TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, April 16, 2012

KE ULU YAM LAGI....


Sekarang ni rajin benar adik hubby buat plan jenjalan. Sabtu 14/04 ke ulu yam lagi saya lagilah suka sebab dekat dengan rumah 1/2 jam dah sampai kuar awal sikit 9.30 pagi dapat pula tempat yang bagus apa lagi pasang khemah dulu....

Bila tanya anak-anak nak bawa apa spagetti jawabnya so masaklah spagetti kali ni lain sikit masukkan rempah sup/kulit kayu manis dan daun beriyani sedap juga......





Pagi tu pula mendung, rupanya adik ipar bawa 11 ekor ikan keli dan ayam untuk dipanggang lagilah sedap...aiman pula begitu asyik dok tangkap ikan dari mula datang hingga nak balik itulah kerja dia...saya tension tak boleh mandi ha..ha....





hubby perah santan untuk bakar ayam....





















Biasalah bila datang tempat gini berdoa janganlah hujan, last-last jam 3 petang hujan turun dengan lebatnya apalagi angkut anak-anak masuk dalam keta dan kami pun terus balik.....

22 comments:

Pretty Ryna said...

sedapnya tgk ayam bakar tu...kecur air liur tau...hehehe

norhidana said...

syoknyer kak... dana tak penah gi ulu yam tau hehehe...maklum lah dana nih tak gemar tmpt yg dkt2 ngn hutan...penakut ngn ulat hehehe

seronok siap bakar ikan ngn ayam tu... santan kelapa tu utk bt apa yek kak?

KhaiRin : anies said...

sy plak yg terasa ke syok kn nyer hehehe

Kakzakie said...

Amboi Nur... siap bekal daun pisang sekali ye... seronok betul kakak tengok. Aiman apa lagi dok main ikan keli ye hihi...

lieyalatif said...

fuh meriah la haiiii...siap ade perah santan lagi hah...mmg terbaik laaa....tgk menu2 BBQ pun best...siap ade ikan keli lagi.....mmg syok tu lepas mandi sejuk2 pastu konpom perut lapar....mmg sah2 mkn bertambah2....

skrang mmg musim ujan la kalo petang....seb baik sempat gak bersuke ria tu kan...kalo tak sian anak2....

Hanis Azla said...

seronoknya pergi berkelah.. siap berBBQ lagi.. anak2 pun nampak seronok.. ini yg rasa nak pergi berkelah juga ni...

MamaEma said...

best mandi-manda air terjun

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronoknya berkelah lagi... fuhhh.. rindu giler nak berkelah & mandi air terjun.. hehe..

sedap nampak ayam bakar tu.. special ayam bakar letak santan.. ala2 percik ke tu?

- dieyana - said...

seronoknya berkelah...makan-makan...berselera mkn ramai2...

Qhaifa Nur said...

Pretty Ryna -

bila pergi piknik gini, bakar apapun sedap...


norhidana -

akak pun takut juga..takut kat monyet..

santan tu untuk renjis kat ayam yang dibakar..

KhaiRin : anies -

jenjalan tempat gini memang syok..

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

bila bungkus dengan daun pisang lagi sedap...
banyak anak2 ikan yang ditangkap aiman tu...tak tahu pulak namanya tapi excited betul dia..

lieyalatif -

dapat makan ikan keli fresh aduh sedap betul siap ada letak tempoyak lagi...

betul tu sekarang petang hujan..nasib baik sempat berendam mereka2 tuh..

Hanis Azla -

lagi seronok datang tempat gini dari pergi shopping kompleks....

Mimy Hamid said...

bestnya kak piknik uluyam..siap berbakar bakar lagi...baru la gempak kak...best tau makan ramai2

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

aktiviti paling best skali kalo berkelah...

berendam.. pastu makan.. berendam balik.. pastu makn..dan makan.. hehehhehe

ct rahani said...

wah bakar dalam daun pisang.. memang sedap la kak.. :)

Qhaifa Nur said...

MamaEma -

sejuk...

MaDiHaA a.k.a Ratna -

macam2 idea datang time ni...

-dieyana-

bila anak2 dah besar baru syok datang tempat gini..
makan2..mandi2..

Qhaifa Nur said...

MimyHamid -

memang gempak bila makan ramai-ramai...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

betul tu..aktiviti paling best sekali..

ct rahani -

FIL ada kebun..tu pakat balut dengan daun pisang semuanya..

syariza09 said...

bestnya dpt picnic camni, budak2 lagi la best dpt main khemah2 :)

ainnoraini said...

wah seronokknya mandi manda mcm tu...

anak2 lagi la seronokkan...

lia said...

Ya Allah...

sy nmpk mangga muda.....

Tihara said...

rajinnya picnic..best g ramai2 ni..meriah kan :)

Qhaifa Nur said...

syariza09 -

seronok dapat kumpul ramai-ramai...

ainnoraini -

setuju...dapat main air seronok..kita yang risau pulak..

lia -

mangga muda...terliur dibuatnya
petik time nak pergi tu...

Tihara -

suka-suka untuk kenangan....meriah...best semua ada...

miloais milo said...

seronoknya berkelah ramai ni...
memang konpem sedap aje makan ramai2 kan????