TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, May 2, 2012

JALAN @ PUSAT SAINS NEGARA

Sabtu lepas orang kecoh pasal Bersih 3.0, saya anak beranak kecoh nak ke pusat sains negara. Jam 11 pagi kami keluar rumah masa tu jalan memang lengang tak tahu berita terkini pasal Bersih 3.0 dalam hati cancel kot...malamnya bila tengok berita huru hara KL dibuatnya......bukan bersih jadinya tapi kotor hik..hik.hik..

Bagi saya, anak-anak dan hubby first time masuk pusat sains nih excited sangat. Kami parking kat sebelah bangunan sekuriti malaysia so kena jauh jalan untuk sampai ke pusat sains.....





RM 6 untuk dewasa dan RM 3 untuk kanak-kanak (6-12 thn) kira murah harga tiketnya. Tempat first yang kami singgah taman rama-rama









Kawasan pusat sains ni luas dan landskapnya sangat cantik, setiap sudut dilengkapai dengan peralatan yang boleh dinaiki tak kira untuk kanak-kanak atau orang dewasa semuanya bercirikan sains.....Tak sabar nak masuk dalam nih 

















p/s - seharian disana pelbagai citer ada....dan kini dunia dianasor dah bermula dari Mei - Julai 2012..wow harga tiket RM 18 dewasa dan RM 15 kanak-kanak...yang pasti hubby nak datang untuk kali ke 2....

22 comments:

Fieza79 said...

mesti ada yg menarik smpai kan huby nk dtg lg bwk anak2..

Sue-Rya Qistina said...

x pernah lg sampai ke pusat sains ni...mesti pergi bawak anak2 ni!

mama maman aka yana said...

mama tak pernah smpi sana.. teruja mama..:)

Kunang-Kunang said...

Kak Ani tak pernah sampai ke sini. Selalunya kalau kena berjalan jauh ni memang tak pergilah, maklumlah lutut dah pandai sakit.

lieyalatif said...

LIEYA PUN baru je pergi ari tu..seronok sbb mcm2 ilmu dpt kite tau kan...budak2 pun hepi...excited nak cube mcm2 bende yg ade kat situ....tapi tu laa mase masuk dinosor tu anak2 lieya takut hahahaah sabo jek laaaa

Qhaifa Nur said...

Fieza79 -

sekarang dah start pameran dianasor kat pusat sains...sabtu lepas pergi bilik pameran ni tutup ..sebab tu nak pergi lagi...

Sue-Rya Qistina -

tak puas datang sini, tempatnya besar sangat, masa pulak tak cukup...datanglah seronok sangat...

mama maman aka yana -

betul sangat teruja...

Qhaifa Nur said...

Kunang-Kunang -

datang sini kaki mesti mau kuat...tempatnya luas rugi tak cuba...

lieyalatif -

seronok kan datang sini...
banyak sangat ilmu...syoknya dapat tengok dinosor....

lia said...

saya pernah p 12tahun lepas masa f5... tgk dr n3 akak, byk perubahan da tempat ni...

tp yg pasti, mmg best masuk dlm tu, byk ilmu baru dapat..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh syoknyerr..

dah lama xmasuk PSN..

last pegi.. 10 thn yg lalu.. huhu

- dieyana - said...

wah, 'Bersih' di Pusat Sains ya...bagus tu, belum pernah smpai ke sini, bagus juga ni bawa anak2 sini....:-)

MamaEma said...

anak-anak mesti gembira bila ayhnya nak pergi lagi ke sana..

Hanis Azla said...

wah.. bestnya pergi tempat tu.. anak2 akak dah pergi ikut rombongan sekolah.. akak juga yg tak sampai2 lagi ke situ..

norhidana said...

seronoknyer kan kak bwk anak2 gi tmpt2 mcmtu... msti riuh kn,maklum akak ada 5 tentera... tp mmg dana salute ngn akak..... bkn senang kn nk kwl budak2 bsr gitu

liemaopurut a.k.a ana said...

hajat hati nak ke pesta buku sabtu lepas, sekali bila dengar ada pembersihan di sekitar kl. terus kensel. duk dendiam kat umah.

*sy pn tak penah masuk lagi pusat sains tu hikhikhiik*

miloais milo said...

bestnya....
iols tak penah pegi lagi pusat sains ni...
teringin jugak...

Kakzakie said...

Tempat yg baik utk dikunjungi buat anak-anak Nur...

Qhaifa Nur said...

lia -

akak tak pernah datang tak tahu tapi kena gayanya semua baru....
memang best....
tu yang seharian kat sanun cuba dan buat....

C.M.A @ CikMoonAdnan -

syok sangat....

kalau kita fikir tempat gini sesuai untuk anak-anak aja kot...sebab tu tak ramai yang mai...

dieyana -

ha..ha.. Bersih kat pusat sains....

Qhaifa Nur said...

MamaEma -

seronok..penat semua ada...
kali 2 ni kena kuar pagi...tak puas tau

HanisAzla -

hari tu nur pergi rombongan sekolah yang rami...

norhidana -

senanglah sikit....yang penting 2 dah besar so dialah yang kena follow...biasa bila anak ramai bukan mereka yang penat mama pun penat juga hik..hik..

Qhaifa Nur said...

liemaopurut a.k.a ana -

pesta buku sure ramai orang bab tu lagi pening kalau saya pergi sana...takut hilang pula

Kakzakie -

setuju dengan kakzakie...

eima said...

tak penah pegi lagi ... waktu ade pameran dinosor lagi kite teringin .....



alang2 nk buat perhimpunann bersih tu .. bersihkan sekali KL tu .. kutip sampah ke .. kan baguih ...

Ren Din said...

Macam menarik. Nanti Aisyah besar sikit baru boleh bawak ni. Hehe... panjjang senarai tempat nak bawak anak sebenarnya tapi kena tungu besar sikit baru best =)

Tentang Kita said...

pernah gi seklai jer ke pusat sains tu..tu pun masa sekolah dulu2