TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, November 2, 2011

Puncak Genting - Sejuk Sesejuknya....


Salam Semua...

Ni baru betul puncak genting, jika sebelum ni asyik tunjuk suasana kat bahagian bawah je, ni baru real...

Semasa keluar rumah hari mendung tak sangka sana dah hujan, apalagi berkabus sepanjang jalan, sejuk sesejuknya sampai ke tulang,  kalau pergi taman tema rugilah pulak bukan dapat mainpun, mesti pihak sana close punya dengan cuaca begitu......







So bawa anak - anak lepak kat bahagian taman kecil saja, masuk dalam mesti ramai orang lemas rasanya dengan suasana begitu

Biasalah budak - budak macam aksi yang dibuatnya, janji mereka gembira....












Saya lagilah hepi, selalunya jika kami ke genting cuacanya tidak begini, betul cakap anak - anak ( mama kita ni macam kat oversea je..he..he.. ), tak tahan betul rasanya.....sejukkkkkkkkk

30 comments:

KhaiRin said...

xdpt g obesi dpt g genting da ckp bgs kn? ;-)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

bestnyerr kalau kesana kena cuaca mcmnih, penah gak gi genting panasss, mcm suhu kat KL jek dah, tp penah gak suhu mcmnih, sampai bercakap pun mulut kuar asap..hehehe

tun_telani said...

salam kak.. last time tun pergi masa panas, x terasa langsung sejuknyer.. keciwa pun ada gak.. hehe.. tp at least dpn masuk theme park..

liemaopurut a.k.a ana said...

wah....dah memang cma kat oversea jerk...

munna said...

tgk gambar je dah dpt rasa sejuknya ke tulang....

Kakzakie said...

Nampak memang sejuk sebab baru lepas hujan kan. Kalau selain bulan Oct/Nov/Dec selalunya GH tak macam ini...

::FAIZ FARISH:: said...

cute bebudak tu

aanie said...

memang nmpk cam sejuk sesgt...mmg syok la kan duk atas tuh...mesti air dia sejuk mcm ais....hehe..

Qhaifa Nur said...

KhaiRin

obesi jugak la ni...

Belinda Azdmi Ibu Ilhamny

betul tu, kita datang sini nak berasap mulut baru best.

Qhaifa Nur said...

tun_telani

datang sini nak tuju yg tu pun theme park..yg lain saja cuci mata je..

liemaopurut a.k.a ana

kalau gi obesi lagi tak tahan kot..

Qhaifa Nur said...

munna

memang sejuk giller...

Kakzakie

betul tu bila musim hujan je ada kabus gini..

Qhaifa Nur said...

FAIZ FARISH

tq...

aanie

sampai air paip pun sejuk sangat..

Oh Oeya said...

Wah! Best nyer awak.. Enjoy sekeluarga.. :)

Lama betul kita tak ke sini..

wan nurul hezrina said...

wah kAK terasa sejuk sampai kat pjaya nie..selamat berjalan2 ek=)

aimie amalina said...

waaaaa
gembire riang je budak2 kan
comei2 je muke
hehehee

weehuuuu
cm kat obersea =)

Azhafizah[フィザ] said...

seronoknyer pergi genting..

h4ni3 said...

bila bercakap mesti mulut keluo asap ni
hehe

Rinna said...

Dah lama tak pergi GH..seronok plak nengoknyaa.. budak2 lagik laa happy kan..ngan udara sejuk gitu.. :)

nurbeena said...

Seronoknya dapat bw anak2 pegi makan angin. saya tak kesempatan lg nak g jenjalan bw anak ke sana.
Meriah betul memiliki 4 putera dan seorang puteri!

Terima aksih berkunjung ke blog saya. selamat berkenalan n berkawan2

Qhaifa Nur said...

Oh Oeya

cuci mata kat genting pulak...

wan nurul hezrina

mestilah sejuk hujan sudah turun..

Qhaifa Nur said...

aimie amalina

anggap je genting ni obesi..

Azhafizah

seronok juga...

Qhaifa Nur said...

h4ni3

betul tu berasap mulut timeni je lah..

Rinna

cuti sekolah nanti boleh pergi sana..

Qhaifa Nur said...

nurbeena

merekalah buah hati saya..
tq singgah...

wahida said...

sgt sweet gambar last tu...suka tgk..

semoga berbahagia selalu kak...amin...

miloais said...

wow! berkabus sangat2
bestnyaaaaaa!~

nuwairani ismail said...

nani penah gi taman tema masa hujan...sedih gile takleh main....adoi...

Tihara said...

tebal nya kabus..nice holiday qhaifa :)

ct rahani said...

memang tebal kabusnya kak.. x pe la x leh main.. lepak2 kt sana pun anak2 dh cukup hepi kan kak..

norhidana said...

auwwww
itu yg suke sejuk2 tu yek...
sbb mama ngn papa blh peluk2 heheheh

mamasuri said...

bestnyer sejuk2 gitu..tingat dulu posting di cameron highlands...hari2 rasa nak tidur jer sbb sejuk..hehehe