TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, June 20, 2012

JENJALAN - TENGOK DINOSAURS


Sabtu lepas bawa anak-anak jenjalan, keluar rumah jam 10 pagi hingga 7 malam baru balik memang penat, letih semua cukup. Mana taknya 1 hari jenjalan 3  tempat kami singgah mana tu yup....tunggulah nanti citer

Mula-mula pergi pusat sains negara mestilah nak tengok dinosaurs sampai saja orang dah ramai. Kami ambil tiket package family ada hadiah misteri sempena hari bapa. Sebelum ni dah pernah datang so tak adalah nak singgah tengok-tengok pameran sains terus menuju ke ruang pameran dinosaurs, dari luar dah dengar suara dinosaurs seram pulak hik..hik

Bila masuk afnan dan aeish dah mula takut, aeish asyik nak dukung saja papanya jadi sasaran mama tak larat...



























( beli nasi ayam dara RM 5/= lapar sangat )


( aiman nak test tahap kelajuan beliau )




(inilah hadiah sempena bapa dari pusat sains..tuala)





( mesti mau mandi juga, kali ni datang bawa baju mandi )



p/s - pagi tadi afnan minta datang sini semula sebab nak mandi lagi.....

16 comments:

Sue-Rya Qistina said...

ramai dh buat n3 psl pameran dinasour ni. nak kena pergi minggu depan. tp nak kena pergi weekdays. weekend mesti ramai org kan kak :D

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/06/mari-memasak-part-3.html

:: Mrs.Eady :: said...

lame tak pegi sini..

Tina Othman said...

wah seronoknya

norhidana said...

lenggang je kak, msti tak ramai org tau kot ni.... dinosor2 tu blh grk2 n jln tak kak? berani je anak2 akak ek, kalu dana lah,bkn aiyan yg tkt dana yg tkt... heheheh

wah2 seronoknyer siap mandi manda lg, dhla tak ramai org

Kakzakie said...

Sehari suntuk berjalan tapi anak-anak suka tak apa Nur. Kita yg tak tahan sebab esoknya kerja...

fieda said...

saya gi tahun lepas..tahun ni tak gi lagi..tp anak2 nangis la..takut..

QueeN TerataI said...

kalau bawa anak Queen confirm dia takut.. hehehe

Qhaifa Nur said...

Sue-Rya Qistina -

betul ramai yang buat n3 pasai dinosaurs ni...sapa2 yang dah pergi best kan..kan..macam real aja..

Mrs. Eady -

kalau x ada event yang best tak ramai yang datang...

Qhaifa Nur said...

Tina Othman -

seronok juga.......

norhidana -

sabtu or ahad ramai...ada sensor kalau kita lambai sure bergerak yang pasti suaranya menakutkan..

kat water plaza tak ramai yang mandi sbb jauh ke bawah kot...

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

penat berjalan sahari suntuk nih..kalau tak buat gini entah bila2 nak nak berjalan .....selalu kalau jalan gini nur pergi hari sabtu ahad boleh rehat...

fieda -

memang ada yang nangis punya..

Qhaifa Nur said...

Queen Teratal -

mana tak takut dah besar yang amat, tempatnya gelap biar suspen sikit...

~Siti Hajar~ said...

Dah pegi dulu pameran Dinosour Petrosains, syok gak, mmg seram dengar ngauman dinosour tu, cam real, anak2 pakat peluk sbb takut, tp lama2 cari dorg pun xjumpa dah, syok main..hehe...eh! untung la dpt tuala, bt kenang2an kan..

opss lupa nk wish...Hpy Belated bday Azeem...sga mbesar bagai juara & jd kebanggaan keluarga...

miloais milo said...

best tu - bleh mandi2 lagi tu...

Qhaifa Nur said...

Siti Hajar -

dah pergi yup..seronok kan..walau anak-anak takut sekurangnya dapat tengok live rupa dinosaurs

tq wish buat azeem...

miloais milo -

dapat mandi tak nak naik...

dwaty said...

x sampai sini lagi...

Qhaifa Nur said...

dwaty -

kalau nak tengok dinosaurs sempat lagi nih hik..hik