TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, June 12, 2012

BUAH TANGAN - SECRET RECIPE

.........05 Jun 2012

Hari ni baru ada mood nak citer banyak tau kisah kami semasa bercuti di Nenasi, Pahang, satu kenangan cukup manis disana.......

Jam 10 pagi perjalanan ke sana pun bermula tapi sebelum itu singgah di Secret Recipe Giant Batu Ceves beli kek sebagai buah tangan kami untuk keluarga di Nenasi, Pahang.









Inilah dia yang jadi pilihan kami carrot cake slice.............






2 x berhenti kat R&R mana nak buat susu, nak ke toilet...bilalah nak sampai ni kata hubby asyik berhenti saja. Perjalanan ke sana mengambil masa 3 1/2 jam. Masa berhenti kali ke 2 tu sempat jamah cream brulee cheese, memang sedappp....






Negeri Pahang ni tempat paling jauh pernah saya sampai takat kuantan aja untuk ke Nenasi perlu tempuh Pekan dengar kata cantik Pekan ni sinonim dengar gelarannya  Bandar DiRaja gitu.....



 Istana Tengku Mahkota.......






p/s - 3 hari 2 malam kami kesana.....

28 comments:

anie said...

wow buah tangan dari SR..special sungguh...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alololo comelnyerrr bila adik2 ni senyum :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nur..wah g bercuti2 ke Pahang ya..sekali sekala bwk anak2 bila sekolah bercuti kan.
Best tu mkn kek secret resepi..:D

mamyharraz said...

nampak sedap kek tu.
comelnya mereka semua

JunAina said...

Kek secret resepi tetap menggoda...dah lama tak pergi Pekan last pergi agaknya 15 tahun lepas.

Sue-Rya Qistina said...

owh bestnye kek2 itu! terasa lapar pulak..hehe

(minggu ni kami akan ke pahang utk buat persembahan.doakan kami!)

miloais milo said...

kek! sedapnya....
terliur tengok carrot cake tu!

best lah jalan2 makan angin ni...

SYANI said...

Tak pernah lagi try SR punya carrot cake. Sedap ke kak?

Qhaifa Nur said...

anie -

pening gak apa nak bawa kesana...
nasib baik teringat SR.....

C.M.A @ CIkMoonAdnan -

punyalah susah nak bergambar...

MamaEma said...

suka carrot cake dr SR..sedap

Qhaifa Nur said...

azatiesayang -

sian pulak cuti sekolah duduk umah saja, tu yang bercuti ke pahang...

SR memang the best kan..kan..

mamyharraz -

betul tu sedappp....
comel, tq..

Qhaifa Nur said...

JunAina -

15 tahun lamanya...first time masuk pekan hik..hik...

Sue-Rya Qistina -

bole jadi lapar dibuatnya....

moga berjaya dalam persembahan....

Qhaifa Nur said...

miloais milo -

terliur juga ni sampaikan anak-anak masih teringat mana kek yang mama beli tuh, ngapa tak makan..nanti beli lain...

bukan selalu dapat jalan macam ni...

SYANI -

carrot cake SR sedap tau, cepat cuba......

Qhaifa Nur said...

MamaEma -

akak pun suka jugak....
betul tu sedappp....

lieyalatif said...

buah tangan yg special ni kak...siap kek SR lagi hah...lieya pun suke carrot cake SR...terbaek dan sgt sedaaapppp!!~

amirah said...

saya tiap2 minggu teringin nak makan kek SR..sedappp

Qhaifa Nur said...

lieyalatif -

kat kuantan aja SR ni..tuh yang beli..buah tangan yang seberapa...

lieya, akak pun suka....

amirah -

kalau cam ni semua kek SR dah rasa...mana sedap hik..hik

Kakzakie said...

Suka kakak tengok anak-anak yg posing dari SR tu Nur. Bestlah..:)

lia said...

singgah RNR mmg wajib sbb suka ke toilet he3

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

tq, Kakzakie nur pun suka gambar nih...

lia -

nasib baik toiletnya bersih...

Tihara said...

ooo..jalan2 ke pahang ea..cantik jugak eks pekan....ada pantai kan :)

Qhaifa Nur said...

Tihara -

pekan cantik....permandangan pantainya cantik gak...

eima said...

ade pe kat nenasi tu ... slalu ulang alik klu dr rompin kg belh hubby nk ke kontan ....

klu kat pekan singgah mkn murtabak sedap tu

Qhaifa Nur said...

eima -

ya ke...ari tu sempat jalan kat endau...nenasi cantik tempat kawasan nelayan...

ada murtabak sedap kat pekan, baru akak tau..

ct rahani said...

dulu2 suka balik ganu ikut mersing.. mesti lalu nenasi & bandar di raja pekan ni kak.. mmg cantik tptnya.. skrg dh balik ikut segamat.. lama x pegi sana..

aanie said...

sy x penah smpi pekan lagi....nenasi pun sy x penah dgr kak....

Qhaifa Nur said...

aanie -

akak pon first time, cantik nenasi tau...laut...

dah pergi baru tau...

syariza09 said...

bila mkn kek SR ni rasa berhantu sbb rasa nk beli & beli ........sedapppp