TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, February 23, 2012

SELALU BERSIHKAN LIDAH.....


Semalam nampak ok je afnan dan aeish nih..tup, tup, tup tengah malam afnan demam dan diikuti aeish pulak, nasib baik sempat call hubby minta belikan panadol untuk kanak - kanak sebelum habis kerja. Jarang sekali beri anak makan panadol jika demam tapi semalam dah tak de ubat panadol pun bolelah.

Pagi tadi terfikir pulak tak payah hantar afnan dan aeish kat taska hari ni, kasihan pulak kat mereka demam - demam nak hantar juga so ajak hubby pergi klinik batu lah...boleh doktor check mereka

Afnan demamnya dah pulih masa nurse check tapi aeish demam, saya tetap juga minta ubat untuk afnan nasib baik doktor tu beri...tq lah dan juga doktor pesan minta saya selalu bersihkan lidah anak - anak untuk elakkan sebarang penyakit....bukan untuk anak - anak saja orang dewasa pun perlu buat







seronoknya dapat banyak ubat....so sayapun cuti hari ini.......

23 comments:

ieja amieja said...

kebetulan skrg ni mmg musim demam kot..mungkin sebab cuaca yg terlalu panas..byk blogger yg citer pasal demam ni..btw semoga cepat sembuh ank2..bykkan minum air msk..

amirah said...

lahai...kesian kan kalau anak2 sakit..tambah lagi kalau susah nak makan ubat..ermmm..kalau senang ok jugak..kalau susah tu kena pegang kepit bukak mulut dia baru boleh masuk ubat

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

bersihkan lidah ngan ape kak? kain ke berus gigi?

mama tim said...

semoga anak2 cpt sembuh..dan bykkan minum air suam..

::FAIZ:: said...

Assalamualaikum, semoga anak akak cepat sembuh. InsyaAllah.

wardah @ fie shah said...

cepat sembuh anak² ..

munna said...

anak munna klu demam mesti kena masuk ubat bon*** ..pasal panas sgt badan.... semoga afnan dan aeish lekas sembuh ye

norhidana said...

alahai...kalu anak2 sakit kite lak yg rasa tak blh bt kje...serba tak kena

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kalo anak akak.. xtakut mkn ubat..senang ler keje akak nk bg dorg makan ubat yerkk..
kalo x..mesti jenuh nak paksa dorang kan.. hehe

smga anak akak cepat sihat ye

miloais milo said...

ubat bersih lidah ada jugak budak2...
my kids dulu - iols ada bagi....

Ijah EmoTemo said...

skrg ni mmg tgh musim demam... ijah baru je baik demam huhuhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nur..mmg skeg musim bdk2 dmm cam anakbuah atie 2 org dmm,pening mamanya kat umah.hihi
Semoga anak2 Nur cpt sembuh ya.

Qhaifa Nur said...

ieja amieja -

cuaca sekarang jap panas, jap sejuk...

amirah -

anak2 yang lain ok bila makan ubat, aeish je kena kepit..susah sangat nak makan ubat

rose - Ibu Rafiq dan Aishah -

berus gigi, sambil gosok gigi kita berus gitu..

Qhaifa Nur said...

mama tim -

tq..

FAIZ -

alhamdulillah dah beransur pulih..

wardah@fie shah -

mekasih...

Qhaifa Nur said...

munna -

ubat bon, kalau panas melampau baru guna..memang berkesan

norhidana -

jangan kata kerja je tido pun tak lena..

C.M.A @ CikMoonAdnan -

nasib baik senang sikit...yang dirisau bila ubat pula tak de stok..

Qhaifa Nur said...

miloais milo -

senangnya jika ada ubat tuh..

Ijah Emo Temo -

alhamdulillah...

azatiesayang -

salam

memang pening jika anak demam bukannya apa bukan 1 je takut semua kena..

Kunang-Kunang said...

Salam Qhaifa Nur,

Semoga anak Nur dah sihat.

Acik Erna said...

Qhaifa..kalau anak demam dan senang pulak makan ubat..senang hati kan
semoga cepat sembuh.

KhaiRin : anies said...

cuaca x menentu lately tu yg ramai knk2 demam..
semoga cpt sembuh

fieda said...

semoga cepat sembuh..

ct rahani said...

harap2 diorg dh sembuh.. amin..

Mama Ema said...

memang patut adakan stok ubat-ubat kat dalam peti ais..

wan nurul hezrina said...

btul tuh.mcm merahkan bila minum susu lidah berkerak...so mmg kena bersihkan tkut kuman