TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, September 6, 2012

HADIAH RAYA BUAT AEISH.........

Salam Semua.............


........sehingga kini saya tak yakin lagi nak pakaikan aeish dengan gold. Pengalaman dulu-dulu hilang dan akhirnya jumpa balik buatkan saya takut. 

Ini kali ke 3 beli silver buat aeish dan hadiah raya juga dari papa dan mama......














......tengoklah beli tak sampai 2 minggu kini subang pula hilang sebelah, nampaknya kena beli lagi......

27 comments:

AnneRaini said...

kalau sypun mau meraung tgk emas hilang...okaylah tu kecik2 pakai silver.Dah pandai jaga nnti bolehlah belikan emas pulak..hehe

BERT said...

budk2 mmg comel bila pkai perhiasan.. takpe leh beli lg hihi

mama maman aka yana said...

murah kalu ilang pun takde la naik darah sgt.. kannn :)

Kakzakie said...

Nur.. jagn beli yg jenis screw, beli yg dangling bulat je rasanya susah sikit nak hilang. Aeish kan ramai abang mestilah banyak main..

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

bukan meraung makan pun tak lalu...
emas sekarang bukan murah...
dah besar bole pakaikan gold......

BERT -

betul tu, bila dipakai nampak comel sangat...

dwaty said...

budak2 biasalah kak... jgn beli yg mahal2... hehehe

Qhaifa Nur said...

mama maman aka yana -

silver ni kalau beli yg murah lagi cepat putus....

selalunya saya beli harganya 80 ke atas tahan sikit...hilang lagi aduh kena beli lagi pulak hi..hi..

Kakzakie -

masa beli dah try yg dangling sakit pula nak kuncinya..langsung tukar screw hilang pulang mmg kena beli dangling balik ni Kakzakie.....

mana tak putus main panjat2, masuk bawah meja dll...ikut gaya abang2...

Qhaifa Nur said...

dwaty -

beli yg mahal risau bila berjalan banyak mata yang memandang pula......

aanie said...

perghhh...satu set semua....mcm sepersalinan brg kemas gitu...meriah aeish...

♥ ROS ♥ said...

Suka tgk bebudak pakai brg mcm ni kan? :) hehheeh

Sue-Rya Qistina said...

wah wah..dpt satu set serba berdiri gitu! :)

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/09/eidul-fitr-2012-part-2.html

Qhaifa Nur said...

aanie -

ya tak ya pula kiranya satu set...
sekarang selalu kena rajin tengok, takut tup..tup dah hilang satu.....

ROS -

suka juga nampak manis gitu....
bila pakai barang macam ni ayu kena control jgn nak melasak aja hi..hi..

Qhaifa Nur said...

Sue-Rya Qistina -

kena berdiri tegak baru nampak he..he..

Tihara said...

saya masa kecik dulu selalu rantai tercabut..bese le budak2 ni lasak kan :)

JunAina said...

Anak perempuan akak dah umur 11 tahun tapi macam tu jugak tak berani nak bagi pakai. Cincin dah hilangkan satu (mak punya dia pinjam) alhamdulillah jumpa balik dekat jalan yg tengah construction masa kat kampung. Rezeki.

Dulu pakaikan rantai kat taman permainan nampak benda berkilat jatuh kat kaki dia masa tu ada sorg perempaun laju je jalan kearah dia tapi sebab perasan cepat2 lari tengok. Rezeki masih ada juga.

Lepas tu serik!

:: Mrs.Eady :: said...

nasib bkn emas..kalo tak nangis nak cari!

QueeN TerataI said...

emas pun bahaya skrg ni.. byk kes ragut.. t kalau biarkan anak2 pakai emas byk2 nnt lain plak jadnya..

norhidana said...

huhuhui... takpelah pakaikan silver dulu kak, dh bsr skit baru belikan emas, lgpun skrg ni dia lum pandai nk jaga brg2 dia lg....

Qhaifa Nur said...

Tihara -

gegurl sorang tihara...excited sangat nak pakaikan emas tak tahu gitu jadinya...

JunAina -

kalau rezeki berpihak pada kita pasti jumpa balik....memang serik selalu terjadi macam tu...baik simpan dulu

Qhaifa Nur said...

Mrs. Eady -

silver sekarang pun bole tahan harganya....sekarang mana ada murah lagi...

QueeN Teratal -

sbb kes ragut tak berani...takut boleh bawa maut dibuatnya......

Qhaifa Nur said...

norhidana -

betul dana, selagi tak yakin jangan dulu...makin lasak adalah....

lieyalatif said...

cute kak....lieya pun suke beli silver gak...tapi lemah nak pi cuci tu kak...kalo tak cuci kan hitam plak tak bersinar heheeheh....

lieya nak beli bangle (eh betul ke ejaan gini) tuk dayyan kak...mesti smart kan budak lelaki pakai....

Qhaifa Nur said...

lieyalatif -

samalah dgn akak nak pi cuci malasnya...

dayyan pakai bangle memang smart, sukanya tgk budak seusia dayyan pakai gitu....

lia said...

Sy mmg seriau tgk anak2 kecik pakai emas... Bkn sbb tkot ilng tp tkot ada org ragut jer...

MamaEma said...

kalau emas memang termenunglah kalau hilang..skg emas ni mahal... tp adatlah budak-budak dia lasak..dia tak sedar barang yg dia pakai hilang..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

budak kecik kalo pakaikan brg kemas nie.. mmg ganas... ada je hilang

saya sendiri pon kak... dah besau camnie pon selalu jerk tercicir brg kemas... pakai anting2... hilang sebelah..

pakai gelang, putus...

hehehe... sudahnyer... xpayah pakai... ganasss sgt kan.. ngee~

munna said...

raya baru ni munna belikan anak rantai emas ... tak senang duduk dibuatnya.... asyik peratikan je ..takut juga klu hilang.... satu lagi kejap nak pakai kejap lagi nak bukak rimas dibuatnya....