TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, November 16, 2011

Nasib Baik Ada Bubur Nasi Maggi...

Baru ni amzar demam dengan tidak semena - mena dia minta saya belikan bubur nasi MCD, saya kata kalau nak bubur MCD sekarang tak boleh tapi bubur nasi maggi ada....



Lega hati bila amzar berkata bolehlah mama, bukan dia sorang yang makan rupanya ramai yang menumpang

Kalau begitu perlu buat stok kat rumahlah bubur nasi ni senang kalau ada yang mengidam nak makan





30 comments:

Queen said...

bolehla..buat mengisi tekak dikala bosan..jarang2.. kan.. =)

KhaiRin said...

ekspress nyer keje...

norhidana said...

alah2 sian tgk muke amzar, siap ngn koyok lg tuh... yelah takde selera kan kalu tak sihat...

halila Ibrahim said...

pernah la tengok .. tp x pernah beli ... sedap ka.. ada rasa cam bubur mcD ..

e!ya said...

owhhh sedap ker..sesuai laa utk org yg xsehatkan..nnt leh try

aTy _faRed~ said...

sedap tak bubur ni..tak pernah buat..kalau teringin makan bubur..susah2 buat bagai..pakai ni macam senang sikit kan..

@e_da said...

bubur ni mmg sedap sebab ada perisa.. bukan budak je org tua pun suka.. hihi

munna said...

mmg ada stock bubur ni kat rumah munna.... mmg sedap makan time hujan2 ni

iduraz said...

sedap tak kak bubur tu..1st time sy dengar, tidur gitu keras hati..hehehe

mamasuri said...

sy dah lama 'tingin' nak makan bubur...hehee..lupa pulak ada bubur segera maggi kan.....dulu2 selalu bagi pada suri utk makan...blk nnti leh cari...hehhe

KizZ said...

Sedap bubur nih...lebih kurang je rasa dia ngan burger mc D jugak...lagi best boleh makan kat rumah je..

wan habibah said...

dulu kecik2 suke mkn bubur ni...

Liza said...

salam nur....best gak mkn bubur nasi ni...kecik2 dulu arwah ma selalu buat...ye la dulu mana ada yg instant ni...

ainnoraini said...

tak pernah beli lagi ni..boleh la try nnt...
sesakali mkn mesti sedapkannn

ct rahani said...

x penah try yg nih.. aritu try yg bubur ayam knorr.. yg baru kuar iklan kt tv.. sedap gak..

Qhaifa Nur said...

Queen -

kadang2 teringin jugak..

KhaiRin -

mana tak ekspress minta waktu malam, kalau siang boleh gak gagah pergi...

norhidana -

amzar ni lain cikit, kalau sakit siap muntah & cirit birit..berhari2 baru baik...

Qhaifa Nur said...

halila ibrahim -

sedap lagi bubur McD, bubur maggi simple je..rasa bolehlah..ada juga yg tak penah makan..

e!ya -

memang sesuai...

aTy _faRed -

saya suka tau, kalau letak minyak bijan sedap juga..

Mama Gee said...

bubur knor yg dlm cup tu pun boleh tahan....bolehlah drp takde..

Qhaifa Nur said...

@e_da -

betul tu dia banyak perisa...sesuai sangat utk kita juga...

munna -

saya pun kena buat stok buatnya anak minta tengah malam buta, masak saya he..he..

iduraz -

terkejut akak ni ramai rakan2 tak tahu wujudnya bubur ni..tak pa nanti beli..
betul, tido gaya gitu keras hati...takut sangat aeish dah nampak sikit2..

Qhaifa Nur said...

mamasuri -

buat stok juga...

KizZ -

buat sendiri macam2 bahan boleh letak..pasti sedap bila makan panas2..

wan habibah -

sekarang pun suka kan..kan

Qhaifa Nur said...

Liza -

salam,
buat sediri lagi baik, cuma nak dgn tak nak aja..

ainnoraini -

cubalah sedap..

ct rahani -

nur harus cuba ayam knorr juga..tq

Qhaifa Nur said...

Mama Gee -

agaknya rasanya pun lebih kurang sama kot..

::FAIZ FARISH:: said...

mcm best ar. t aku nak terai....

Nurul said...

Bubur nasi mmg sesuai tuk org x sehat... sekarang dah ade macam2 yg instant punya... nurul pernah sekali try yang maggi tu... ^__^

aanie said...

sedap ke kak? sy penah mkn yg knorr tu..x sedap pun...

Daddylicious said...

cepat dan mudah...hehe

aimie amalina said...

hayooo
ciannye demam yeeee
makan nais bubur je ye..

MamaEma said...

tak boleh selalu..bnyk ajiinomoto

rATu kEBaYA said...

tak pernah cuba.. tapi nak cari jugaklah nanti

wan nurul hezrina said...

sedap ek?suka gak buat bubur tapi mmg leceh nak tunggu lamakan?kalau ada yang mcm nie cepat cket=)

tapi biasalah makan segera banyak perasa yang tak elok.ajinomoto banyak