TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, July 5, 2012

MOI SUP......


Setiap hari rabu mesti singgah pasar tani di kg.batu muda berhadapan masjid saidina hamzah.......
Mesti nak beli moi sup (bubur nasi + sup).......











Dan kebetulan ada seorang pakcik sedang promosi roti buatan sendiri 2 bungkus 8 hinggit, belilah untuk merasa...ok rotinya lembut 



- special mix bun (kacang merah, garlic, coklat)
- garlic bun

25 comments:

ummiarissa said...

moi sup saya tak pernah dengar..oh rupanya nasi bubur ye..

ct rahani said...

suker sup.. sedap.. :)

::FAIZ:: said...

comel je adk laki tu mkn.. hehe

mamyharraz said...

sedapnya bubur mkn dgn sup.

miloais milo said...

bubur nasik???
sedap ke nokkk????

Qhaifa Nur said...

ummiarissa -

nama pelbagai rupanya 1...
ada yang panggil tokai sup kalau tak silap saya...

ct rahani -

moi sup ni sedap juga...anak2 lagi suka...

eima said...

moisup tu femes belah utara ... mmg sedap .....moi dlm bahsa cina bubur

Qhaifa Nur said...

FAIZ -

afnan kalau bab posing memang cantik hik..hik..

mamyharraz -

betul tu sangat sedap...

♥ ROS ♥ said...

Asben ros kalau demam mmg nak ros buatkan dia nasi sup :) sedap kan mkn lembut2 :p byk borong roti :p kihkih

Qhaifa Nur said...

miloais milo -

sedap sangat, kalau datang sini kena beli...

eima -

ye ke femes belah utara rupanya...

Qhaifa Nur said...

ROS -

kalau demam sup saja yang berselera..
cicah dengan roti memang sedap..hubby suka betul beli sup mamak...

Yana Shaiful said...

~~ moi sup my feveret..suka sgt2..

Qhaifa Nur said...

Yana Shaiful -

fev tuh....
mula2 terkejut juga tengok namanya tapi sekarang dah tau utara punya sup..

Kesuma Angsana said...

sedap jugak moi sup lag2 klau makan masa panas2 .hehe terangkat!

:: Mrs.Eady :: said...

Ohhh sedap!!

amirah said...

sedapppp...suka sgt kalau nasik bubur bersup ni

Kakzakie said...

Budak-budak suka bubur nasi dgn sup Nur macam kat Mary Brown...

Tempat kakak pasar malam pun hari Rabu Nur.

Sue-Rya Qistina said...

sedap sgt! saya slalu beli kat ani sup utara. mmg terbaik! klau makan time demam, lg best!!

::NureeN:: said...

moi sup ni fvret kami 1 family.. mmg slalu gak beli kat psr mlm.. klau moi sup x dak kami beli sup saja pas2 blk umah wat moi sndrik.. bleh mkn byk2 hehhee

LiYa HaNiF :: said...

salam kenal.... :)

MamaEma said...

nyum..nyum..roti cecah pula dgn sup tu

~~su manje~~~ said...

salam...
salam kenal dari sumanje...
Nice Header tu ada lima hero.....

Tihara said...

sedapnya nasik air...lama dah tak mamam..kalo duk belah kelantan selalu ada..kat pahang payoh

LYAfrina said...

moi sup????
pnh dgr pon... tp skali tgk cam nasi air.. kalo btl la.. kt trg pgil nasi air.

AnneRaini said...

selalu beli bubur nasi utk anak tp tak pernah dgr pulak org panggil moi sup.