TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, February 2, 2012

ADIK IPAR KEMALANGAN, ALHAMDULILLAH SELAMAT...


Terkejut saya bila hubby call gitau adiknya kemalangan di susur keluar tol putrajaya menuju ke KLIA dekat (selekoh 365 darjah  ayat sayalah tu) motorsikal yang dinaiki terbabas dan merempuh pembahagi jalan, menurut kata hubby adik dan kawannya teruk manakala motor yamaha LC limited adition tu hancur dalam hati sempat lagi saya berkata sayangnya motor tu baru je beli dah tak de rezeki nak buat cam mane...

Hati saya tersentuh bila MIL & FIL yang dapat call terus ke tempat kejadian, apalagi lemah longlai kaki melangkah apabila melihat anak dan kawannya berlumuran darah

Hampir 5 jam adik ipar dalam wad kecemasan di hospital putrajaya, lega dan sangat bersyukur kerana adik ipar saya tidak mengalami kecederaan yang parah dan dibenarkan pulang hari itu juga tapi habislah luka - luka diseluruh badan begitu juga dengan kawannya





Sementara menunggu adik ipar buat report di IPD Putrajaya saya, anak - anak dan MIL berkampung diluar balai. Amzar cukup minat dengan citer Gerak Khas siap cakap sini rupanya dia orang berlakon citer tu. Tersenyum saya seketika..







p/s - Amzar peminat setia Gerak Khas & Roda - Roda KL hingga dah tahu hari apa dan pukul berapa...sampai gitu sekali, dah besar nak jadi polis katanya....

21 comments:

liemaopurut a.k.a ana said...

Nur,

Tengok pada motor tu rasa sayang aje sebab moto baru. Tapi, yang paling penting adik ipar Nur selamat kan.Alhamdulillah x teruk sangat cedera nya.

Tina Othman said...

alhamdulilah, moga selamat semuanya ye

Liza said...

alhamdulillah semuanya selamat...

Mama Ema said...

Alhamdulillah

LYAfrina said...

alhamdulliah..y penting selamat..xpela motor tu rosak..blh baiki..blh dibeli baru... moga adik ipar cpt sembuh

Qhaifa Nur said...

liemaopurut a.k.a ana -

saja usik2 adik pasai motonya...
betul tu yg penting selamat...yg pasti luka yg dialami nampak isi bahagian dalam..aduh sakitnya

Tina Othman -

begitu hendaknya..

Liza -

alhamdulillah...

Qhaifa Nur said...

Mama Ema -

alhamdulillah juga..

LYAfina -

dah beransur pulih..syukur

amiey lee said...

alhamdulillah dh ok..

sama la kalau adik2 kita bawa motor, risau betul

Qhaifa Nur said...

amiey lee -

selalu ingat kat hubby..hati2.
memang risau..

QueeN TerataI said...

alhamdulillah semua yg terlibat selamat.. motor tu hancur xpe.. boleh beli lain.. nyawa melayang mana ada gantikan...

bagusnya amzar nak jadi polis..

anie said...

nasib cedera ringan je...
tapi tul la sis..motor baru tue...ee..sayangkan..hihi

norhidana said...

takpe lah kak motor rosak teruk,jnji nyawa selamat... alhamdulillah...
heheheh amzar2... ada org belakon yek..
bgs lah kak kecik2 dh ada niat nk jd polis,dr cam budak2 kt brita tu yg pukul org... kecik2 dh pndai pukul2 org

ZSqueenbee said...

alhamdulillah selamat kn..kesian motor baru ye..xpe xpe..yg penting selamat

Tihara said...

alhamdulillah selamat..moga cepat sembuh ea

KhaiRin - anies said...

yg penting nyawa tu

ieja amieja said...

syukur lah adk ipar tu x cedera parah..motor boleh beli balik..tp kalau nyawa yg melayang..

aTy _faRed~ said...

tengok motor teruk gak kalau nak pikir keadaan penunggangnyer..tapi alhamdulilah..tak ade ape yg teruk sangat...hurmm..kene careful lebih..

fieda said...

saya ni mmg debor perut kalau dgr xcident2 ni..nasib baik semuanya selamat..

intan morsalin said...

alhamdulillah x teruk...motor tu nak wat cane dah xde rezeki kan...tulah...stiap kali lalu kat bulatan tu mmg trasa eeeeeee.....seriau jer...
sya pon pernah hampir nak terlanggar penunggang motor kat bulatan ni...tiba2 jer dia tergolek..sib baik sya sempat brek...fuhhhh..kalau x ..ke balai jugak sya

ct rahani said...

Alhamdulillah dua2 selamat..

munna said...

alhamdulillah tiada kecederaan teruk kan... munna pun minat giler dgn gerak2 khas sekarang je dah kurang sikit...