TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, February 21, 2012

SEKADAR RENUNGAN BERSAMA


Assalammuaikum semua....

Sudah banyak kali A pesan kat B, jangan cuai dalam kerja lebih - lebih lagi kerja B yang menyediakan dokumen untuk tender jangan silap taip harga walau terlebih 50 sen, ia akan terbatal

3 kali mungkin orang tak kisah masuk kesalahan ke 4 angin satu badan dibuatnya, aduh sapa nak jawab nih...
Semuanya gara - gara ini



Susah nak cakap B nih dari masuk kerja hingga nak balik fb sesaja. B tak perasan ke orang sekeliling sentiasa memerhati tapi B buat selamba aja so inilah yang berlaku sekarang mulai hari ini segala tugas - tugas B akan diambil alih sepenuhnya  oleh A. Bila ditanya apakah perasaan B jawabnya tak palah, nasi dah jadi bubur tapi A pula yang rasa serba salah dibuatnya.

Semua itu harus dijadikan ikhtibar buat semua agar lebih berhati - hati di masa hadapan. Itulah luahan rasa A kepada saya

p/s - fb juga paling lama 5 minit lepas tu close.......

22 comments:

sue zainun said...

huhu kalau takde keje bolehlah ber fb ..kalau ada keje xpatutlah camtu.hihi saya biasa jugak buat2 tender ni..mmg xleh silap..kalau silap habis la..

Nur Raihana Abd Rahim said...

bukak fb selama setengah jam bila blk keje je lps tu tutup.heran org addicted dgn fb ni every minutes update status..tu ok la hak dia.tp yg tak tahan status tu ada je yg maki hamun org

ieja amieja said...

dia x sayang keje dia kot..fb jg..tp x la sampai kemaruk bagai...

AnneRaini said...

sy bukak juga fb kat opis tp taklah asik fb jek....status pon jrg2 update

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm kalo dah wat keje.. sambil layan fb.. mmg gitu laa jadinya... kalo dah dapat keje yg kena siapkan tu.. ada baiknya tutup dulu..selesaikan keje yg penting tu kan..

lia said...

fb cuma nak main game lepas jam 5.30 sementara tunggu suami amik kat opis ;p

norhidana said...

alamak... pyh gk kalu bt keje tp pntingkan yg lain2

dana pun lyn fb jugak tp jenguk fb bt status time keje dh setel... tak pun masa rehat

Tihara said...

teruk la camtu..habis org lain jd mangsa..block je fb, jgn bg di boleh main lg..huhu :)

munna said...

munna pun berFB juga tapi tak lama pun...dan bila masa terluang je.... mmg klu isi borang tender tersalah quote harga je.. habis semuanya

qemaishak said...

qema buka fb kejap pagi tgk notification pastu concentrate bt kerja, lepas siap kerja baru buka fb & blog balik..:)

mama maman said...

jgn berlebih2 nnt diri sendiri yg susah.. hehehe..

Aishah Jahirah said...

fb...fb jugak...tapi jgnlah sampai lalai dalam kehidupan seharian...:)

ct rahani said...

keje harus la diutamakan.. kalau dh free baru la leh fb kan kak..

KhaiRin : anies said...

company kenapa x sekat je fb tu?

Qhaifa Nur said...

sue zainun -

ada keje x de sama je nak buat cam ne, sekarang nampak menung je B...cian pulak...

Nur Raihana Abd Rahim -

ada orang begitu, fb ni melalaikan betul lebih lagi kat opis malas nak buat kerja kalau duk leka main..

ieja amieja -

tak tahulah nak cakap cam ne...memang jeles orang kat opis tapi duk pendam rasa je..

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

akak kadang buka, kadang malas pulak...

C.M.A @CikMoonAdnan -

betul tu...tak terfikirkah oleh B...

lia -

orait gak tu, tak de lah boring menunggu...

Qhaifa Nur said...

norhidana -

selalu cakap kat B tapi katanya biarlah...aaaa tengok sekarang apa dah jadi, rasa takut pulak..

Tihara -

susah nak cakap, bos baik tapi anak buah yang salah guna...

munna -

pada saya bab harga ni perlukan tumpuan....

Qhaifa Nur said...

qemaishak -

samalah tu, ikut mood juga berfb nih...

mama maman -

betullah tu...takut kalau dapat warning...

Aishah Jahirah -

dulu memang layan penuh fb ni, sekarang dah kurang lepas hubby bising...

Qhaifa Nur said...

ct rahani -

setuju....

KhaiRin : anies -

nak sekat tak kot...so pandai2 nak fb...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nur..biasa bukak FB,join GA yg ada & sembang ngan adik berdik jer.

syariza09 said...

sbb tu la kat banyak opis yg dh block FB time keje, after office br leh on..keje pon leh fokus

wahida said...

nasib baik saya takde fesbuk...hehe...