TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, December 8, 2011

LAGESI QHAIFA KENA REMOVE....PANIK, PANIK








Ia berlaku pada saya, masa tu tengah singgah kat satu blog bila close dengan tidak semena - mena profile saya hilang seolah - olah blog saya tidak wujud. Macam - macam yang bermain difikiran saya terkedu, terkejut  malah panik, panik, panik

Masa tu juga teringat blog Kak Yatie , blog ni pun pernah alami nasib yang sama kena remove step by step saya follow bila sampai part ni nombor telefon yang diberi masa daftar dulu benar - benar penting

Saya pergi ke voice call, tak sampai 3 minit nombor 5 angka yang diperlukan dihantar pada h/p saya. Benar kata hubby bila sesuatu perkara terjadi jangan panik dan menggelabah, kita try dulu. Terima kasih kak yatie atas panduan yang telah diberi









Alhamdulillah Lagesi Qhaifa wujud kembali, lega rasanya hati ini....

p/s - terfikir juga kalau dah kena pasti tidak berlaku lagi, saya pun tak tahu dan berharap perkara ini tidak berlaku pada blog saya lagi...

30 comments:

SYANI said...

Memang cuak kalau jadi cenggini. Mujur ramai blogger pernah citer apa nak buat kalau jadi camni. At least kita tahu la apa nak buat.

e!ya said...

Mujurkan ada tempat utk rujukan..kalau takk sure tak keruan..blog yang ada pelbagai kisah hilang hukhuk2..

Nur Raihana Abd Rahim said...

KAK,SAYA PUN PERNAH JUGAK JADIK CAMNI.GELABAH DAN SAKIT HATI TETIBE JE BLOG KITA TAK WUJUD PULAK.LAMA JUGAK LA DEKAT SETENGAH HARI.LPS TU OK BLK.SAYA BUAT CMNE NTAH TAK INGAT.TPI RSNYA MCM YG AKAK BUAT NI JUGAK LA

lia said...

kalau btol2 ilang, boleh nanges rasa nyer... sbb byk memori dlm tu...

Tihara said...

kerap ye berlaku kt blogger mgu ni..sy dah kena lama dlu.mmg mgelabah huu..alhamdulillah qhaifa dpt semula blog :)

maszmadi said...

alhamdulillah, harap ia x terjadi lagi n x juga terjadi pd blog masz... huhu

nanti blog ni leh jd rujukan yerk. hehe

miloais said...

iols tak penah kena
harap2 lah tak terjadi cam tu...
memang gelabah le...

ct rahani said...

belum penah terjad lg.. x leh wat new entry penah terjadi.. kalau sy pun sure panik..

Mimy Hamid said...

panic mood pernah kena gak...gelabah rasa nak pitamm sbb byk memori..kes yg sama kena spam..now dah ok

lieyalatif said...

eh ye ke...ade kes camni yeak...lieya tak tau pun...ish ish ish ...seb baik ade cover kan...

tapi betul tu, kalo lieya pun dah gelabah dibuatnye...mau panik gile2...silap2 leh nangis woooo....ingat senang nak biarkan blog yg dah mcm2 kite coret ni hilang begitu saje .....

AnneRaini said...

kalo jd kat sy mesti panik sbb sy buta it..hahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

blog lily pun pernah jadi macam ni..
memang paniklah..nasiblah dapat buka balik..

::NureeN:: said...

nureen pon jd jgk sebln yg lepas.. tanya kwn2 pon x dpt nk bantu last nureen yg pandai2 terjah mcm2 cara akhirnya berjaya.. sama jgk step mcm ni nureen buat.. pastu blog kwn2 nureen pon jd jgk, so diaorg minta tlg nureen sattle kan & berjaya :)

::FAIZ FARISH:: said...

pernah alami gak

Qhaifa Nur said...

SYANI -

tq kat rakan2 yang buat cover ni...
memang panik sesangat...

e!ya -

betul tu nasib ada tempat rujukan, banyak memori kat blog ni...

Nur Raihana Abd Rahim -

pernah kena jugak...
panik tu, karang buat itu ini takut lain pulak jadi...
setengah hari lama tu, nasib baik akak 15 minit je..

lia -

masak nak buat yang baru...
banyak kerja tau..

Qhaifa Nur said...

Tihara -

terkena juga...
memang menggelabah..
dapat bersua kembali..alhamdulillah

maszmadi -

begitu hendaknya...
tempat rujukan dah ada, senang nanti

miloais -

moga2 tiada hendaknya..

Qhaifa Nur said...

ct rahani -

bukan yang ni saja, rupanya banyak lagi masalah lain...takutnya

Mimmy Hamid -

bila jadi begini kepala dah tak boleh nak fikir, bad mood kan..

lieyalatif -

banyak kenangan kat blog ni...cedih bila berlaku...

AnneRaini -

samalah dengan saya gak he.he..

LiLy@MumMyQiStInA -

nasib baik ok...lega rasanya

Qhaifa Nur said...

NureeN -

kalau betul caranya mudah...bole jadi rujukan kat rakan2...

FAIZ FARISH -

dapat berblog lagi..

ainnoraini said...

pernah jugak terkene mmg rase mcm nak meroyan jer..

Liza said...

salam nor...Liza pun myb kalut jugak kalau jd cmni....hehehehe

eT said...

hehe...gurau manja la tuh...
salam kenal..:)

eB ezrin said...

mmg haru biru jadiknyer. sbb blog kiter dh jadik cam antara benda yg paling ptg kan? oh nehi...

Cho Zila said...

macam2 yerk.. tak taupun harap idakler jadi kat blog akaktu ha! bukannyer terer nak godek2 ...

Qhaifa Nur said...

ainnoraini -

dasyat tu sampai meroyan...

Liza -

salam
mana tak kabut, dairi maya tu...

eT -

hai2...
salam kenal jua..

eB ezrin -

setuju sangat benda paling penting time ni...

norhidana said...

alamak ngerinyer kak.... jgn lah jd kt dana....
nsb baik sumenyer ok semula kn...

Yana Shaiful said...

Yana jd jgk cmtu minggu lepas..nsb baik ok..panik jugak sebelum tuu..risau tkt blog kesayangan ilang hihii

Acik Erna said...

qhaifa..memang ramai yang dah terkena macam tu..tapi boleh pulih semulakan..alhamdulillah.

Maya Mayana said...

pernah kena mcm ni..rasa mcm nk pitam je..Alhamdulillah kembali beroperasi

Penjejak Mimpi said...

Salam singgah..

Tak pernah kena lagi dan kalo buleh takmo kene. Rasenye kalo kene, sah2 saye gelabah tahap cipan punyer.. :)

wan nurul hezrina said...

ooo patutlah masa nurul nak datang melawat tuh diakata has been removed..cuak jugak ek kak?