TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, November 1, 2011

Puncak Genting - Tiada Di Tempat Lain

Hai semua......

Dah masuk bulan November hari ini, bulan ni banyak nombor - nombor yang cantik pilihlah mana yang berkenan...mungkin nombor bertuah buat kita semua mana tahu....(bukan main nombor tau)

Hari ni nak n3 citer kat puncak genting lagi, bolehkan jangan ada rakan - rakan yang boring dan bosan udah....

Seronoknya berada disini kita dapat lihat cendawan warna pink, sayur - sayuran yang sangat besar gitu yang mungkin tiada ditempat lain, inilah dia tarikan  genting strawberry



cendawan pink






labu



pokok kobis





sekali pandang macam rupa petola, timun pun ia





ini buah berangan mesti beli, berhampiran hentian genting sempah, sedap dimakan panas - panas



tengah kusyuk makan kerepek cendawan



46 comments:

KhaiRin said...

mak ai besaq nyer labu!

SURIA AMANDA said...

petola or timun tuh memang gergasi ke?kat seblah man ni yer..x pernah jumpa pun..

norhidana said...

ni yg membuat hati meronta2 ajak edy gi sana ni kak... insyallah tahun dpn nk pg ni kak... best tu blh tgk cendawan kaler2 tuh... alahai

NM02 said...

mcm kena suntik je buah2 kat situ ek

lia said...

Ya Allah.... betol ker genting nih? ha3 sbb biasanyer kami ke taman tema jer...

Kunang-Kunang said...

Cantiknya cendawan2 tu. Seronoknya.

aanie said...

boleh makan ke tu?

anie said...

besaunye labu dgntimun tue...betul punye ke...

wahida said...

kak, replika je ke atau betul2 tu..

munna said...

tak tahu pun ada tempat mcm ni kat genting.... selalunya pergi tmn tema je

wan habibah said...

erk.. ada eh?? tak pernah nmpk pon tempat ni

makdara TERdiva said...

fuiyoh cendawan pink..ai likeee :)

Maya Mayana said...

besor gile buah2an itu..boleh mkn ke dak? ke artificial je tu?

Kakzakie said...

Labu besar itulah yg dulu cinderella naik nak jumpa putera raja sebelum pari-pari sumpah jadikan kereta berhias. Hihi.... besar sungguh kan... (kakak saje nak merepek:)

Qhaifa Nur said...

KhaiRin

besarkan macam tak percaya..

Qhaifa Nur said...

SURIA AMANDA

first time tengok memang terperanjat..besarnya..
kalau tak silap saya selepas ladang cendawan kot..
kena bayar 2 hinggit untuk masuk..

Qhaifa Nur said...

norhidana

saya pun tak puas hari tu...nak pergi lagi
tak tau lah esok2 ada lagi tak buahnya..

Qhaifa Nur said...

NM02

yang tertera kat situ benih dari taiwan dibawa ke malaysia nak try tanam hidup atau tidak...
hiduplah tu...

Qhaifa Nur said...

lia

betul ni...

cuba klik google cari genting strawberry..

Qhaifa Nur said...

Kunang-Kunang

cantik pink kaler gitu...

aimie amalina said...

waaaa
kenapa mase pegi genting x jmp mende2 ni ponnn

heeee

cendawan,
labu gemok
hehehehe

Qhaifa Nur said...

aanie

boleh..kalau kita nak ke makan sebegitu rupa takutnya..

Qhaifa Nur said...

wahida

betul tau..sebab tengok ada yang buah dah pecah2...tak caya kan..

Qhaifa Nur said...

munna

tempat ni tak jauh dari stesen kereta kebel....

Qhaifa Nur said...

wan habibah

dan tak jauh juga dari hotel seri malaysia..

Qhaifa Nur said...

makdara TERdiva

saya pun suka....

Qhaifa Nur said...

Maya Mayana

boleh kot dah, buah ori tapi sapa berani...

Qhaifa Nur said...

Kakzakie

betul tu kak, kalau dulu kita tengok citer cinderella je ada labu beso ni..la ni kat genting pun ada...

Zaliedana said...

Assalam kak,uii mcm2 ada kat sana eks,sy xpernah p..Bagus akak share pic kat sini,leh la jamu mata..

Qhaifa Nur said...

aimie amalina


sayang, tempat ni belum sampai atas lagi tau, kat bawah lagi, berhampiran keta kebel tu...gohtong gitu

semua real tau..tapi kena bayar 2 hinggit nak masuk..

Qhaifa Nur said...

Zaliedana

wsalam...
tq, suka tengok pic akak & komen..

Mieza said...

TQ sudi follow mieza..mieza follow juga..

selalu kalau ke genting untuk main di theme park je..belum pernah ke strawberry farm ni..baru buka ye..menarik..nak kena gi juga nih

Qhaifa Nur said...

Mieza

tq singgah..

menarik dan seronok, jangan lupa bawa duit lebih..beli strawberry he..he..

MamaYatie said...

wow! pest time saya tngk cendawan pink & labu besar giler...
haiihh..bila nak naik genting ni...

ct rahani said...

labu n timun tu real ke kak.. besar betul.. ni yg rasa nk gi sana gak nih.. hehe..

izahdaut said...

Ooo ingat kan tarikan genting ni mainan aje, rupanya ada jugak sayr mayur ye. Saya tak pernah pergi. Tapi kalau buah berangan mesti singgah beli punya ontheway balik kampung.:-)

Teratak Hami said...

Tak pernah jumpa pun tempat ni. Menarik kalau nak bawa anak2 cuti sekolah.

Qhaifa Nur said...

MamaYatie

seronok dapat lihat benda baru yang tak pernah kita lihat...
pergilah jenjalan kat genting...

Qhaifa Nur said...

ct rahani

real punye...genting try tanam kat tempat dia pulak....salah satu daya tarikan lah 2 suruh kita pergi ....suka2 je...

Qhaifa Nur said...

izahdaut

sekarang genting dah maju ke depan...
sedapkan buah berangan...suka sangat

Qhaifa Nur said...

Teratak Hami

tempat ni dekat gohtong...
tak jauh dari hotel seri malaysia...
dan sky way (tempat naik kete kebel)...belum sampai puncak tau..

Hanih Borhan said...

eh eh...buah apa tu yg macam petola & timun tu???

nuwairani ismail said...

biar betik!!! setahun makan pon tak habes lagi..

MulutPayau said...

selalu ke genting, tapi tak tahupun tempAt tu...terkejut tengok labu tu...besarnya..

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum..
Ermm..mmg ramai yg tak tau di puncak genting ni sbnrnya ada gak tanaman.. Dulu Naz pun tak tau gak tapi ada sekali pergi tu, kita org tersesat ke ladang mushroom.. Baru tau rupanya di sana ada juga tanaman..
Naz pun suka buah berangan tu.. Rasak lemak manis..best!

wan nurul hezrina said...

gemukz2 sayuran n buah2an kat situ..baja aper yang dowg guna=)