TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, March 22, 2012

CREAM CARAMEL DESSERTS

Cream caramel desserts ni tak jauh beza dengan caramel yang biasa kita semua buat cuma yang ini ia cepat, mudah dan tiada bau hanyir telur. Kali ke 2 saya membuatnya







Mudah sungguh hanya sebatikan serbuk kastard dengan 1000ml susu segar dan dididihkan selama 2 minit. Perlu dikacau selalu

Masuk dalam acuan dan curahkan sos caramel dan sejuk hingga keras







2 x aeish tambah sedaplah tu.....

19 comments:

norhidana said...

wahhh mudah la kak...comfirm sedap
nk try carik gk nih

sisdee said...

ish mcm best gile jek hehehhehe..

Mimy Hamid said...

mana akak beli pek segera tu..yer la mmg mudah...bgtau eh

miloais milo said...

rasa nak try lah...
tho kalo yg biasa punya tu - iols tak berapa gemar
sebab ada bau telur...

munna said...

mudahlag yg mcm ni.... mana nak dpt instant mix tu kak...tak pernah nampak pun kat sini

Kakzakie said...

Kalau kakak suka style ini cepat mudah dan anak-anak suka.

Qhaifa Nur said...

norhidana -

mudah dan cepat tau...
memang sedap...

sisdee -

suka betul anak2 makan..tak cukuplah

Mimy Hamid -

dari AMWAY ...
macam2 ada, kalau pergi semua nak diborong...

Fieza79 said...

ishh ada ke yg instant..sng la kan..

sedap nya tgk..huu

Qhaifa Nur said...

miloais milo -

memang patut try..
samalah dengan saya tak suka bau telur...

munna -

barangan AMWAY ni....
saya ahli, dah masuk dan pergi tempatnya macam2 barangan ada...

Kakzakie -

anak2 siap pesan mama beli lagi tau...
1 kotak ada 2 pek...harga bole tahan

ct rahani said...

nampak pun tau sedap ni kak.. :)

ieja amieja said...

selalu gak buat tp versi ni lum pernah lagik..lbh mudah ye..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa...senang laa camtu..xyah susah2.. simple je kan..

fieda said...

la...mudahnyer...

Kathy Tuah said...

mudahnya..dahlah sy suka sngt makan caramel..nak carik jugaklah..

Mama Ema said...

menyelerakan..sedap jer tu..

Sue-Rya Qistina said...

klau gegurl tu tambah 2x, means sgt2 sedap la tu.. :)

Adylia Qarissa said...

yang segera pon ada ey??

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Aritu k.atie ada menang pek segera ni masa join Giveaway TP lom sempat masak2 lagik :D

Admin said...

memang sedap