TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, October 31, 2011

Puncak Genting - Strawberry

pagi sabtu ari tu cuaca mendung, nak kuar malas jalan - jalan malaslah pula bukannya apa kalau hujan kasihan anak- anak, no idea mana nak pergi sambut bufday he..he..

terfikir genting tapi tak diluahkan pada hubby.....tiba - tiba hubby kata jom pergi genting, tersenyum seketika..orait lah juga apalagi siap..

tempat first yang kami tuju Genting Strawberry baru dibuka dengar yang terbesar ceritanya, memang besar dan luas tempatnya malah macam - macam ada honey farm, ladang cendawan, sayur sayuran, gerai cenderahati punyalah banyak tak rugi datang sini tak payah pergi cameron...masuk free ok....









strawberrynya manis gitu...sedap tau




petik dan beli = 100 gram RM 6 hinggit......








pokok anggur pun ada


eh..eh..teh pun ada, samalah macam kat cameron

29 comments:

Tentang Kita said...

best nyer bersantai bersama keluarga

munna said...

lamanya munnna tak naik genting..... masa pergi dulu takde pun lagi Genting Strawberry ni

nanonano said...

lepas ni nkg stobery naik ke genting kejap la, hehe hari tu pergi xsempat singgah, pepagi berkejar naik atas, turun dah magrib, dia tutup kol 6, haishhhh trkilan sungguh

btw, hensem2nye anak bujang akak :)

liemaopurut a.k.a ana said...

ooo pasni bole la pegi sini plak. lagi dekat dari nak ke cameron hehheeh.thanks for d info.

::FAIZ FARISH:: said...

nice

ct rahani said...

wah syoknya gi genting.. agaknya sini la yg my hubby pegi hari tu..patut la x tau sana ader strawberry farm, baru bukak rupanya..

manis ke kak strawberry kt sana.. yg hubby sy wat balik tu masam la.. kalau tgh preggy sedap la mkn.. hiks..

KhaiRin said...

best ni!! nk g la!
entrance free kn?

Hanis Azla said...

dah macam cameron dah yer.. bestnya.. tak pernah tahu pun ada tempat tu kat genting..

Qhaifa Nur said...

Tentang Kita

duduk umah boring jenjalan gitu..

Qhaifa Nur said...

munna

baru buka strawberry ni...oklah juga

Qhaifa Nur said...

nanonano

cianya tak sempat tak pa esok mai lagi...

hansem ye my boy..tq

Qhaifa Nur said...

liemaopurut a.k.a ana

betul tu tak payah pergi jauh2, genting dekat..

Qhaifa Nur said...

FAIZ FARISH

tq..

Qhaifa Nur said...

ct rahani

memang manis dari cameron...biasalah strawberry ni kat atas manis turun bawah masam..apa kena tak tau...

Qhaifa Nur said...

KhaiRin

seronok lah....free

Qhaifa Nur said...

Hanis Azla

rasanya ramai yg tak tahu sebab baru buka..ari tulah hubby baca kat newpaper..

norhidana said...

alahai bestnyer...harus pg nih kak... adik dana suke sgt ngn pokok anggur...insyallah nnti kalu aiyan dh sihat skit nk bwk dia pg sana ngn mak ngahnyer...

aNaYaNa said...

alamak sumernya rambut pacak lah..hehehe..anggur hijau bestnyaaa..ker belum masak tuh?hiks..

MamaEma said...

genting ..tak pernah sampai lagi kat atas sana ni...

Qhaifa Nur said...

norhidana

mesti aiyan suka kan..kann

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

linda selalu naik genting, tapi x penah singgah strawberry nih..len kali leh la singgah..:)

Qhaifa Nur said...

aNaYaNa

memang dari mereka kecil lagi gaya rambutnya pacak2..kalu masak pun tak leh ambik anggur ni..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

akhirnya dapat gak aku komen kat blog hg nih, ntah knp slalu aku nak komen x leh, komen jek stuck...

Qhaifa Nur said...

MamaEma

ada masa singgah lah..best & sejuk tu..

Qhaifa Nur said...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny

tempat baru..
bestnya dapat komen dari Belinda ni..

JunAina said...

wahhh...!!! strawberi nampak fresh sgt. nak balik pujuk2 hubby ajak pergilah...

ainnoraini said...

Sejuk x lagi kat sane tu...
Dah lame tak gi sane...meti bestkan...

lia said...

wahhhh x tau lak genting da ada strawbery park... boleh p, next month....

wan nurul hezrina said...

kak nnt beli coklat celup strawberi tuh..sodap=)