TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, July 30, 2012

IFTAR WESTERN = BEEF BURGER

Masuk 7 ramadhan buntu nak masak apa untuk berbuka

Hubby cakap jom pergi giant nanti bole fikir. Last-last dapat idea nak buat homemade beef burger. Kan sekarang tengah fermes burger ni. Dah beli semua barang-barang tak sabar nak buat lepas tu nak makan pula. Bagi saya yang dah buat sendiri rasa cukup puas menikmatinya memang sedap seperti dikata




Beef burger yang saya buat tak makan dengan roti tapi dengan salad. Seketul burger cukup mengenyangkan 









p/s - lepas ni buat sendiri aja burger........

29 comments:

mamasuri said...

mmg terbaik kalau kte yg bt sendiri kan...sy tak nahlagi makan burger femes kt kl ni...tak kesempatan..bl tgk daging akak tu..terasa nak wat sendiri jer..

Fadzli Amir said...

Sedapnya...mana resepi, leh la try buat....

anie said...

wah cam bestnye..nak resipi sis

Qhaifa Nur said...

mamasuri -

cukup puas...

Fadzli Amir -

memang pun...resepi lupa pulak

Qhaifa Nur said...

anie -

sebenarnya nak buat chicken burger pula nanti kasi resepinya tungguuu......

lia said...

Ya Allah... akak ni mmg pandai masak la, sampai berger pon buat sendiri... untung anak2 akak..

mamyharraz said...

home mede tu biasanya sedap!
nampak mcm mudah je kan..ni yg buatkan teringin :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

buat sendiri lebih puas hati ye kak... besar saiznya... hehe

eima said...

terernye .. cam ne tu buatnye

Qhaifa Nur said...

lia -

taklah sesedap chef lia hi...hi...
anak ramai memang gini caranya nak beli tak larat pula.......

mamyharraz -

kalau cukup bahan2nya memang sedap...

ieja amieja said...

yg pasti sedap dan berbaloi tgk ank2 suka dan kenyang makan hasil air tgn kita kan...

Yana Shaiful said...

Puas hati klu bt sndiri..bleh bt besar punyer..heheee

ct rahani said...

puas hati klu dpt wat sendirikan kak.. nak2 bila suami & anak2 pun suka.. hehe..

hazila said...

Saya bulan puasa ni memang tak ada chance ler nak masak western.....

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

setuju sangat...senang juga buatnya
nak beri kredit juga kat hubby...hubby suka nonton citer masak2 ni kalau bukan idea dia tak jadi juga hik..hik

ieja amieja -

memang berbaloi kalau masak sendiri...betul tu air tangan ibu penting......

Qhaifa Nur said...

Yana Shaiful -

memang puas...sebenarnya x cukup hik...hik

ct rahani -

memang puas betul ni, susah nak cakap...

Qhaifa Nur said...

hazila -

sesekali dpt masak western sedap juga...

ummiarissa said...

pandainya buat berger sendiri...memang kenyang satu tu

amirah said...

sedapnyaaaa...terliur!

Kakzakie said...

Kalau dah pandai mesti tak mahu beli dah. Macam kakak nie memang kena beli ajelah Nur..

lieyalatif said...

wah kagum kak...akak buat sendiri...cayalah ...terus terbayang hah berger bakar rawang tu kak hiihihihi....

puas hati dpt buat sendiri kan kak....masing2 sonok mkn hah...puas dpt mkn ...tak yah beratur2 panjang2 gituuu....

Qhaifa Nur said...

ummiarissa -

kalau en. hubby tak tlg buat, tak dapat makanlah kami hik..hik..

amirah -

sedappp.....

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

kalau Kakzakie nak tahu antara nur dgn hubby, masakan hubby sedap hik...
nur yg simple2 lulus hik..hik..

lieyalatif -

akak tengok menu lieya lagi dasyat...
bukan apa buat sendiri puas hati..
tak payah beratur panjang kan lieya....

KhaiRin : anies said...

kak, share la resepi nyer nk buat jg

♥ ROS ♥ said...

Puas hati buat sendiri nih.. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nur.Klu buat sendiri..mmg kenyang makan..pastu blh ulang byk kali..

Happy jer anak2 Nur bila mamanya yg masak burger tu

aanie said...

sy x reti buat western....masakan melayu pun terkontang-kanting lagi....hehe...

Tentang Kita said...

wah best mkn burger buatan sendiri...

eB said...

silalah kongsi yer.
eB nk tau
^______________^