam. saya yang dekat pun tak pernah sampai situ. hehehe

Qhaifa Nur said...

Nens Collection -

tahun ni pakai baju petak2 cantik pula...

kat FITEC di kws rumah ada mereka buat lampu mcm i-city, cantik juga.....

wahida -

samalah dgn akak wahida kalau tak ada hal area sini tak jejak lagi i-city ni...sekarang dh tau rupanya...

Qhaifa Nur said...

amirah -

tq amirah....
i-city best dtag malam je, kalau siang ruginya rasa x dpt tgk lampu......
masa pergi tue sikit tension parking penuh...nak turun satu hal lagi

JaSSNaNi -

dh pergi baru tau lebih kpd permainan juga, aduh kena baru duit lebih tau..bukan murah juga tiketnya........

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

beraya pulak kat i-city, memang tak sangka......

lieyalatif -

bagus gak cadangan lieya, kita follow je kalau ada adik beradik tau sedara yg nak pergi...buat jahatlah tu he..he..

masa pergi badan letih lieya tgk lampu pun tak ada semangat...

Qhaifa Nur said...

BERT -

sebenarnya seronok jalan2 tgk lampu bercahaya....

Rai Ourkizuna -

betul pun, siang sure panas2...
bila ramai orang pening pulak dibuantnya......

eB said...

x msk snow house ker yang?
kalo singgah lagi ajak kami skali yer? hik3

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

bila nenek dah penat mood pun hilang Kakzakie...

Sue-Rya Qistina -

mahalkan, baik datang main tempat lain lagi puas hati....
patut hubby ckp cukup sekali sja..ada makna tuh hik..hik..

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

bahaya juga Moon kuar lewat malam ni...

Mrs. Eady -

cantik memang cantik....
mana ada tempat mcm ni lagi...

Qhaifa Nur said...

Cik Puan Mimi -

selalu mmg gitu yg dekat tak pernah sampai lagi..tak pa dekat

eB -

kalau masuk snow house parak ni eB, belum lagi kot....
nak ikut jom..jom..

Anamarza Sue said...

tak pernah lg sampai sini. ari tu masa jln2 shah alam plan nak singgah tapi tak jadi sbb drebar dah letih hihi

Qhaifa Nur said...

Anamarza Sue -

ini singgah pun sebab driver yg nak..
cuci-cuci mata tgk lampu2...

aimaniman said...

rasa mcm tak berbaloi sangat aar p ict ni... tiketnya mahal terutama time snow walk.. dah le aksesori lain kna sewa plak.. sekali p dah x maw p ler..

Qhaifa Nur said...

aimaniman -

sebelum ni berkobar2 nak pergi sekarang dah tau gini i-city...
sekali cukuplah mai sini hik..hik..

LiYa HaNiF :: said...

mesti budak2 tu seronokkan...
walaupun dekat je ngan umah.. dah lama tk g i-city nie... ^_~

fieda said...

mmg syok dtg sini tp letih nk berjalan..

norhidana said...

dulu2 penahla dtg tp masa tu tak rasmi n blum cantik lg camni.... tp kwn cite kalu nk bwk budak kecik tak berapa best... tmpt utk stroller takde... huhuhui... tp tingin nk pg gk satu hari nnti

QueeN TerataI said...

selalu g sini tp jln2 tgk lampu aje.. mainan-mainan yg ada blm pernah try pun.. :)

Tihara said...

cantik..x penah gi, jaohh :)

TiranaAduka said...

masuk parking rm10,hehehe kat ict...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye I-city...
Ktorng teringin gak nk kesana..tapi ntahlah boleh jejakkan kaki ke sana...

Ya ALya said...

mmg kena bwa duit byk2...