TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, August 8, 2012

SEKARANG BARU TAHU.........



Salam 19 Ramadhan buat semua...........



Mungkin ini penyelesaian buat kita semua, tak salah kita mencuba............






p/s - masa anak ke 4 pertama kali saya merasa sakitnya, itu yang first time....alhamdulillah sehingga kini tiada berulang lagi dan minta dijauhkan juga...............

24 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

alhamdulillah.. takpernah merasa senggugut..

Kakzakie said...

Kena senggugut memang tak boleh tahan sakitnya Nur...

norhidana said...

selalu senggugut hari pertama or kedua period, dulu mak ckp kalu dh kawin tak sengugut tp sama je... heheheh

wahida said...

ooooo...keje iblis rupanya...
Astaghfirullahalazim....

lia said...

sungguh x tau... nnt sy nak share dgn kawan yg slalu kena period pain, tq kak

aanie said...

betul ke ni? sy pun br tau...

Zana Adieyza said...

terima kasih sebab sudi ilmu yg baik..

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah rasa lagi senggugut kecuali rasa kontraksion..

Liza said...

setkat ni akk xpernah lg rasa senggugut, alhamdulillah...
takut jugak kan, akk pun bru tau ni...

Yana Shaiful said...

Betul ke..br tau..seksa kna sengugut.. hnya org yg pnh mengalaminya tau.. hmm..yana kena sengugut sejak dr zaman sekolah lg smpai lah dh anak sorang..sengugut xilang lg..mmg satu penyeksaan~~~~

Qhaifa Nur said...

MaDiHaA a.k.a Ratna -

alhamdulillah....

Kakzakie -

betul tu Kakzakie tak sangka Nur pernah alami dan tahu betapa sakitnya...

Qhaifa Nur said...

norhidana -

ada dgr mcm tu juga, lepas kawin hilang...tak tahu betul tau tidak..

wahida -

terkejut juga bila tahu...
mengucap tak habis2 hi..hi..

Qhaifa Nur said...

lia -

memang elok diwar-warkan....
ada ayat untuk hilangkan period rupanya....

aanie -

jom kita tengok ayat yg diberi tadi dlm quran....akak pun bru tau

Qhaifa Nur said...

Zana Adieyza -

alhamdulillah, benda yg baik elok dikongsi bersama.....

Mrs. Eady -

syukurlah tak kena......

Qhaifa Nur said...

Liza -

saya pun tak sangka dr muda tak ada, msk anak ke 4 kena pula...memang sakit

Yana Shaiful -

bole rasa sakit yg dialami...
patut ada yg mc sebab ni......

hazila said...

Good info. Tak pernah lagi kena sampai teruk/tak boleh bangun atau tak boleh pergi kerja. Ada kawan yang memang terpaksa ambil pain killer setiap kali dtg period.

eB said...

x pernah rs
gd info.

mamyharraz said...

syukur tak pernah rasa senggugut cuma sakit tang t*t*k bila period nak dtg =P

Qhaifa Nur said...

hazila -

memangpun ada yg x bole bangun sebab sakit sangat......

eB -

syukur......

lieyalatif said...

TAkutnye kak...lieya ni dulu bujang2 mmg teruk senggugutnye...sampai muntah2 berpeluh2....mmg rase mcm nak mati la sakitnye...bile dah kawin ade anak dah kurang....tapi tetap ade jugak laa...huhuhu

QueeN TerataI said...

Queen pun baru tahu,, tp skrg dah xde senggugut ni... masa anak dara dulu mmg setiap kali datang bulan berguling2 la jawabnya menahan sakit perut dek krn senggugut nie

ainnoraini said...

iye kee..baru plj tahu nii...
Takut la plk...mintak jauhkan..

Dkna Abza said...

hanya tuhan jer tau bila sakit senggugut :-(

ummiarissa said...

kena senggugut waktu remaja je..dah kawin takde pulak..alhamdulillah..