TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, April 5, 2012

TAMAN BOTANI MALAYSIA



First time jenjalan kat taman botani dulu dikenali bukit cerakah, dengar citer macam best. Janji dengan family hubby jumpa kat sana semasa singgah kat petronas menuju higway guthrie tanpa disangka - sangka jumpa  pula family hubby yang kebetulan singgah juga so kata adik hubby dia tahu jalan menuju ke sana follow punya follow rupanya dia pun tersesat, call adik lelaki saya beliau yang beritahu jalan kesana....aduh dah la semua lapar sebab plan nak sarapan pagi kat sana. Saya dan hubby sempat lagi masak speggeti, sandiwch sardin, goreng kentang...Sebelum masuk dalam sarapan dulu...........







Rupanya bila masuk dalam punyalah ramai yang sedang menunggu bas lenguh juga kaki dok beratur lama sangat







Taman botani ni tidak seperti yang saya jangkakan mana taknya kata ada kebun orkid tapi dah tutup, sawah padinya dah kering kontang tapi nasib baiklah ada rumah 4 musim itulah daya penarik taman ini dan sekarang musim bunga memang cantik deconya.....































Saya pun tak lama kat sini tiada apa lagi yang menarik berharap bila lain kali datang lagi pasti ada pembaharuan buat taman botani ini...

16 comments:

KhaiRin : anies said...

last time pegi thn 1997 kalu x silap..mesti da byk berubah kn kak?

Liza said...

salam nur, akk xpernah sampai lg kat tmn botani ni, kat mana yer...

Kakzakie said...

Dapatlah juga menikmati musim bunga ye nur. Bunga tulip tu cantiklah...

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

akak ni lah first time....
hampa sikit kurang best hik..hik..

Liza -

salam kak liza...
taman ni mesti lalu IPK Selangor dan Plaza Masalam...

Kakzakie -

nur suka dengan hiasannya sangat cantik sekali.....

Fieza79 said...

wahh cm best je tmpt ni...tk pnh la nk smpai lg..jauh sgt nk pi terjah2 gitu huhuu...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak dah beberapa kali juga pegi sini.. mmg betul.. rumah 4 musim tulah saja daya penariknya.. masa akak pegi selalu kena musim salji jer.. hehe.. tp akak pegi sini suka berjalan kaki exercise.. boleh explore tempat2 yg bas tak lalu.. cuma letih sikitlah berjalan kaki.. hehe..

QueeN TerataI said...

kat sini kalau utk aktviti berbasikal mmg best lah... aritu saya g berjalan kaki aje.. mmg penat tp best.. nak jln keluar dah x larat baru naik bas

Mimy Hamid said...

last sy ke sini tahun 2006...waktu tu macam tak terurus..rupanya masih lagi yerk...hish hish...rumah iklim je la ramai pegi..masa sy pegi musim bunga jugakk

Sue-Rya Qistina said...

dah lame x pegi..pdhal duk kt shah alam dh berbelas tahun..last pegi 15 thn lps kot..hehehe

mama maman aka yana said...

Rasanya mama blm pernah gi sana.. hehehe.. tp teringin gak nak gi rumah iklim tuh.. sure besh kann

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lama rasa nak g, t0p x sempat sampai jugak lg kesini..

Hanis Azla said...

akak tak pernah lg ke sana.. teringin juga ni..

norhidana said...

dana tak penah sampai lg kak... lg2 tmpt yg kene jln jauh...lg lah no no no... tp umah 4musim tu mcm ala2 takde apa sgt pun kn kak... lbh baik gi cameron ke bkt tinggi

D Yatie said...

cantiknya!!! kan best kalau berpeluang~ huhuhu.

wahida said...

dah akak kata tak best, terus batal niat nak gi sini...hehe...

Wani said...

bestnya pi jalan2 dgn family ... kat taman botani ..... seumur hidup x pernah g kat sana .. siap ada taman 4 musim lagi .. :))