TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, May 29, 2012

MANGO CHILI.....


Petang semalam bawa anak-anak pergi Wangsa Walk. Nasib baik senang dapat parking kalau tidak memusinglah kami dahlah sini kawasannya padat. Kami singgah makan di Mango Chili, Thai Combo Set jadi pilihan semalam. Makan masakan Thai pulak....

















Biasalah budak-budak time makan pun nak bergurau-gurau tak semena-mena tangan afnan terkena gelas air sparkling manggo apalagi tumpah, nasib baik time tu orang tak ramai, anak-anak sabar aja lah.









p/s - semalam masuk guardian nak beli set safi rania gold sedihnya set tu dah habis...kena cari di tempat lain lah. dalam hati tetap nak beli juga....

34 comments:

KhaiRin : anies said...

restoran ni kt mana kak?

p/s akk cr SRG kt mydin la..murah sket banding kt pasraya yg lain..

LYAfrina said...

sedapnyer makan.. lya mmg x pnh msk lg restoran ni

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dalam wangsa walk ke kak? hmmm sedap erkk? mana tau..kalao sedap, mmg nak try gak kat situ..

nanonano said...

adoiii trliurnye tgk semua menu T___T

lia said...

nmpk kerabu mangga tu... sedapnyer....

anie said...

terliur sungguhh..
biasa kan klu bawak budak3 gie makan...mesti ada je hal..nk kta sabar n xsabar je..huhuhu

norhidana said...

lama tul tak jln2 wangsa walk kak... sejak ada wayang kt situ mmg penuh je... lg2 lah kalu ujung minggu... mmg penuh padat sume...

sedapnyer menu akak, dh terasa2 kt tekak nih msm2 gitu tomyam nyer

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

restoran ni tak jauh dari kedai roti boy...

KhaiRin, tq..nanti nak cari ok...

LYAfina -

boleh tahan sedap juga....

inazamri said...

wah dtg sini tengok makanan lak.tengah lapar ni tapi tak bape sihat hari ni..tunggu anak dara masak ape yg ada di dapur jap lg.

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

yes, dalam wangsa walk je....
harga berpatutan saja....

nanonano -

sedap juga la....terliur sori ok..

Qhaifa Nur said...

lia -

itulah special menu ni ada kerabu mangga......

anie -

padahal dah pesan banyak kali...buat juga, tak bawa jalan kasihan pulak...anak-anak...

Qhaifa Nur said...

norhidana -

main terjah aja kat cini...
kalau hari cuti memang tak singgah ramai orang....

sedap juga tomyam dia.....

inazamri -

tak sihat, cepat sembuh ok...
wah-wah ada anak dara masak hari ni, sure sedap........

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nur..bestnya g bwk anak2 mkn2 kat luar ya.Kerabu mangga tu mengoda sungguh..:D
Biasa la budak2..kat meja mkn bkn tau nk diam..

Kakzakie said...

Nur...kakak kalau makanan macam ini memang suit pada selera kakak. Ada nasi ada lauk berkuah, ada pedas-pedas kakak suka:)

Fieza79 said...

sdap nyaaa...sgt membuka selera...

best part makan2 luar dgn anak2 ni kan..knyang puas hati smpai esok heheee..

Qhaifa Nur said...

azatiesayang -

setiap menu ada kerabu mangga...sedap juga..banyak pun banyak..

biasalah budak-budak...

Kakzakie -

menu macam ni ikut selera KakZakie rupanya...malas balik nak masak nasi tu order menu ni...bole tahan juga

Qhaifa Nur said...

Fieza79 -

bawa anak kuar sebagai tanda tq, duduk umah baik-baik semalam ha..ha..

liemaopurut a.k.a ana said...

sedappppppp ;p

QueeN TerataI said...

rajin akak berjalan2 yer.. tp tula seronok jekan tgk anak2 gembira dan mkn mcm ni.. :)

Qhaifa Nur said...

liemaopurut a.k.a ana -

boleh tahan ....:)

QueeN Teratal -

jenjalan ni ikut mood juga...

Tentang Kita said...

x berkesempatan lg nak ke wangsa walk..selalunyer lepaking kt umah kak long d keramat Au1....nnt nk try gi sini..mcm best jer

miloais milo said...

iols suker makan at sini....
dah few times gak makan kat mango chili ni...

Qhaifa Nur said...

Tentang Kita -

hari biasa ok lagi kalau datang, time hujung minggu minta ampun ha..ha..

Qhaifa Nur said...

miloais milo -

selalu datang cini yup...
mango chili...bole datang lagi..

ct rahani said...

nampak sedap sumer foods tu kak.. sy nak amsuk set kedua dh SRG tu kak.. memang ok sgt2..

Qhaifa Nur said...

ct rahani -

nasib baik sedap ha..ha..

SRG nak masuk set kedua..akak baru nak mencuba..ramai kata ok...

Sue-Rya Qistina said...

wah..bestnye! klau saya makan, sure teringat kenangan kt bangkok..hehehehe..johnny's restaurant pun sedap tomyam dia..pure from thai.. :)

aanie said...

sy penah pegi sekali je wangsa walk sebab jauh dr umah ni....

nape x letak nama menu kak? nanti kalau dtg blh la try sini....

Acik Erna said...

salam qhaifa...anak2 memang macm tu..tak pe..sementara nak membesar je tu..

Zaliedana said...

Assalam kak,wah semua menu nmpk sgt2 sedap..Ank2 kecik2 nih besalah kak,ank2 sy pon gitu jugalah,selalu gak tumpahkan air,adeiii kadang geram n malu sungguh,tapi sabo jerlah,huhu..

Tihara said...

saya pakai safi mentimun je..hehe :)

fieda said...

semua nmpk sedap..

::NureeN:: said...

perghhhh terliur sudah :)

MamaEma said...

sedapnya makan-makan..

guardian tgha sale...ema pun ada pergi sana nk cr set safi rania...hanya ada pencuci saja..pelembab siang habis stok..