TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, January 6, 2012

KENANGAN TERINDAH DI PULAU PANGKOR



Tiada kata - kata yang dapat diungkapkan, ia terpahat di sanubari...............



Jeti Lumut




Sampai dah di Pangkor







Family Room 




Bekfes di bilik atuk & wan









Naik bot keliling pulau




Ramai yang datang pergi snorkling


Batu kepala buaya


Kelaparan selepas 8 jam dalam air





Kepenatan yang amat sangat....



Time balik KL.....


My FIL tersayang...


Hubby bersama bonda yang dikasihi.....


Bersama family Pak Chek dari Lurah Bilut yang bercuti di sini juga



Bersama keluarga hubby....





Hasil laut pangkor, mesti beli......





Begitu ramai pelancong di pangkor hingga semua hotel full, nak naik feri beratur punyalah panjang .....

26 comments:

amiey lee said...

wahhhhhhhhh seronoknye bercuti di pangkor...

kta masih blacklist laut and pulau2 ni..kalau langkawi ok la...

anak2 kecik2 lagi tgu depa 4-5 tahun baru nak terjah pulau2..heeee

AnneRaini said...

sy kurang sukalah pangkor sbb tak byk tmpt menarik nak pergi...aktivit laut ni sy tak suke sbb takut air..huhuhu

lieyalatif said...

mmg satu kenangan yg indah....lepas ni kene ulang balik pergi nie....seronok kan pergi ramai2 camnie....

lieya penah pergi sekali jek.....mmg syok...

Cho Zila said...

pergi pangkor best untuk menenangkan fikiran dari serabut yang ada.. kalau nampak laut rasa tenang ... bestnyer.. kena gi gak tidur sana selalu balik hari maalum dekat..

Queen said...

pernah pergi sekali je..mmg syiok habis.. =)

Liza said...

salam nur...akak kalau g pangkor, mst naik giler nk beli hasil laut dia...mmg fresh kan...

aTy _faRed~ said...

Lamer tak gi pangkor..besh gak kan..:)

Qhaifa Nur said...

amiey lee -

memang seronok...lagi meriah time tu ramai yg bercuti kat cini..

betul tu biar anak2 besar dulu baru selesa nak berjalan..

AnneRaini -

tak banyak aktiviti kat cini, untuk rehatkan otak yang berserabut oklah...

lieyalatif -

seronok kalau pergi ramai2 sambil tu kita pun selesa melakukan sebarang aktiviti sebab ada orang bole tengokkan anak2..

Kakzakie said...

Entah kenapa kakak boleh takut nak naik feri kalau hujung tahun... tengok org ramai berpusu-pusu seronoknya...

Qhaifa Nur said...

Cho Zila -

saya suka tempat begini lagipun anak2 suka mandi laut...

Queen -

memang syok..mandi sampai x nak naik daratlah...

Liza -

salam...

nur pun sama geram dgn hasil lautnya lebih2 lagi ikan bilisnya...

aTy_faRed -

lepas ni bolelah pergi bercuti...

munna said...

bestnya main pasir kat tepi pantai.... munna tak pernah sampai lagi Pangkor

miloais milo said...

bestnya cuti2 main air laut!

eB ezrin said...

pernah pegi ms umor 7 thn. bygkan? hu3

Tihara said...

best kan wat family day kat sni :)

norhidana said...

seronok3... dana pun tak pnh sampai lg ke pangkor kak...ish ntah bile lah ada rezeki pg sana...

btl2 kepenatan bdk2 tu sampai tertido ngn mcm2 gaya hehehe

anie said...

wah macam bestnye tengok ikan bilis yang menimbun tue...

muka sis n hubby nak sama la..hihihi

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

nasib baik masa tu keadaan laut ok, kalau tak takut juga..

memang ramai betul...

munna -

best sangat main pasir...

miloais milo -

best juga..

Qhaifa Nur said...

eB ezrin -

lama tu...next time sampailah sana...

Tihara -

family day seronok tu...

norhidana -

semua kepenatan & kulit pun gelap huk3...

anie -

geram tengok ikan bilisnya, rasa nak borong semua huk3...

sama ke muka kami berdua, biar betul ni...sehati sejiwa gitu kot he..he..jangan mare

ct rahani said...

sonoknya.. enjoy tgk pics tu semua!

aimaniman said...

seronok tu... akak x sampai2 lagi ... dapat tengok gambar je pon cukup aar

KhaiRin - anies said...

best nyer berjimba jimbi di pulau pangkor..

Mimy Hamid said...

nak rancang percutian gi pangkor gak la ngan family ..best je tgk

MamaYatie said...

nak pergi lama dah tp tak terpegi lagi..alahai..

intan morsalin said...

sronoknya gi pangkor...sya memang x pernah sampai ke pangkor...dah byk kali ajak en.somi ke pangkor..tp lom dpt respon + agi...huhuhuh

wan nurul hezrina said...

bila tgk laut terus fobia..masa kena giget obor2 terus takut..huhu..tapi yang pasti selamay berenjoy di sana=)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Qhaifa...atie dok perak pon lom pernah lg sampai pangkor nih..hihi
Leh masuk lam list tpt2 percutian tuk tahun depan lak :D