TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, May 21, 2012

PARADOKS............



Dalam banyak-banyak buku ini, Paradoks jadi pilihan saya untuk baca dulu. Buku ni hubby yang beli dan saya telah habis membacanya. Sedikit ulasan tentang buku ini ia tentang dunia politik.........






Sebuah novel konsipirasi, skandal seks, rasuah dalam politik, kepercayaan syirik, fitnah dan falsafah hidup baik untuk direnungi.


Sinopsis

Ariffin ialah seorang ahli teknokrat berpendapatan tinggi dipilih menjadi ahli parlimen pada pilihanraya ke tujuh. Isterinya, Noraini mengharapkan Ariffin diberi jawatan menteri. Akibat dari fitnah, hasutan dan informasi yang salah telah mengugat nasib Ariffin dalam arena politak dan rumahtangganya.

Apabila Ariffin meninggalkan dunia politik dan menjadi usahawan bertaraf jutawan beberapa paradoks telah berlaku dalam kehidupannya.


p/s - dunia politik pelbagai cerita dan kisah terdapat didalamnya, hanya nasib menyebelahi mereka .........

22 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hurrmmm...

lia said...

berat sgt utk saya baca....

teringin baca buku yg Tun M tulis tp x beli2 lagi...

munna said...

menarik je nampaknya buku ni kak...tapi munna kalau yg berat... susah nak membaca

ieja amieja said...

nmpak mcm berat je..

Qhaifa Nur said...

Mrs. Eady -

hurmmmmm.....

lia -

memang berat habis juga baca.......

buku Tun M memang tebal....adik ipar ada beli dapat dapat sign Tun M lagi...

munna -

samalah dengan akak, makan 2 3 hari juga nak habis...sekadar menambah ilmu....

Qhaifa Nur said...

ieja amieja -

pada akak tak sangatlah.....semua itu lumrah kehidupan..........

lieyalatif said...

bagus akak....suke membace...lieya dulu mase bujang2 mmg hantu kak novel2 nie....tapi tu laa bile dah kawin ade anak terus takde masa...lagi2 ade anak kecik nie...insyallah nanti nak mulekan balik hobi yg bagus nie....

KhaiRin : anies said...

da khatam ke kak?

Qhaifa Nur said...

lieyalatif -

bila dah start baca...seronok dan nak cepar habis biar tahu kesudahannya...

KhaiRin : anies -

baru masuk buku ke 2 hik..hik..hik..

Kakzakie said...

Bila baca novel macam ini mulalah kepala kita membayangkah politik di negara kita sekarang Nur...

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

lebih-lebih lagi nak dekat pilihanraya ni Kakzakie lagi jelas terbayang...begitu kot rupanya.......

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nur..bestnya byk buku & novel.Klu k.atie dah ngadap sebuah buku/novel..mmg payah nk brhenti.
Sbb tu sblm baca ..kena siapkn semua keje :D

Qhaifa Nur said...

azatiesayang -

samalah dengan nur, baru kini berkesempatan baca novel/buku...

ct rahani said...

macam menarik je kak buku tuh.. :)

Qhaifa Nur said...

ct rahani -

memang menarik....

miloais milo said...

nanti nak try baca... nampak menarik...

QueeN TerataI said...

erm.. x prefer nk baca buku2 mcm ni.. lbh suka yg lbh santai... ringankan kepala yg sedia berat...

norhidana said...

mcm best je kak... dana skrg nih tak blh nk lyn novel2 ni kak... tgh nk siapkan menjahit... buku tun dr mahatrhir doc in the house tu pun tak abis baca lg

Afasz said...

sy tk minat membaca... tp kadang dtg minat tu...tp tk habis pon bc.bc sikit je.

MamaEma said...

best tak kak?

minta tolong follow sekali kat sini boleh

http://emajunaiha.blogspot.com

terima kasih.

Kathy Tuah said...

mcm best je ^^

ainnoraini said...

Mcm best jer, tp mcm berat jer..nnt puas plk nk memikikannya...hal2 politik pulak tuu...

Suka jugak membaca tp citer yg santai2 jer..