TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, November 15, 2011

Bertekak Pasai Royal British Cookies

Bertekak pula pagi - pagi dengan  seorang penjual wanita bangsa india ni, dia nak promote biskut ini




Bila saya explain dah pernah makan biskut ni, tinggi pulak suaranya pada saya ' mana boleh biskut ini baru nak launching, belum keluar lagi ', itu saya tak tahu yang pasti saya sudah makan, siap cakap lagi you nak bukti ke he..he.. ( nanti saya buka catatan blog saya baru tahu )

Nasib baik rakan dia explain entah apa dia cakap pun saya tak tahu (bahasa india), last - last dia cakap oklah cik...kalau uolls nak tahu kat opis hubby sekarang ni tengah promosi lagi biskut ni beli 2 baru 16 hinggit

Faham sangat dengan sifat penjual ni sentiasa bermulut manis untuk lakukan barang mereka, jangan kita terpedaya sudah semuanya sebab saya dah ada pengalaman ditipu dengan orang sebegini...


  

26 comments:

norhidana said...

alahai... dh la nk jual brg kt kite,pastu nk mrh2 kite lak... kadang ada gk jurual camni tersesat kt ofis dana... mls tul nk lyn... camne lah pak guard blh bg lps

aanie said...

nak paksa2 org beli lak...huhu...

KhaiRin said...

ek eleehhhh dia yg ketinggalan zaman nk mrh2 org plak

liemaopurut a.k.a ana said...

saspen jer tengok tajuk entry...hihihi

kalo kene ke sy, memang kompem dah tak beli. dia lupe ker 'customer is alwiz right'? ;p

Amy Syaquena said...

x suka betul bila berdepan gan org macam nie , nak paksa2 pulak..uish

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

suka2 dia je nak tggi kan suara kat kita yerk.. huhu

intan morsalin said...

cukup pantang ngan kaum I**** yg wat sales..byk kelentong...pastu ckp sik nak menang jer..menciikkkk

Mila Ahmad said...

mila pown mcm pernah rasa tapi tin biskut tu warna biru biskut butter gak sedap tau.

::FAIZ FARISH:: said...

ckp kat dia, "Ai pun Niaga Jual Biskut ni...." rasanya pasti dia blah... hehehehe

Zaliedana said...

Amboi dah la nak juai,pastu tinggi2 sora kat kita,mmg nak kenalah nih,hihi..Kita sbg pengguna mmg xleh mudah tertipu kan..

rATu kEBaYA said...

sedap tak biskut ni..?

Qhaifa Nur said...

norhidana -

penjual gini no layan...mesti masa pak guard gi makan dia masuk....kat sini selalu ada yang jual

aanie -

tak suka betoiii...

KhaiRin

memang pun ketinggalan zaman tol...

eB ezrin said...

eee xsuker kena tipo. mencik
ps: ader citer seram psl fraser hills?
kongsi la >_<

Qhaifa Nur said...

liemaopurut a.k.a ana -

kasi gempaknya je tajuk...

setuju customer is alwiz right...

Amy Syaquena -

macamana mereka boleh tahan keje gitu...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

kekadang kena balas balik..

Qhaifa Nur said...

intan morsalin -

biasalah nak lakukan barang gitu caranya...

Mila Ahmad -

biskut ni sedapkan...

FAIZ FARISH -

memang kelakar faiz ni, suka2...

Qhaifa Nur said...

Zaliedana -

sebab ada pengalaman, tu yang berani...

raTu kEBaYa -

cubalah sedap banyak butter...

Qhaifa Nur said...

eB ezrin -

tak pisang berbuah 2 kali (tipu)

oooo pasai fraser hill, biasalah tempat gitu sunyi sepi...kami turun ikut jalan bentong pahang kawasan sunyi, tawakal je sepanjang jalan..alhamdulillah selamat..

Tihara said...

nak juai biskut pun kecoh..nama pun india..huk huk

Wani said...

macam2 cara diorang semua nak urge customer .. jangan terlebih over sudah kan hihi

Juwita Jamaludin said...

macam2 ye otang nak berjual.. tapi nampak menarik je biskut tu..:)

intanfirdaus247 said...

nak tinggi2 suara pulak kan..dah orang x nak sudahlah...dulu masa intan shopping kat giant kinrara, lepas bayar je, ada sowang kakak ni datang kat intan, konon nak bagi green bag katanya nak support alam sekitar, kena isi form katanya macam support la, last2 dia kenakan suh kita beli kitchen nyer barang2...suami apa lg, hangin la...dia siap ckp kata nak bg green bag tp suh beli itu ini lah..naseb ada green bag tu..lepas ambil, terus blah dengan ganaznya..hehe

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum Qaifa..
Mmg pun kan. Kekadang penjual2 ni cam paksa2 lak kita beli brg dia org.. Ada yg faham bahasa bila kita kata tak nak tp yg bnyknya tak faham bahasa..hehehe..

MamaEma said...

nak jula barang pun sesuka hati tinggi suara..dah sekrang padan muka dia

aimie amalina said...

pergh
sajela tu kak
nak kasi laku brg die tu
nasib akak bertegas =]

wan nurul hezrina said...

nak sangat bisnes tapi tak tahu etika.ape dah..

Praveena Nair said...
This comment has been removed by the author.