TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, February 14, 2012

TELUR IKAN GORENG SOS TIRAM



Tak tahu nak cakap apa sedap, best dan macam - macam lagi....

Yang pasti jangan makan selalu kolesterolnya tinggi ye tak.....






telur ikan sebelum digoreng



p/s - tetiba teringat telur itik masak lemak cili padi.....aduh..aduh

24 comments:

AnneRaini said...

dah berapa kali sy beli telur ikan semuanye tak elok...kesian sy..huhuhu.. nak sikit, boleh?hehe

Sue-Rya AQ said...

wah...nmpk sgt sedap! (tetiba perut rase lapar plak..hehe)

atty's said...

telur ikan mmg sgt ler sedap.
lagi masak lomak cili api..

amirah said...

sukaaaaa sgt2..hehe

Pretty Ryna said...

wah sedapnya....

KhaiRin : anies said...

bleh buat ni...
kak, telur ikan tu goreng biasa (letak kunyit + garam) or campak gitu je?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alamak..tetiba je menggatalkan diri..nak mencari telur ikan.. huhu.. dah lama xmkn...

lieyalatif said...

pergh....sedap nie...meleleh lieya kebek gambar lauk telur ikan ni tau....nak cikit!

norhidana said...

dana suke msk lemak cili api tlr ni kak... huhui... sedap tp sesekali je labh blh mkn

munna said...

nampak sedap lah kak....

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

dah masak baru tau ia busuk kan..kalau akak tensionnya dah le mahal...

Sue-Rya AQ -

ratah je dah cukup...he..he..

atty's -

masak lomak cili padi tak pernah try lagi...sure sedap punya

Qhaifa Nur said...

amirah -

suka jugakkk...

Pretty Ryna -

memang pun huk3....

KhaiRin : anies -

akak goreng biasa je....

Qhaifa Nur said...

C.M.A @CikMoonAdnan -

tetiba lapar jadinya yup...

lieyalatif -

tak bole dinafikan kesedapan telur ikan nih...memang leleh
kalau dekat bole kirim..huk3..

norhidana -

ramai yang lemak cili api yup...
akak selalu goreng je..

Qhaifa Nur said...

munna -

betul..betul.. dan tq..

Mila Ahmad said...

ada ke jual telur ikan yang asing?.mila suka gak makan.

Kakzakie said...

Boleh kakak tak pernah masak/makan telur ikan macam ini. Kesian betul kakak nie kan...

Macam tak pernah nampak org jual telur ikan kat pasar atau kakak yg tak tahu huhu... Kalau telur yg bulat-bulat kuning tu kakak tahu...

Qhaifa Nur said...

Mila Ahmad -

kalau pergi pasar sure ada, siap bole pilih lagi...

Kakzakie -

ye ke kak...

kalau telur bulat kuning2 tu dulu2 pernah makan, sekarang susah nak jumpa..yang tu pun sedap juga..

Mama Ema said...

sedap tu telur ikan..kat rumah ema un ada telur itik yg mentah..huhuhu

eB ezrin said...

sedap eh? tringat arwah abah sellau blikan telur ikan yg seketul besar guli tuh... mmg sdp wat msk lemak. x tau telor ikan apa... sedap sgttttttttttt :)

aanie said...

sy x penah makan telur ikan camni...
tp suka mkn telur sotong...terbaekk..hehe....

Hanis Azla said...

nmpk sedap.. selalu makan yang goreng celup tepung aje...

fieda said...

saya pernah beli nak try goreng..mmg sedap tp hancur sikit..

Huda said...

sedapnya telur ikan ni, belum pernah beli lg beli kat pasar telur ikan ni..

@e_da said...

goreng garing2 mmg sedap telur ikan ni