TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, July 16, 2012

KELUAR BER 3 AJA....


Tinggal saya, hubby dan aeish saja anak-anak yang lain pergi bercuti so petang semalam kami pergi jalan TAR. Kena cari juga padanan kain kosong untuk baju raya saya kalau tidak pakai baju aja ha..ha...

Ingatkan hari ahad tengok jam pukul 5 petang clearlah jalan,  rupanya tidak jem dari chow kit menuju sana tension betul. Nak cari parking satu hal pulak ini semua nak shopping sebelum ramadhan gitu. Dapat padanan kain kat Jakel dan tak sangka hubby belikan aeish handbag kecil buatnya, comelnya.....










Sebelum balik singgah secret recipe di Tkt 6, SOGO





( saya punya - Lasagne Beef )


( hubby - Veitnam Beef  Ndl Sup )


( Cream Brulee Cheese )


( Iced Lemonade )







32 comments:

anie said...

comeinye bag...auntie nak pinjam boleh...

jakel kat shah alam xramai org..senang parking..n banyak pilihan sis...

wahida said...

lasagna beef tu mmg buat saya terliur...huhu...dah la puasa ni...mmg betul2 menggugat iman...

ada jugak saya berbuka kat SR nnt ni...

inazamri said...

terliur tgk lasagna beef tu..lama tak makan.

lia said...

muka anak dara kecik tu hepi bebenor dpt beg he3...

x sangka da dekat puasa, cpt tahun ni berlalu....

♥ ROS ♥ said...

uih sedapnyer makanan tu... :P

Rai said...

cheesy nya nampak lasagna tu!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

uuuu....terliur nengok lasagne... dah lama bebenor xmkn nie

Qhaifa Nur said...

anie -

beg aeish sangat comel tapi pakai tak lama...kejap macam ni lah

jakel kl full...yang tak best asyik dok ikut mana kita pergi ha..ha..

wahida -

dapat 1 ketul roti tak cukup nak cicah...

lieyalatif said...

comey beg ala2 hello kitty tu kak....

wahhh preparation raye gitu...lega siapkan awal2 kan kak....

Qhaifa Nur said...

inazamri -

makan panas2 sedappp.......

lia -

lagi hepi bila kita tunjuk duit suruh dia simpan...

betul 2 lia kejap dah nak posa balik...uuuu nasib baik dah habis posa ganti....

Qhaifa Nur said...

ROS -

memang pun SR lah katakan......

Rai -

itu yang buat sedap...

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

berebut dengan aeish sebenarnya tak cukup hik..hik..

lieyalatif -

excited sangat sbb tak pernah beli pun...

semua dah siap, lega rasanya...

Kesuma Angsana said...

secret recepi... kena terjah ni sebelum pose! hehe

Fieza79 said...

fieza sejak2 2-3 kali raya ni beli bju yg ready made je..mls nk pilih2 kain pasang dh..sng rasa..

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

baik cepat he..he..

Fieza79 -

ready made, senang gitu tak pening2......

liemaopurut a.k.a ana said...

nur,

memang jem..sebab Sogo pun ada sales kan? Tengok status kawan2 yang kat area sana, semua kata jalan jem.

alalala comelnya beg aiesh...bole la wat isi duit raya nanti ;p

QueeN TerataI said...

comel beg dia nk juga la boleh? aduh kalo queen mmg x sanggup nk ke kl g jela jakel kat shah alam tu x jem. hihi

Qhaifa Nur said...

liemaopurut a.k.a ana -

dari hari jumaat/sabtu dah jem pasai sogo buka utk member card...

dh la kuar lmbt, singkat betul rasanya..betul 2 bole simpan duit raya la....

QueeN Teratal -

tak tahu ahad pun jem, kalau tak memang tak tempuh...

AnneRaini said...

pergh lasagna tu...

e!ya said...

beg raya erk..besh laa nnt raya leh melaram sakan..hehehe

aanie said...

lasagna SR best x kak? mcm teringin gak nak try....

Kakzakie said...

Ini kalau abang-abang dia tahu haa... mama/papa/adik pergi tak ajak ye...

mamyharraz said...

comelnya beg helo kity dia ;)

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

sedap juga......

e!ya -

beg raya aeish....

Qhaifa Nur said...

aanie -

sedap tau aanie...cuba ok

Kakzakie -

abang tinggal adik.....
adik pula tinggal abang.....
memang jeles Kakzakie kalau dapat tahu ha..ha..

Qhaifa Nur said...

mamyharraz -

tq...
suka warnanya.....

munna said...

dah lama juga munna tak makan kat SR... sejak mentakab star mall buka banyak pilihan

Qhaifa Nur said...

munna -

kita cuba yang lain pula, sedap juga tuh......

eB said...

Cream Brulee Cheese buat leleh la. hu3

tun_telani said...

alahai. comeynyer handbag tuu..

mama aini said...

ehem jln kat KL selalu jammmed..tak sanggup nak tempuh..

MamaEma said...

saya tunggu adik dan mom datang ke mari esok pagi..huhuhu..semata-mata nak shopping.