TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, August 13, 2012

IFTAR WESTERN - CHICKEN BURGER

Salam semua


Hari ini dah 24 ramadhan tinggal beberapa hari je nak sambut raya, baru terasa kelam kabut sikit kalau tidak buat tak tahu saja

Hari ni nak citer masak burger lagi kali ini buat chicken burger pulak. Sebenarnya bukan susah pun buat burger ni bahan-bahannya cukup simple ikut selera sendiri




Caranya :

Daging ayam  kisar (ayamas) nak guna daging pun boleh diperap bersama mixed herbs whole, mixed spice, lada sulah, daun pasley, bawang merah dicincang dadu dan 1 biji telur selama 2 jam

Bakar jangan terlalu lama nanti keras........dah siap





(suka makan dengan salad)

14 comments:

mamasuri said...

simple ..sy suka..tp hubby suka mkn makanan berat waktu berbuka..huhuhu

::FAIZ:: said...

nmpk mcm best

Kakzakie said...

Kalau rajin memang jadi Nur. macam kakak ni ada 'M' besar tu yg dok membeli aje...

eB said...

sdpnyerrrrrrrrrrrrrrrrrr...
adeh... :)

Kesuma Angsana said...

best2 ni!

Qhaifa Nur said...

mamasuri -

memang masalah sikit kalau hubby suka makan yg berat2 ni...
tapi tak apa resepi ni mudah sangat bole cuba...

FAIZ -

best juga.....

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

kalau M dh datang tak bole tolak...belilah jawabnya Kakzakie..macam Nur pun bukan selalunya rajin......

eB -

sedappppp.....
sure eB dok teringat ni almaklumlah dah pregnant ni hi..hi..

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

tq....

AnneRaini said...

ah nampak sedap...

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

mekasih.....

norhidana said...

teringin lak nk menerai bile nengok akak bt nih... dana ni dhla antu western food, cumenyer masa sgt tak mengizinkan huhuhui

anie said...

sedapnyeee....nak try jugak la simple je cara dia...suka2

♥ ROS ♥ said...

Homemade burger.. Leh try nnt :) sonoknyer rajin lagi memasak.. Ros dh down la.. :p

lia said...

suka tgk akak masak2 tau...