TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, February 13, 2012

CUTI PANJANG NASIB BAIK ADA AKTIVITI



Ni sebenarnya aktiviti kami sepanjang cuti maulidur rasul baru ni. Memang tiada plan pun nak pergi holiday, kalau ada planning pun dalam bulan jun nanti. Nasib baik cuti baru ni telah diisi dengan pelbagai aktiviti jika tidak tentu boring giller punya. Terasa kasihan pula kat anak - anak tentu bosan duduk kat rumah aja.

Sabtu

Taman Layang - Layang Kepong












Ahad

Berarak ke masjid sempena maulidur rasul







dapat tengok perarakan taman saya tiba di masjid melalui tv alhijrah




Isnin

Ulu Yam lagi...



menuju ulu yam jalan jem di batu caves







BBQ mesti ada



sempat lagi pak cik ni jual madu pada kami


Selasa

Batu Caves

Sudah menjadi kebiasaan tepat 12 tengah malam tembakan bunga api pun bermula, kali ni lagi cantik dari tahun sebelumnya. Walaupun duduk berdekatan batu caves ini first time dalam hidup saya tengok thaipusam. Saya sebenarnya takut bila tengok mereka cucuk sana sini di anggota badan. Hati tergerak nak tengok bila balik dari ulu yam rupanya ramai yang berhenti tepi jalan untuk tengok thaipusam. Esoknya ajak hubby, ini keadaan sebelah petangnya













15 comments:

KhaiRin : anies said...

sanggup ye akak redah jammed time thaipusam tu? kalu sy sori la... hehehe

ainnoraini said...

Saya time thaipusam dok rumah jer... Malas nk bersesak2 ...

Ank2 semuanya nnpk happy jer yee..

Kakzakie said...

Kakak cuti maulud dan Taipusam balik kampung Pontian. Tak nampak suasana cucuk-cucuk tu... ngerikan..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..bestnyer g ulu yam.. kitrg xleh nak g situ.. ayah xkasi.. huhu~ teringin nak mndi kat ulu yam lagi..

norhidana said...

seronoknyer kak... penuh aktiviti... rajin tul akak pg lyn tgk thaipusam tuh... dana tgk kt tb je heheheh

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

tak tahan bosan kat umah tu yg redah jugak...

ainnoraini -

sebab dah janji dengan anak, kenalah pergi...

happy sangat...

Kakzakie -

kalau belah pagi ada cucuk2 tapi nur pergi pun petang tak nampak pun..kalau ada tak sanggup tengok

bestnya balik kampung...

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

ngapa pulak ayah tak kasi gi..
sejuk sangat airnya..best tau

norhidana -

thaipusam..tak tahu thn ni nak tengok pulak...begitu rupanya keadaan kat sanun..sesak

miloais milo said...

iols tak sanggup nak tengok perayaan thaipusam tu... ngeri bila ada gambo cucuk2...

Sue-Rya AQ said...

wah..bestnye cuti2 penuh dgn aktiviti..nak2 plak dpt spent time with family..mmg heaven!

AnneRaini said...

sy pun takut tgk diorg cucuk2 badan tu..sanggup tutuk mate kalau kuar kat tv..hish ngeri..

intan morsalin said...

sanggup meredah jem yer..sya pi cameron...terlupa plak yg kat cameron pon jem...huhuu..mnyesal plak rasanya ...

LYAfrina said...

xtvt kat ulu yam tu y best tu...
wowww..panjat tangga k kat batu caves ?? lya x pnah smpai lg..lalu jerr

qemaishak said...

Kak saya tgk thaipusam kat tv je, jangan harap hubby nak kalau ajak pergi tempak bersesak camtu..:)

Cho Zila said...

banyak gak xtvt.. kita duk rumahjer sebab husband takder... tu yang blog kurang update cerita xtvt...
semuapun best taman layang2 best, maulidur rasul best, ulu yam best dan tengok thaipusam best.. berbagai warna...

munna said...

masa nak gi langkawi hari tu... lalu di batu caves pukul 3 am hari isnin dah ramai org yg berjalan kaki kat sana...