TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, February 16, 2012

NI LAH DIA ..AEISH SEKARANG 2 THN 4 BLN



Pantang nampak basikal ni mesti nak naik punya, kalau difikirkan mungkin belum sampai masanya untuk aeish buat semua itu bukannya aeish tak ada basikal, ada...basikal roda 3

Kalau bab jatuh ni tak payah kira selalu.... basikal yang aeish naik ni saya beli untuk abangnya azeem, sekarang dah jadi milik afnan pula...memang tahan sungguh basikal ni, bayangkan kat rumah ni 5 anak 5 basikal, banyak tuh...

Dan saya juga tak nak lepaskan peluang untuk merakam apa jua gelagat anak - anak, ini semua untuk kenangan saya kemudian hari....












tak sangka aeish bole naik begini...

24 comments:

ZSqueenbee said...

alaaaa dh blh naik basikal..comelnyeee...

gmbar last tu yg sesgt chomel...teringat mse saya kecik² dlu..slalu je kejadian camtu berlaku..hahaha

wahida said...

masa dia jatuh pun comel je...

norhidana said...

heheheh... tomeinyer
tp gambar last tu kak... wah lasak tu aeish.. msti ikut abg2nyer nih

Kakzakie said...

Anak-anak kalau dgn basikla memeng menjadi. tapi itulah kita kena perhati juga sebab dia masih kecik tu...

lieyalatif said...

alahai so tomey le kak aksi si aeish nie.....pic yg last tu lagi cute...mmg super duper berani anak dare sorang ni tau heheeheheh

Sue-Rya AQ said...

sgt comel la aeish..good gurl..jatuh basikal pun x nangis kan..ni yg x sabar nk tggu ayish saya berjalan n main2..hehehe..

aanie said...

hehe..comel je gambar last tu....

KhaiRin : anies said...

lasak nyer diaaa

Tihara said...

dah pandai kyuh beskal dah aesy yea :)

Qhaifa Nur said...

ZSqueenbee -

suka sorok basikal tuh, sibuk nak naik...

seronok dalam lalui pengalaman naik basikal dulu2...

wahida -

tak sangka sempat ambil gambar nih..

norhidana -

akak terpaksa terima kalau aeish ni lasak sebab atasnya abg2..

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

setuju tu Kakzakie memang kena sentiasa perhatikan, lagipun rumah nur tu jalan utama lagilah risau banyak kete lalu..

lieyalatif -

tulah dia gegurl aeish...semua nak buat

Sue-Rya AQ -

budak ni kalau jatuh kita buat tak tahu je, pandailah dia berdikari tau bangun sendiri..

Qhaifa Nur said...

aanie -

akak pun suka...

KhaiRin : anies -

sikit2 tu ada tapi lipstik tetap akak pakai biar nampak ayu huk...

Tihara -

excited betul dia sekarang...

::NureeN:: said...

alahai terjatuh plak.. comel tol la aeish.. :)

hazila said...

Mesti peminat pink ni... suka tengok gambar yg last tu.

Qhaifa Nur said...

NureeN -

tq...lepas ni tak tahu apa pulak nak dibuatnya...

hazila -

pink, suka...
tq...tu lagak berani dari aeish

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboi..berani aeish leh naik gitu...adoi... kalo moon dah risau tgk..huhuhu..mau terjerit suruh turun..

tapi budak2 ni semua dia nak cuba.. aksi2 gitu

mamyharraz said...

comelnya ..budak2 ni apa keadaan tetap nampak comel ;)

dpt explore benda baru mmg depa exited kan.

ct rahani said...

lasak jugak aerish yer.. mesti ngikut abg2 nih.. pe2 pun dia tetap comel..

* akak, tanya je, nape ari nih word verifacation utk leave comment pnjg sngt.. dh jadik 2 words dah.. biasa 1 word jer.. trmasuk blog akak ni dh 3 kali sy jupe utk hari ni.. agak susah gak words verification yg di bg tue..
kdg2 error.. blogger ader masalah @ sy sorang je ke yg alami? sori ye kak pnjang lebar lak komen kali nih.. :)

lia said...

jatuh tu sakit tp utk keyakinan dia... ;p

Qhaifa Nur said...

C.M.A @CikMoonAdnan -

nak buat cam ne dah papanya cakap biar je....

mamyharraz -

semuanya diluar jangkaan kita...

ct rahani -

tak boleh nak buat apa...

# tq sebab gi tau akak..ni yang tak suka nih...
tak tahu ngapa hari ni bila masuk blog rakan2 yang lain mesti kuar benda yang sama seperti diberitau...memang menyusahkan

lia -

betul tu...biar dia belajar bagaimana rasanya sakit..

Mama Ema said...

alamak dah jatuh..nangis tak?

miloais milo said...

ekceli tadi dah post komen
tapi hilang
since iols tak bleh baca uols punya Word Verification tu..
bleh tak disable kan????
ehehehehhe

- comel aje anak uols...
semangat nak naik jugak
walopon kena berdiri saja....

Kunang-Kunang said...

Comel!!. Budak2 banyak perkara kita tak sangka yang dia boleh buat.

amirah said...

alamak...aeish jatuh la..takpe..nanti lama2 aeish pandai kayuh laju2..