TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, February 24, 2011

Semangat Come-Come....

Ha..ha..kenapa pulak nak cerita pasal semangat ni..entahlah kenapa yek. Bila difikirkan penting untuk diri sendiri, demi keluarga dan sebagainya. Hari ni nur datang dengan semangat baru..huyoo..ahaa tak sapa boleh buat sesuka hati..

Buat family my hubby coming soon la insyallah lagi ade semangat baru...cahaya kejayaan buat family mereka (pak long gan pak ngah, pak mertua den la)..apa tu? Kena wait and see la..

Langkah mesti maju kehadapan..kembangkan apa yang ada. My produk mesti jalan dulu. Kejayaan  tak kan datang bergolek, mesti berusaha. Suka tengok macam Pak Nil buat...buat baik akan dibalas baik tak gitu..Fikirkanlah oleh nur..


 

Saturday, February 19, 2011

Nasi Kobis....

ha..ha..nasi apa tu? Mesti kalian x pernah dengar kan..masuk kali ni dah 3 kali nur buat. ari tu buat untuk bufday anak (aiman)..cerita pasal nasi kobis ni ia resepi mother in-law nur tau. Mak dapat resepi dari friend kat singapore lama dah. kiranya ni resepi keluarga tau..

Mother in-law orang negeri (jelebu)..ikhlas nak puji dari sudut hati ..ayoo..ayoo apa ni, masakan mak tiada tandingan sbb mak teliti bab sediakan masakan dan sebagainya tau..mula2 dulu mmg tension last2 fikirkan balik byk baiknya tau.. ingat masak ni senang, yang penting air tangan gitu le..my MR. R..ni air tangannya jadi, family byk makan masakannya..aaa..aaa rugi le x jadi cef cam chef wan.

ops..lupa lak nak cita bab nasi kobis, simple je yang penting kobis gan daging mesti ada..


                                                          bahan-bahan utk nasi kobis tu..


                                   nur guna beras basmathi yang ditumis dgn rempah yang disangai..


                                 part ni yang best tau beras berselang  seli kobis dan daging unik gitu...


                                                    masa yang di tunggu2 apa lg..masak le...


                                              dah siap antara killer resepi mother in-law tau....

ok..puas dah dapat mencuba resepi ini...wassalam

Friday, February 18, 2011

Nak Ke Tak Pergi.....

ooo salam jumaat, sekejapnya. Plan pagi ni nak bawa amzar gi kinik gigi..kalau nasib baik terus cabut. Dah pergi ari tu bengkak sbb tu x leh cabut. Fikir balik mana nak anta aeish/afnan kat taska..pergi kinik..balik umah anta amzar..pergi kerja lepas tu..pening2  x larat rasanya. Suruh abg bawa amzar la nanti. Azeem pula tunggul gigi yang tertinggal pulak sakit aduh..time sekarang baru rasa dan tahu anak2 sakit gigi, betul la tu dah sampai tahap nak tumbuh gigi baru oooo.

"GLISTER" memang berkesan bagi family aku malah untuk aku juga..jumpa doc perlu juga untuk kebaikan.

Wednesday, February 16, 2011

Selesai.....

ooo salam ceria, salam selamat buat semua. Semalam x sempat nk buat catitan buzy you...kisah semalam
1) pergi pasar ( nk buat nasi kobis sambut bufday aiman la...)
2) masak nasi kobis la..boleh la..dah tau cam ne nk buat sedappp lagi..
3) sebelah malam pergi settle bayar kete dan macam2 lagi..
tq..adik2 ku sbb jaga my son la (5 org tau)  ...yong x lupa pengorbanan kalia semua...

Hari ini...bawa aeish & afnan gi klinik cek biasa utk kanak2..alhamdulillah ok..cuma aeish je cian dia punggung dia ade ruam sbb tukar pamper ari tu..sori aeish nnti mama tukar pamper lain...

Saturday, February 12, 2011

Lepak kat rumah je...

Opis aku ttup ari ni best dpt cuti..sejakdr thn lepas ari sabtu mesti opis ttup...ala kerja bkn ade pon..Pg tadi kat kawasan umah aku ade buat gotong royong dgn DBKL..Oh ye ari juga adik spupu aku tunang gan org pahang, mak gi dgn adik bradiknya.

Aku x biasa tido ptg, gantuk mcm mana pon ttap x leh tido..TV3 tayang cita Dil .....lg x leh tido..

Kat opis tgh ari dh lama x mkn nasi baru skrg  aku rasa badan jd lesu gan x bmaya..byk yg tsurat & tsirat dlm hati sbnarnya hanya aku yag tahu..yang pasti bila impian aku jd kenyataan nnti semuanya akan aku kenang sbagai tanda igatan  ....

Disini aku sertakn skali gambar aiman besday hari tu (10 Feb 2011) 9 thn dah..


Friday, February 11, 2011

Besday Aiman

Thank Q kpd family atas support utk besday aiman (10/02/2011)..biasa le budak2 mesti seronok ade majlis macam tu...walau simple potong kek cukup le..tq kat kak lang sbb hadiahkan kasut pada aiman. Abang dapat hadiah nnti besday adik yg lain mesti nk juga mcam mana tu..
Insyaallah semua, jika ade rezki..kita buat lebih baik dan meriah di masa akan datang...

Wednesday, February 9, 2011

Aeish Demam...

Petang semalam aeish dah batuk, tup tup malam dia demam pulak. Esok de temujanji kat klinik baby giliran cucuk..cancel la nampaknye. Pagi tadi bawa aeish ke klinik batu, mak oi ramainya orang hampir 2 jam tunggu giliran..Ari ni aku ambil cuti la..mesti kelam kabut member opis aku pasal dia sorang je yang ade yang sorang lagi tu x balik2 dari ulu tembeling katanya sana hujan air naik bot x ade..cuti panjang member aku sorang ni..x tau le bos ok tu x ok...

Sunday, February 6, 2011

Buat sendiri makan sendiri..sedapp

Amboi adik adik aku kat umah ni sekarang tengah sibuk..buat kuih, kek, ais krim dan macam-macam lagi. Aku bila lagi , sekarang belum lagi sok-sok sapa tahu...teringin juga nak mengasah bakat diri sendiri

Cuti Panjang.....Pelbagai Cerita

Bagi saya cuti kali ini telah diisi dgn pelbagai agenda dan perancangan yg akan datang...pergi umah mertua dekat  puchong saja..kedatangan pak long dari Pasak Johor membawa khabar berita gembira buat keluarga..alhamdulillah syukur jika ianya menjadi kenyataan kehidupan kami semua kan berubah. Banyak perancangan serta impian bakal tercipta...ahaha kita tunggu saja yang penting berdoa kepada Esa kerna DIA yang mengetahui..amin...