TEMAN ALAM MAYA KU......

Saturday, February 19, 2011

Nasi Kobis....

ha..ha..nasi apa tu? Mesti kalian x pernah dengar kan..masuk kali ni dah 3 kali nur buat. ari tu buat untuk bufday anak (aiman)..cerita pasal nasi kobis ni ia resepi mother in-law nur tau. Mak dapat resepi dari friend kat singapore lama dah. kiranya ni resepi keluarga tau..

Mother in-law orang negeri (jelebu)..ikhlas nak puji dari sudut hati ..ayoo..ayoo apa ni, masakan mak tiada tandingan sbb mak teliti bab sediakan masakan dan sebagainya tau..mula2 dulu mmg tension last2 fikirkan balik byk baiknya tau.. ingat masak ni senang, yang penting air tangan gitu le..my MR. R..ni air tangannya jadi, family byk makan masakannya..aaa..aaa rugi le x jadi cef cam chef wan.

ops..lupa lak nak cita bab nasi kobis, simple je yang penting kobis gan daging mesti ada..


                                                          bahan-bahan utk nasi kobis tu..


                                   nur guna beras basmathi yang ditumis dgn rempah yang disangai..


                                 part ni yang best tau beras berselang  seli kobis dan daging unik gitu...


                                                    masa yang di tunggu2 apa lg..masak le...


                                              dah siap antara killer resepi mother in-law tau....

ok..puas dah dapat mencuba resepi ini...wassalam

No comments: