TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, February 17, 2012

SPIRALS MEET BALL



Asyik, asyik speggeti sesekali kena tukar yang lain pula. Kali ni beli spirals bila dah siap direbus cantik pula bentuknya dan berwarna - warni. Untuk sosnya saya tambah meet ball, cendawan butang dan daging kisar

Bagi saya ia tak cepat muak macam speggeti, anak - anak makan begitu saja tanpa sos dah cukup.








Betul kata MIL anak lelaki ni memang kuat makan padahal baru makan spirals, makan pula roti gardenia + lady choice (coklat dan mentega).....budak nak membesar memang begitulah





32 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haah..budak lelaki ni mmg kuat makan... tapi badannya tetap gitu gak.. hehe

norhidana said...

huhuhui...
sedapnyer kak... msti seronok msk sbb cpt beno abis ada je yg mkn...

Aishah Jahirah said...

budak laki tgh membesar mmg tgk diaorg mkn seleranya la....

KhaiRin : anies said...

pandai akk tarik selera diorg ye

Queen said...

spirals ni org besar pun suka... =p

LYAfrina said...

sedapnyer....
sesekali tukar selera best jgk kan.. xdelah boring...

Kunang-Kunang said...

Seronok bila tengok anak berselera makan. Kalau tak nak makan susah hati pulak kita.

Mama Ema said...

lama da tak buat kat rumah ni

AnneRaini said...

tak pernah beli spiral sbb tkt hasben tak suke....die peminat nasi tegar..hahaha

Liza said...

anak2 akk pulak xkira laki ke pompuan, sama jer kalau bab makan ni....lajuuuu jer....hihihihi

Kakzakie said...

Lebih baik nak makan dari tak nak makan... masak apa pun sedap dan ada yg nak habiskan.

Tihara said...

wow sedap nya menu ni..nice :)

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

memang pun tapi badan cekeding (kurus)..

norhidana -

sedap juga spirals ni...memang nak try lagi

Aishah Jahirah -

budah tengah membesar gitu rupanya...makan, makan, makan

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

memang patut buat, kalau tidak mesti makan luar punya...

Queen -

betul tu...

LYAfina -

kalau kita pandai & kreatif berbagai masakan kita bole buat...

Qhaifa Nur said...

Kunang - Kunang -

anak tak nak makan lagi susah hati, penyakit pun senang datang...

Mama Ema -

selalu makan kat luar yup..bukan ramaipun orang kat umah ema, rugi gak kalau masak orang tak makan..

AnneRaini -

kena rajin masak lauk kalau gitu..

Qhaifa Nur said...

Liza -

laju je ye, lebih2 lagi mamanya pakar masak lagi laju...

Kakzakie -

tak makan lapor ye kakzakie, lebih baik makan apa yang dimasak..

Qhaifa Nur said...

Tihara -

mekasih...simple je tuh..

munna said...

blm pernah cuba lagi ganti spirals utk spaghetti... nampak mcm sedap je tu...boleh cuba nanti

miloais milo said...

anak2 nak membesar gitu lah kan...
not really lelaki aje...
my doter pun sama jugak beb...

dah makan nasik
tetiba carik roti plak

dela said...

wah..nmpak menarik!

dela said...

wah..nmpak menarik!

dela said...

wah..nmpak menarik!

wahida said...

saya sebenarnya teruja nak komen header akak ni...

suka tgk dorang mkn eskem reramai...

Qhaifa Nur said...

munna -

saja suka2 tukar..ok tuh

miloais milo -

betul tu, lelaki pompuan sama je...

dela -

tq..

wahida -

akak pun suka juga...tqlah

ct rahani said...

sedapnya spaggeti.. nyum..nyum..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampak sedap tu..yummeh..^^

fieda said...

sama la dgn budak2 kt umah ni..nak jgk sesekali tukar selera kan..boring jgk kalau asyik nasi jer..

fieda said...

sama la dgn budak2 kt umah ni..nak jgk sesekali tukar selera kan..boring jgk kalau asyik nasi jer..

Oh Oeya said...

Wah! Nampak sedap.. Lama juga tak masak ni :)

::NureeN:: said...

ellesya slalu jjaa request yg mcm2 bentukk tp kami ja slalau x beli hhahaa...

Zana Adieyza said...

budak tgh nak membesar kan... selera pun besar.. hihi..

apapun, gmbr makanan dlm entry ni buat zana laparrrr...

- dieyana - said...

sedapnye....lama tak buat spageti sos gini..mood masak merudum! heheh