TEMAN ALAM MAYA KU......

Saturday, October 22, 2011

Mood Baik........Semua Kerja Cepat

Salam 1 Malaysia dan Selamat Hari Kanak - Kanak pada hari ini, semoga anak - anak kita menjadi pengerak dan pemangkin buat kita semua...amin

Hari ini saya cuti so mood baik tu yang semua kerja berjalan lancar dan cepat he..he..lepas hubby pergi kerja dalam pukul 6 pagi saya terfikir apa nak buat hari ni, yes..yes nak mop lantai rumah dan mengemas senang sikit buat sementara anak - anak tido.....

selalunya semua kerja tu saya akan lakukan pada tengah malam selepas anak - anak masuk tido sekarang tak lagi kot, kalau mother in law saya pulak pukul 4 pagi dah bangun untuk mengemas rumah, aduh lagilah awal katanya boleh relaks awal he..he..

ok semua kerja dah beres dan  sarapan pagi pun dah siap

>
>
>
>
>
>



mee goreng menu sarapan pagi 

>
>
>
>
>
>


aaaha, lantai dah siap tunggu nak susun atur saja.....







insya allah jika semua kerja dibuat dengan ikhlas, jiwa pun tenang dan hati juga gembira.....

28 comments:

Teratak Hami said...

Hari Kanak2 ye ... tak tahu pun. Baru marah anak2. Kalau tahu mungkin belai2 dorang ..hehe

Nurul said...

K Nur tgh kemas rumah, nurul kat opis lagi ni... ptg nanti kot sesi mengemas rumah... ^__^

ikatankasihku said...

amboi, clear rumah... :)

Tihara said...

sedap nampak mee basah tu :)

**qhaifa :)..saya rasa kotak komen ni guna pop up window, cepat sikit loading comment.. :)

Diana @ Melley Mey said...

wah ada mee goreng ler.. nampak sedap tu... ermm.. mmg betul tu.. jika semua kerja d buat ngan ikhlas.. hati pun senang n tenag jer kan..

Qhaifa Nur said...

Teratak Hami

tgkt tv3..sharizal rasmi penuh kanak2 kat sanun...marah sayang tak pa untuk kebaikan...

Qhaifa Nur said...

Nurul

kerja ye..k nur cuti, tu yang rajin hari ni..kemas jangan tak kemas..

Qhaifa Nur said...

ikatankasihku

sakit hati tengok rumah comot he..he..kita anak ramai tu yg kena rajin sikit he..he..

Qhaifa Nur said...

Tihara

tq..

akan diusaha supaya cepat nak komen..

Qhaifa Nur said...

Diana @ Melley Mey

tq sebab setuju dgn bila ikhlas hati tenang & gembira...

Nur Raihana Abd Rahim said...

ye,hari ni hari kanak-kanak sedunia kan..moga jgn ada lg kanak-knak menjadi mangsa kekejaman manusia

Kunang-Kunang said...

Selamat hari kanak2. Semoga kuranglah anak-anak yang kena dera. Tambah2 didera oleh orang yang dikasihi.

Wah, bagus yer bila mood baik ni datang.

SHE-KIN said...

Hari Kanak- Kanak sedunia...tapi anak - anak mama ni malas basuh kasut la pulak ....nnti ptg hari akan hujan....heheheh... jgn mere.....

azieazah said...

Wahhhh berkilat kilat lantainya. Boleh ler tumpang bergolek...! hehehe

norlie said...

nk sikit mi tu.. terimakasih singgah blog akak dulu..

nuwairani ismail said...

kagum! awal pagi dah bangun, siap2 kemas rumah lagi...

Qhaifa Nur said...

Nur Raihana Abd Rahim

setuju, kasihanilah mereka....

Qhaifa Nur said...

Kunang-Kunang

betul tu mood kalau ok..kerja pun cepat he...he..

Qhaifa Nur said...

SHE-KIN

entahlah susah nak cakap diketuk dulu baru nak jalan...asyik kartun2...mare ni..he..

Qhaifa Nur said...

azieazah

kilat yek..berapa kali dimop ni..eee nak berkilat kenalah kerja kuat sikit...he..

Qhaifa Nur said...

norlie

habis dah, lain kali ok he..he...tq singgah...

Qhaifa Nur said...

nuwairani ismail

kalau bangun lewat, malas pulak, kerja terbantut...mood baik kot..

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaa
ajennye akak
hehehe
gud2 ibu mithali
isteri solehah
nyum2
meee goleeeng siap!

Dinas Aldi said...

Salam kenal :)

Comel sungguh tengok dari jauh si kecik yg setia menunggu atas sofa tu :D

Betul kan, kerja kalau buat dengan ikhlas, hepi ja nak membuatnya & tak rasa letih pun.

Zefa NorAsmara said...

Mingguni rumah kami tak berkemas.. Ibu kena kursus dihujung minggu. Sib baik minggu dpn ada cuti umum hari rabu.. :D

enEnfeeL said...

suka ayat nie "jiwa tenang hati pun gembira" :)

norhidana said...

kalu ada anak2 kecik mmg kene kemas umah time anak2 tdo kn... kwn2 saya selalu ckp camtu.. saya ni sejak peknen sampai dh ada anak tak penah lg mop lantai heheheh sume somi yg buat..

sonok kn bile dh siap kms2 umah... hati rasa tenang je

wan nurul hezrina said...

mknan shedapp n umahpun bersih..nurulpun ari minggujew kms umah