TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, November 14, 2011

Kisah Jumaat Dan Sabtu



Jumaat pagi dalam perjalanan untuk hantar anak ke taska tayar motor hubby pancit terpaksa naik kereta, kebetulan pula pagi tu hubby dan familynya ada urusan kat KL Sentral, tak mahu tempuh jem hubby naik komuter siap komplen lagi kat saya komuter lembap @#$%^&* ,  itu memang adatlah bila naik komuter ( lembap, lambat, sesak )

So lambatlah hubby masuk kerja  petang tapi masih sempat lagi hantar motor untuk dibaiki, tiada masalah bro cuma kurang angin je kata budak bengkel tu dengan penuh confident hubby pun pergi kerja 

Jam 12.10 tengah malam (sabtu) hubby call saya tayar motor pancit balik (berkata saya dalam hati macamana ni, mana ada kedai buka pagi2 ni.......) 1/2 jam call balik tanya bagaimana, alhamdulilah minta tolong abah (mertua kat Puchong)  pick up motor hubby kat Klang dengan Toyota Hilluxnya, jam 3 pagi baru sampai rumah.......



Thank you buat abah dan adik ipar kerna sudi bantu along..............

26 comments:

norhidana said...

saja je bdk bengkel tu...tak psl2 org lain yg susah...
nsb baik ada family yg sudi membntu biarpun tgh mlm

KhaiRin said...

yg penting segala urusan dpt dilaksanakan dgn baik..pancit tu dugaan take it positively

wan habibah said...

dugaan tu......

miloais said...

ada bocor tiub kot!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nasib baik ada family boleh tolong..

Kakzakie said...

Kena uji di hari cuti. Baik tukar tub baru aje daripada bocor berulang...

Kunang-Kunang said...

Beruntung ada ipar dui dan adik beradik yang saling tolong menolong.

Kadang2 memang macam tu, susah bertimpa2kan. Tak aper itulah asam garam hidupkan.

lia said...

kalau nk jadi, mcm2 bertimpa dlm satu hari...

LYAfrina said...

huhu . dugaan.. mujur ada pmbntu di saat2 kritikal g2

ainnoraini said...

alahamdulillah..semua selamat...
tak rugi kalau kite berbaik2 dgn adikberadik nikannn...

dia la jugak tempat kite mengadu...

aanie said...

akak, pakai tayar tubeless la...hubby sy pakai tubeless, alhamdulillah jarang pancit..

munna said...

dugaan...nasib baik semuanya selamat

wahida said...

saya pernah merasa balik keje tayar moto pancit...kat hiway lak tu...mmg mencabar sungguh...dah la masa tu saya tgh berpuasa...

nasib baik ada org tolong...

Tihara said...

dlm famili mesti ada tlg menolong kn :)

Qhaifa Nur said...

norhidana -

itu mungkin dugaan buat kami, kami redha....
bersyukur sangat sebab family bantu...

KhaiRin -

alhamdulillah, biasalah terjadi gini bila naik kenderaan...

Qhaifa Nur said...

wan habibah -

setuju...

miloais -

yang pasti dia (moto) minta tukar baru he..he..

Qhaifa Nur said...

LiLy @ MumMyQistInA -

nasib baik famili duduk dekat, kalau tidak jenuh fikir...

Kakzakie -

yes, tukar tayar baru terus takut berulang lagi, kalau siang boleh digagah..malam macam2 boleh berlaku

Qhaifa Nur said...

Kunang-Kunang -

nasib baik famili sudi bantu..syukur
apa jua yang berlaku semua ujian dari allah..

lia -

tidak dinafikan....

Qhaifa Nur said...

LYAfrina -

nasib baik mereka ada dirumah, kalau keluar masak juga...

ainnoraini -

bagi saya adik beradiklah tempat kita mengadu...so janganlah musuhi mereka

Wattie said...

Salam Qhaifa,
Akak datang folo sekali, menyamakan kedudukan follower kita hehehe.. Kadang2 klu ada kepakaran tukar tayar pun bagus juga kan, boleh buat sendiri, akak pernah tukar tayar kereta sendiri tak lama dulu, mujur juga pancit kat rumah, klu kat tengah jalan mau kelam kelibut juga dibuatnya.

Qhaifa Nur said...

aanie -

tq nanti boleh gi tau hubby...

munna -

selamat semuanya...

Qhaifa Nur said...

wahida -

pancit kat hiway memang mencabar, berdoa agar allah membalas budi baik mereka yang sudi membantu....


Tihara -

setuju3...

Qhaifa Nur said...

Wattie -

tq akak,
setuju sangat, miliki kenderaan sendiri semua itu perlu dipelajari..kekadang tak semua sudi membantu lebih2 lagi waktu malam....

qemaishak said...

Kalau dah dua kali pancit tu, tayar bocor kot kak, nasib baik ada yang bantu..

JunAina said...

huhhh...naik motor ni banyak cabarannya. Aina dah terlali tapi sejak guna tayar tiubless alhamdulillah tak der lagi edisi tolak motor kat highway...:)

MamaEma said...

orang yang baiki tu tak reti tgk ke pancit dengan tak ada angin..haish...