TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, March 23, 2012

SENANGNYA ANAK - ANAK SEKARANG SEKALI CALL SAJA


Betullah seperti dikata untuk anak - anak apa saja pun boleh dan sanggup. Semenjak saya list dan tampalkan nombor telefon yang penting untuk mereka didinding rumah asyik calling - calling saja. Memang sepatutnya saya buat begitu manalah tahu kalau hal emergency senang untuk dihubungi.



Ini antara permintaan yang biasa buat saya : -

  • mama tolong print gambar haiwan cikgu nak
  • mama tolong bawa kertas warna cikgu nak
  • mama boleh tak nak makan coklat
  • mama nak pergi main boleh
  • dan yang terkini mama tolong print cover untuk port polio along
Sekarang zaman dah cepat dan mudah sekali petik semua dapat....nak dengan tidak je

15 comments:

Tina Othman said...

senang je kan skrg ni, call je kalau nak apa2

aTy _faRed~ said...

budak sekarang meamng senang dapat ape2 kan..same macam adik2 saye...ibarat sekali petik jer...:)

Qhaifa Nur said...

Tina Othman -

zam dah canggih kini...

aTy _faRed -

sebenarnya nak hasil kerja yang cantik...nanti dapat markah lebih ..

Kathy Tuah said...

zaman dah berubah..hehe..

munna said...

untung kan anak2 kita skrg ni...

miloais milo said...

zaman sekarang serba mudah
bukan untuk kita aje - anak2 juga.....

CT NoArIzAh ArIs said...

Zaman sekarang ni semuanya serba mudah dan cepat tak payah tggu lik umah nak itu ini terus call jeee...omak ea laie sonang :D

dwaty said...

zaman skrg... semua d hujung jari...

KhaiRin : anies said...

namun dlm pada tu kite kena pantau jg

Qhaifa Nur said...

Kathy Tuah -

makin senang....

munna -

memangpun...

miloais milo -

kalau kita tengok kecil2 lagi dah pandai guna komputer...

Qhaifa Nur said...

CT NoArIzAh ArIs -

bukan apa tau sekali kita buat mesti nak lagi dan lagi...baik jangan mulakan he..he..


dwaty -

semua di hujung jari...

KhaiRin : anies -

itu yang penting...kena pantau

Sue-Rya Qistina said...

senang banyak dah budak2 skang kan..
mase zaman kita dulu, semua cari sendiri..
muka depan folio pun x print out, guna kreativiti sendiri je.. :)

qemaishak said...

bagus juga tu, kalau ada hal emergency anak blh col terus.

norhidana said...

zaman dh berubah sgt2....semuanya pantas n mudah...untung kanak2 zmn nih

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

btol..setuju!

dulu amsa sekolah.. seksa nak dapat itu ini... terkadang..nak minta kat mak ayah pon..xberani..

skang ni.. budak2 senang jerk..

nak plak kalo nak cari maklumat tu kan.. lagi laa.. semua di hujung jari je.. nak beli itu ini pon..senang je dorang minta...