TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, July 24, 2012

KISAH 1 RAMADHAN KAMI........


Salam 4 ramadhan buat semua...................

1 ramadhan kami tahun 2012 mungkin tak akan dilupakan sampai bila-bila kelakar, sedih semua ada salah sendiri juga hik..hik...

Selepas hubby balik kerja jam 5 petang kami menuju ke puchong tapi sebelum itu sempat singgah pasar ramadhan putrajaya sampai di jambatan semua kenderaan kena tahan dengan trafik dalam 20 minit ingatkan apa rupanya ada orang bikin filem kat situ. Hubby dan pemilik kete-kete yang lain hot juga mana nak kejar beli juadah untuk berbuka, nak balik umah agaknya......

Nak sampai ke pasar ramadhan satu hal pulak jem-jem...nak parking jenuh mencari ini belum citer bab beli juadah, nak mencelah pun tak boleh sesak dengan orang ramai rasa menyesal pulak datang sini. Hubby nampak toyota hilux abahnya nak kuar kami baru nak masuk......


ini juadaah yang sempat di snap yang lain habis dimakan...... 



 (apam balik double special - pulut hitam+ kelapa+ jagung+choc chip)



(beli pulut kuning saja, rendang daging bawa dari rumah)





(muka keletihan selepas berjalan dipasar ramadhan)


Konon-konon nak buat kejutan datang rumah MIL tak call dulu, jam 7.10 petang sampai beri salam tak berjawab konpom tak ada orang, saya hubby dan anak-anak pandang sesama sendiri dan jawapannya kena berbuka sendiri, dalam hati sedihnya rasa kasihan dekat anak-anak nak buat macamana perkara dah berlaku. Rupanya MIL & FIL hantar adik hubby kat terminal ets sungai besi......



p/s - batuk pulak hari ni.....nak demam juga, bertahan-bertahan. hingga penghujung...........



14 comments:

AnneRaini said...

oooo ni kira plan tak menjadilah ni ya...tak pe kenangan tu..hehe

eB said...

alahai....
surprise x menjadi la kiranyer yer? x perlah janji family ader disisi... :)

KhaiRin : anies said...

ala cian nyer...

jgn demam kak..nnt x leh raya ;-)

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

dugaan tahun 2012, kelakar betul...
mulanya nak simpan dlm hati saja...
last2 kuar citer juga..

eB -

memang surprise pun....
jam 10 mlm baru jumpa MIL & FIL hik..hik

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

terima seadanya hik..hik

tulun tekak sakit sangat, suara hilang...memang tension sekarang he..he..

Sue-Rya Qistina said...

dugaan namanya tu. tu la kan, kdg2 benda yg kita rancang x menjadi. huhuhu

Kakzakie said...

Aduhai Nur... kalau kakak nak balik kg memang tak boleh tak call dulu sebab kadang kena angkut adik-beradik yg lain..

Tak apalah niat nak jenguk org tua tu dapat ganjaran berlipat kali ganda Nur.

Kesuma Angsana said...

la napa x call dulu. Neway jaga diri yek

Nuwairani Ismail said...

ini la yg org selalu cakap. nak buat surprise, tapi diri sendiri pulak yang dapat surprise. adoi..

takpe2, pasni plan bagus2...

♥ ROS ♥ said...

Olor ciannyer.. Adela hikmah tu kan :) hihihi

aanie said...

adusss, sedihnya....tp nasib dah beli juadah berbuka.....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nur..atie pon klu blk kg mmg terus terjah jer...xmo tepon2.Kiranya cam suprise larrr

Ala,syiannya kena brbuka kat umah sendiri la ya...kena harung JAM lagikkk:D

Sufia Mahzan said...

Siannya tak dpt berbuka dgn tok, nenek. Tak menjadi plak surprise nye ye Kak..

Adylia Qarissa said...

sebab tu dkna tak pergi baza ramadhan kat putrajaya akak..jem...sesak!