TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, August 30, 2012

PAK NOK BELANJA MAKAN..........


Salam Semua.......

Bila sampai rumah MIL di Puchong suasana jadi sangat kecoh mana tak hubby ada 7 orang adik beradik + anak saya 5 orang + 2 orang anak buah hubby, ini belum + lagi 2 orang anak buah hubby yang beraya di Pahang,  memang riuh rendah dibuatnya bukan time raya je kecoh time tak raya pun sama.....

Hari raya ke 2 adik ipar hubby (pak nok) ajak anak-anak ziarah pusara anak sulungnya di Pudu tapi semua anak-anak kecuali aeish pergi semua demi Umairah.....

Umairah, anak adik perempuan hubby ni kalau kami datang rumah MIL, ke mana pergi mesti nak ajak anak-anak kalau tidak konpom dia tak nak ikut daddy dan mummynya....serba salah pulak dibuatnya almaklumlah anak saya kan ramai. Sebenarnya Umairah seronok dapat jumpa sepupu sepapatnya dan sangat rapat dengan afnan juga.....

Tengoklah apa yang pak nok mereka belanja hari tu...........

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^










(ini sebenarnya yang mereka mahu...makan lebih kurang aja )




( umairah baju kurung unggu tulah dia....sayang mak long dan pak long ni...)

29 comments:

Kesuma Angsana said...

mmg kecoh bila dah ramai tp best & meriah kan!

Sue-Rya Qistina said...

dh lama x mkn mcd. ank2 gitulah. bkn makan sgt pun. mainan yg diorg suka. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

amboiiii seronok nyer diaorg mkn!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa seronok bebudak..apat mkn mcd dapat lak mainan kan...

lieyalatif said...

mmg meriah n kecoh...tapi seronok kan kak heheeheh...

wah bersusun haaa menan mekdi tu..sonok tgk budak2 ni mkn ramai2 gini heheeheh

AnneRaini said...

betullah tu..budak2 bukan nak makan sgt tp nak menan je lebih.

♥ ROS ♥ said...

Budak2 klu dgn mcd ni mmg xleh dipisahkan.. Hahhah.. :p

anie said...

aah..nak mainan je sebenarnye...makan ada la gigit dua tiga...itu anak saya le...

::NureeN:: said...

sronoknya.. meriah g2.. kami pon baru jek mkn isnin lps

Anamarza Sue said...

tak pernah beli yg mainan gitu kalau ke mcD :)

eB said...

hik3... bdk2 mmg g2 lah kan? nk emnan jerk. mknnyer ala kadar. tapi menan tuh jap jerk mennyer pn... pastuh ntah kemaner... hu3

Liza said...

fuhhh, mcm2 ragam ada kan, tp seronok bila tgk gelagat diaorg...ingat masa kecik2 dulu...hihihii

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

kecoh betul....itupun menyeri atuk gan wan juga......

Sue-Rya Qistina -

samalah kita sbb tu juga saya malas nak msk MD...kalau beli sure kena 5 punya hi..hi..

Qhaifa Nur said...

Mrs. Eady -

kebetulan masa tgk mereka2...rasa nak pergi beli juga...

C.M.A @CikMoonAdnan -

itulah penangan MD pun...nak mainan kena beli burger dulu....

Qhaifa Nur said...

lieyalatif -

dah ramai kenalah atur gitu..kalau tidak bersepah rumah wan....

AnneRaini -

setuju sesangat....

Qhaifa Nur said...

ROS -

sesekali dpt makan MD sedap juga...lama tak singgah makan....

anie -

ya ke gitu...balance burger mama habiskan nampak...

Qhaifa Nur said...

NureeN -

seronok dan meriah juga NureeN...
bestnya dapat makan kan..kan..

Anamarza Sue -

tak pernah beli....bagusnya
rugi juga makan sikit aja......

Qhaifa Nur said...

eB -

betul tu eB...tak pasal2 mamanya yang kemas...main pun kejap sangat lepas tu masuklah dalam stor......

Liza -

macam2 ragam ada.....belum habis makan nak air gas...

syariza09 said...

budak2 suka happy meal, tambah2 pula bila dpt menan

aanie said...

haha..bdk2 bukan nak mkn sgt pun kan...nak mainan je lebih....

set ni mcm best je dpt superman....

Everything's Everythings said...

hahah ni la namanya Happy meals, xD
happy diperut Happy dapat mainan

AYuNG said...

ermmm....sedap nya...budak2 suka la tuh kan.. =)

MamaEma said...

seronoknya ada adik beradik dan anak ramai ni..time kumpul memang meriah

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

seronok dan kecoh rumahnya..

Cikgu Ma said...

amboi...seronoknya dapat makan ayam...

wahida said...

anak2 saya kalau mkn mekdi, mmg nak yg happy meal tu, sbb ada mainan sekali...hehe...

Tihara said...

serono gathering dengan family...sbb jarang2 berjumpa kan :)

Kakzakie said...

Pak Noh adil semua dapat sama. Moga bertambah murah rezeki berkat doa anak-anak kan Nur..

Cho Zila said...

kalau anak akak beraya kat kampung akak gituler .. memang tak kisah mak bapak dah .. kalau sepupunyer jalan dia main ikutjer... memang meriahler...