TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, September 26, 2012

GILIRAN AEISH PULA....



Salam Semua......

Alhamdulillah, ini part last buat saya untuk stopkan anak-anak untuk tidak lagi guna botol susu kini giliran aeish pula..

Kebetulan puting susu aeish sudah terbelah 2 mana tak kena gigitlah tu. Sebenarnya sudah hampir 2 bulan saya stopkan aeish dari guna susu botol. Lepas ini tiada lagi sibuk-sibuk nak beli botol dan puting baru dalam hidup saya 

Tentu saya ada ayat power untuk semua ini he..he..he ' adik hari dah malam kedai dah tutup, adik guna botol ini dulu nanti mama beli ok ' saya tengok 2, 3 hari elok aja aesih guna botol barunya terus saya stopkan guna botol susu. Sekarang dah lega











(buah tangan dari singapore pemberian nenek untuk cucu-cucu tersayang)

28 comments:

SYANI said...

Adib jugak yang tak berenti2 minum guna botol susu... Especially kalau nak tido..

JaSSNaNi said...

wahhh.. cepatnya dia tak minum botol ye... haikal baru je stop.. tu pun baru start raya lepas.. sbb dia dah tau dia nak jadi abang... 5 tahun gak dok bawa botol gi mana2.. eheheheh

norhidana said...

senang nyer kak... bgs lah

Sue-Rya Qistina said...

mmg senang pun kak klau kita ajar dia guna yg cawan mcm ni. anak sulung saya pun camtu gak. umur 3 thn dh stop guna botol. saya gantikan dgn botol air jenis sedut dan cawan mcm ni. nak g mana2 senang, xyah pening2 nk cari puting lg

Nens Collection said...

pandainyer nenek soping..sorang 1 hah..brg2 sana mahal jgak kan..ape yg neni beli kt die ye..mest lebih igtkan cucu lg dr brg die..hehe

okey la kan dh lps botol..xyah beli puting lagik..yippii!!

QueeN TerataI said...

senang jer.. anak sya blm lg.. sush btl nk stop dia minum guna botol tu.. mcm2 cara dah buat ni.. tp msh blm berkesan...

Kesuma Angsana said...

legakan x yah nak bawak botol2 susu lagi bila kemana2 hehehe

wahida said...

anak saya si adik tu masih membotol lagi...huhu...


senangnya anak akak ni...tabik la...

dwaty said...

senang makan pujuk....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good girl aeish ..dah tak guna botol susu dah...^^

Qhaifa Nur said...

SYANI -

lega sikit Syani semua dah berhenti...

JaSSNaNi -

alhamudlillah, senang nak berhentikan anak guna botol...leceh nak bawa sebenarnya..

Qhaifa Nur said...

norhidana -

alhamdulillah, dana...

Sue-Rya Qistina -

semua jadi senang Sue...

Qhaifa Nur said...

Nens Collection -

tulah dia mak akak..mmg begitu lebih pada cucu2 saja....

QueeN Teratal -

aeish senang sbb abang2 ramai...
peranan mama pun penting juga......

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

lega sangat...dlm kete lagi senang nah bancuh susu he..he...

wahida -

masih hisap botol lagi...

Qhaifa Nur said...

dwaty -

alhamdulillah....

LiLy @ MumMyQiStInA -

aiesh semua mama nak buat, pakai baju, buka lampu bilik air...semua mama org lain x nak... pengsan..pengsan..

AnneRaini said...

anak sy guna botol tu utk minum air masak jer...susu tak pernah try lagi.

::NureeN:: said...

ada beli kejap jerr guna, skrg susu minum time nk tdoq ja @ x lalu mkn nasi..
beg dora tue klau ellesya tgk dia pon nk, sbb yg dia punya kami simpan ketat2 sbb dia suka letak merata hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

good girl aeish :)

Kakzakie said...

Elok betul dia nak dengar kata Nur. Anak kakak semuanya berhenti sendiri sebab dah malu. Semua anak kakak berhenti hisap botol dah 7 tahun tau. Kakak tak sampai hati punya pasallah biar aje sampai dia malu sendiri tak mahu baru stop...

Zana Adieyza said...

senang jugak nak pujuk dia x payah minum susu botol lagi eh.. anak yg baik & menurut kata ni..

Nuwairani Ismail said...

bagus akak melatih anak2 macam tu..senang nak berpisah dengan botol. nasib baik dia ni jenis anak yang dengar cakap. tak pulak dia jawab "tesco,giant bukak sampai malam" heheh

Tihara said...

takpe slow2 lama2 dia takmo dah la botol kan :)

eB said...

bgsnyer . bijak2... aerish ssh la. x leh tinggal btl. hu3

e!ya said...

beshnyer saya si kakak tue susah masih b'botol lg..ritu try tp dia xnakk :(

anie said...

ala bagusnye....macam senang je sis putuskan botol susu anak2...tengah nak buat kat ariq tapi xberjaya lagi...huhuhu

BERT said...

dah besyar dah,.. mmg kene pakai cawan la nmpaknye ni.. ehe bagus adik ni :))

munna said...

cantik buah tgn dari singapore tu... anak2 munna pun nak berhentikan diaorg hisap susu botol bagi alasan mcm tu

ct rahani said...

gud girl aeish.. aidil pun lum stop botol lagi.. x tau nk pisahkan camner.. x smpai hati pun ye jugak..