TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, April 17, 2012

THE FEDERAL BAKERY



Tak beli pun, semua ini adik ipar hubby yang beri because makciknya taukeh federal bakery.........

Adalah 2 3 kali saya masuk ke kilangnya kat jalan sungai besi, rasa teruja dapat tengok banyaknya roti malah sempat jenguh cara membuatnya.............

21 comments:

KhaiRin : anies said...

kalu gn nama akk bleh x dpt roti free? hehehehe

lia said...

sedapnyer dpt mkn roti kacang merah cicah kopi.... he3

lieyalatif said...

alhamdulillah..rezeki tu....anak2 lieya suke roti krim mcm tu....laju jek abis....

LYAfrina said...

wah..untungla gitu... byk tu dpt

mamasuri said...

rezeki2...sesekali makan sedap gak..

ct rahani said...

wah rezeki tu kak.. dpt benda free memang sonokkan.. hahaha..

aanie said...

bestnya....rezeki kan..

norhidana said...

rezeki tuh kak... mcm2 ada laktu...

Sue-Rya Qistina said...

roti dia lembut x?

MamaEma said...

kat area mana tu kak?

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

free tak bole..kalau murah ok kot hik..hik..hik

lia -

anak akak pun suka katanya macam roti burger mama..
itu pun yg habis dulu...

lieyalatif -

anak-anak tengah membesar banyak makan tu yang ada rezeki tuh...
alhamdulilah....

tak payah tunggu seminggu petang ni dah habis..

Qhaifa Nur said...

LYAfrina -

alhamdulillah...
dapat roti nasi tinggal...

mamasuri -

syukur....

ct rahani -

kalau cepat habis lagi syukur...asyik nak free segan pulak kan..kan.kan
orang dah beri kita ambil je...

Qhaifa Nur said...

aanie -

kalau bole semua nak dimakan...
rezeki juga ni..

norhidana -

rezeki jangan ditolak...

Sue-Rya Qistina -

roti federal memang lembut...

Qhaifa Nur said...

MamaEma -

kat kawasan pudu.....

miloais milo said...

dulu2 - sebelum ada gardenia bagai
federal bakery ni memang femes
now pun - masih juga in bissnes
moga terus maju

Liza Razak said...

beruntungnya dpt roti free :)

Mimy Hamid said...

kalau la makcik sy tokeh roti...hmmm bestnya..sy hantu roti kak oii..geram la nengok

munna said...

aduhai sedapnya....murah rezeki akak sekeluarga ye

Anamarza said...

Wah bersaudara dgn tokey roti untungnya dapat banyak roti kan..
Kitaorang hari tu pun adik hubby bawak banyak roti hasil buatan mak mertua dia yang memang buat roti tuk dijual..banyak sampai tak termakan hihi

anjung muslim said...

Tuan blog nak tanya betul ke federal bakery dah tutup operasinya?...rugi rasanya sbb rotinya sedaplah..sejak saya kanak2 lagi dah makan roti federal.

anjung muslim said...

Tuan blog nak tanya betul ke federal bakery dah tutup operasinya?...rugi rasanya sbb rotinya sedaplah..sejak saya kanak2 lagi dah makan roti federal.