TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, August 7, 2012

BABY ADIRA........



Sabtu lepas berbuka puasa dirumah MIL lagi, kali ini konpom semua ada kat rumah. Datang nak tengok adik hubby yang baru bersalin pada 02/08/2012 dapat baby girl lagi, ini anak ke 2 yang sulung girl juga dah berumur 5 tahun.

Memang meriah rumah  MIL hari tu dengan kehadiran keluarga mertua adik  hubby gara-gara nak tengok baby baru dan terus kami semua berbuka puasa bersama-sama. Pelbagai juadah telah disediakan macam nak sambut raya pula.






Nama : Nur Adira Tasya 
(sori kalau salah eja)

Lahir : 02/08/2012
Berat : 3.2 kg
Cucu atuk wan ke 9


Menurut kata adik hubby lagi sejak Adira masih dalam perut, nama itu  yang selalu disebut oleh kakaknya Umairah. Bukan mudah untuk melahirkan anak ada yang dikurniakan dengan jalan yang mudah, ada juga sebaliknya, melahirkan Adira punyai pelbagai kisah didalamnya, apa-apapun semua telah selamat.



( Nur Umairah Karmila  - kakak sayang adik ok )

25 comments:

Sue-Rya Qistina said...

ala shomel2. rindunya mase preggy dan bersalin. seronok sgt!

Tina Othman said...

tahniah, comel baby, mesti seronok sambut raya dgn org baru kan

norhidana said...

bolatnyer bby tu..geramnyer...

Qhaifa Nur said...

Sue-Rya Qistina -

dah lama tak beranak kecil, kekok sikit...rindunya saat itu

Tina Othman -

raya dgn orang baru.....

Qhaifa Nur said...

norhidana -

pipinya yg akak geram.....

KhaiRin : anies said...

meriah la raya thn ni.. n bertambahla angpow utk dihulurkan.. ;-)

♥ ROS ♥ said...

Sonoknyer ade bby nih :) hihihi

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer bau baby!

lieyalatif said...

ya Allah comelnye kak baby adira.....rindu plak nak cium bau newborn baby.....

lieya suke name tu..sedap...nak sebut pun lembut jek...adira....

Fai CeritaCinta said...

hehe,comel baby tu.. seronok kan berbuka puasa ramai2 ni. meriahhh :D

MamaEma said...

selamat datang ke dunia untuk new baby

nur said...

comelnya baby..

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

betul tu, duit raya pun bertambah.......

ROS -

rindu nak dengar tangisan baby..
sekarang turn untuk besarkan anak saja....

Qhaifa Nur said...

Mrs. Eady -

bau baby..satu nikmat yang sukar diungkapkan..

lieyalatif -

bau baby, samalah dgn akak rindunya...
sedap juga nama adira, lembut bunyinya.....

Qhaifa Nur said...

Fai CeritaCinta -

memang meriah sangat....
dapat sembahyang berjemaah sama2..

MamaEma -

dunia yang nyata.......

Qhaifa Nur said...

nur -

comel...tq

mamyharraz said...

sedapnya nama baby.
kehadiran org baru dlm family mmg dinantikan biasanya.

wahida said...

kalau saya dpt baby girl, alangkah bestnya...

tahniah utk adik ipar akak!!

Qhaifa Nur said...

mamyharraz -

pandai kakaknya pilih nama....

wahida -

tq....insya allah ada rezeki buat wahida nanti....

lia said...

hitam betol rambut baby... gerammm tgkkk

Kesuma Angsana said...

bestnyer , suka bau baby!

Qhaifa Nur said...

lia -

rambut memang lebat....


Kesuma Angsana -

kalau dpt cium x nak lepas....

Kakzakie said...

Kalau dah ramai-ramai mesti dah macam kenduri Nur. Budak-budak pun seronoklah main dgn sepupu mereka. Ada baby lagi bestkan:)

Sufia Mahzan said...

Sukanya tengok baby nangis..hehe. Saya suka amik gambar Nuha mase nangis tapi sekejap je lah.. lps tu gabra kalau dia tak berhenti nangis..hehe

Comelnye Adira..

Anamarza Sue said...

tgk baby rasa cam nak tambah sorang je lagi...