TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, July 27, 2012

SAMBUNG LAGI CREDIT CARD.......


Sambung lagi......... surat berdaftar ni saya terima 2 hari lepas berdebar-debarlah juga masa nak buka siapa pulalah yang hantar ni..





Bila dah dibuka rupanya kad kredit sepatutnya kad yang first akan tamat 09/12 kini disambung lagi, sangat bahaya ni ha..ha..ha..

Sebenarnya banyak kebaikan dan kelemahan ada kad kredit ni kalau dah terdesak guna aja tapi bab nak membayar aduh lemah longlai rasanya. Tak apa terima sajalah tapi dalam hati tetap berpesan tengok saja tau jangan lebih-lebih hi..hi..hi... 



21 comments:

Sue-Rya Qistina said...

saya mmg xnak guna kad kredit. takut terover pulak berbelanja nnt. so, slalu g memane standby debit card je. senang x berhutang. hehehe

atty's said...

kty mmg dah 7 thn tak guna cc, lepas dah abis bayar yg dulu..sejak tu tak guna dah..lor ni guna debitcard..tp kalo dlm bank tade duit..tak dpt nak beli apa..heheehhe

Qhaifa Nur said...

Sue-Rya Qistina -

konon2 dulu saja suka nak apply tak sangka lulus...tapi tulah bila dh ada ditgn sure nak guna...yg tak tahan interestnya tinggi hik..hik

atty's -

lama gak juga cc...nak habis bayar rasa lambatnya...senang juga debitcard saja, selamat pun ia....

AnneRaini said...

Alhamdulillah sy punye perbelanjaan masih terkawal walaupun guna CC. Yang penting tak pernah gagal bayar...

Rai said...

suami je pakai kad kredit..saya bukan tak pakai sebab takut terlebih guna..tapi sebab takut hilang..hehehe..

hazila said...

Masa nak sign tu memang syok..... tapi bila tengok bill rasa cam nak pitam. hehehehe...

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

wah..wah ada cc juga...
baguslah kalau pandai buat bajet....
takutnya lmbt bayar...

Rai -

cc saya hubby yg pegang....
pernah guna sampai 800 ratus..nak bayar pening2 he...he..

Qhaifa Nur said...

hazila -

betul..betul rasa nak pitam...

mamyharraz said...

sy selalu tumpang credit card suami je..yg sendiri dah tutup sbb tak pandai kawal nafsu membeli -___-

intan morsalin said...

sya guna time terdesak je..tpkan..tpkan...slalu gak guna utk soping..huhuhuh...alhmadulillah stakat ni masih lg terkawal..hehe

ct rahani said...

cc nih kalau pandai kawal ok jerkan kak.. yg penting kena bijak bebelanja.. ingatan utk diri sendiri jugak sbb kdg2 sy pun alpa jugak.. time swipe rasa sonok je.. nak membayar yg jenuh.. ekekeke..

Kakzakie said...

Pada kakak terpulang diri sendiri. Kalau ada sendiri dah senang asal setiap kali swap kena ukur baju dulu kat badan kan...

lia said...

la ni kalau kita lupa nak renew card kedit nk xpired pon, dorg akan hntr gak kan...

lieyalatif said...

lieya tak pakai cc....tapi en laki pakai...tapi betul kate akak ade pro n kontranyer....kene pandai manage gitu....mcm lieya lagi senang cash kot..ade duit ko belanje, takde duit ko dok diam2....heeheheheh...

KhaiRin : anies said...

lately, sy kn krg kn penggunaannya.nk gn pon kalu terdesak je hehehe

aimaniman said...

akak guna tok bli minyak.. mudah la sbb x yah ada cash time memandu...

nn lylyn said...

kena bijak berbelanja ^^

MamaEma said...

suami ema pakai kad kredit..bila dah guna terus bayar hutangnya...dia takut terhutang..huhuhuhu

Queen said...

best guna cc ni bila nak beli barang yang nak pakai cepat dan perlu guna duit yang tak ada dalam akaun..hahah

dulu ada..skearang dah stop..
=)

Fadzli Amir said...

Salam kenal...
tak pernah pakai, sebab kalu pakai tak tau nak kontrol...hehehe...lebih senang begini aje...

Kesuma Angsana said...

lama dah KA x guna ! hehe