TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, September 24, 2012

ATUK YUSUF HASAN SAKIT.........


Salam Semua........

Rabu lepas pergi hospital putrajaya MIL saya call atuk yusuf (atuk hubby) sakit masuk hospital. MIL ambil abahnya dari Kelawang, Jelebu N9 dan hantar ke hospital putrajaya sebab MIL duduk area puchong senang   nak ulang alik. Dari percakapan MIL saya sakit atuk yusuf macam teruk dan sehingga kini pihak hospital masih jalankan ujian penyakit beliau. 

Atuk yusuf dah berumur 86 tahun bekas polis, alhamdulillah tiada sakit 3 serangkai ini (kencing manis dll) sekadar demam-demam, batuk biasalah. Petang semalam singgah umah MIL sebab atuk yusuf dah keluar hospital dan keadaan kesihatannya kian merosot dan tidak ceria seperti sebelum ini. Atuk yusuf dibawa ke hospital sebab alami kencing berdarah itu saja walaupun dah dibenarkan keluar tuib ke saluran air kecilnya tetap ada itu yang buatkan atuk yusuf tidak selesa dan sekarang nak bergerak pun susah dan sehingga kini tiada diketahui penyakit sebenar atuk yusuf.......

Kenangan terindah bersama atuk yusuf kami cucu dan cicit pernah dapat duit raya lebih RM 100... time tu minta berapa pun dapat...kenangan itu terpahat dalam sanubari saya sehingga kini....

Anak-anak saya yakni cicit atuk yusuf serta cicit yang lain akan panggil tuk nyang atau atuk dady.........



Tiada lain yang kami pinta semoga atuk yusuf cepat sembuh ............. 

26 comments:

Sue-Rya Qistina said...

semoga cepat sembuh..

dwaty said...

semoga atuk kembali sihat...

lieyalatif said...

alahai....kesian...harap atuk yusuf kembali sihat dan ceria kembali kak yeak....

betul tu kak, faktor umur mcm atuk yusuf ni mulalaaa mcm2 penyakit menjengah...harap beliau kembali sihat ye kak....

anie said...

semoga atuk cepat sembuh...

tiba2 rindu kat opah kat kg...;)

Nens Collection said...

tak tahu sakit ape lg kak ek?..nampak sihat lagi..x gaya 86 tahun..semoga cepat sembuh atuk..

Kakzakie said...

Dari jauh kakak doakan moga atuk segera sembuh nur. Hampir seusia dgn bapak kakak tau...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semoga atuk cepat sembuh...

Qhaifa Nur said...

Sue-Rya Qistina -

mudahah atuk cepat sembuh....

dwaty -

begitu juga doa anak cucu cicit...

Qhaifa Nur said...

lieyalatif -

betul lieya, atuk tiada penyakit bahaya bila difikir soal faktor umur macam2 penyakit datang....

anie -

tq, anie....
akak/hubby ada sorang saja atuk...atuk yusuflah yang tinggal.....

Qhaifa Nur said...

Nens Collection -

pihak hsptl pun tak dapat kesan sakit atuk...
86 thn mmg tak sangka itu umur atuk yusuf.....moga atuk cpat sembuh...

Kakzakie -

terima kasih Kakzakie...
kalau gitu hampir sebaya juga...moga dua2 dipanjangkan umur..

Qhaifa Nur said...

LiLy @ MumMyQiStInA -

begitulah yg diharapkan.....tq

Fieza79 said...

smoga atuk yusuf cpt sembuh...nmpk mcm muda lg tu xmcm umo..cm kuat bertenaga lg tu...hrp2 cpt pulih spt sediakala...

Tihara said...

moga cepat sembuh dan panjang umur dalam kerahmatan, insya Allah

Kesuma Angsana said...

Mudah2an atuk cepat sembuh ye!

Qhaifa Nur said...

Fieza79 -

tq, fieza...
biasalah atuk tak pernah msk wad, terkejut sikit rasanya...
begitulah yg diharapkan juga......

Qhaifa Nur said...

Tihara -

amin, amin, amin.....

Kesuma Angsana -

mudah-mudahan begitu juga KA, tq.....

TiranaAduka said...

semoga lekas sembuh..amin

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mudah-mudahan atok cepat sembuh...

Qhaifa Nur said...

TiranaAduka -

mudahan begitu hendaknya juga......

C.M.A @ CikMoonAdnan -

amin, amin, amin.....

aanie said...

semoga atuk yusuf cepat sembuh....

norhidana said...

semoga atuk yusuf dpt sihat spt sediakala...

QueeN TerataI said...

86 tahun? tp nampak masih gagah lg walau terbaring atas katil hospital tue.. Queen doakan semoga FIL cepat sembuh yer...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nur....Semoga atuk yusof kemabli sihat spt sediakala.
walaupon usianya 86 tahun.atie tgk cam uno 60 tahun jer atuk yusof ni.

BERT said...

moga atuknya cepat sembuh ya.. lebih kurang macam umr aatuk saya jugak.. pun sama jugak dah uzur

TiranaAduka said...

amin...

Ema Junaiha said...

Didoakan semoga pakcik cepat sembuh